Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies może mieć domek w dowolnym miejscu. Jak znajdzie domek nawet daleko to jest to tylko kwestia transportu, czyli de facto pieniędzy. Przecież sporo psów znajduje domki nawet zagranicą. Ważne żeby się znalazł i był dobry i odpowiedzialny. Szczególnie w przypadku psa który nie będzie całkiem pełnosprawny jest to istotne.

Posted

Plakatów nigdy za wiele. Puchatek ma rację. gdy pies dojdzie do siebie może być przetransportowany dalej. Jesli pojawi się taka propozycja domku.

Posted

hanik napisał(a):
W poniedziałek ma przyjść jakaś pani, żeby go obejrzeć. Ale to jeszcze nic pewnego więc nie zapeszam.Ale kciuki i tak trzeba trzymać

O Boże, jak by to było cudownie gdyby tak szybko ktoś się znalazł!!! :roll:

A skąd ta pani??

Posted

Puchatek napisał(a):
Przecież sporo psów znajduje domki nawet zagranicą. Ważne żeby się znalazł i był dobry i odpowiedzialny. Szczególnie w przypadku psa który nie będzie całkiem pełnosprawny jest to istotne.

Puchatku, ale przecież to nie jest jeszcze powiedziane, że Stokrotek nie będzie do końca sprawny?? Czy ja coś przeoczyłam? :roll:

Posted

Tootiki napisał(a):
Puchatku, ale przecież to nie jest jeszcze powiedziane, że Stokrotek nie będzie do końca sprawny?? Czy ja coś przeoczyłam? :roll:

Złamanie paskudne było. Lekarz daje 50 % ale zobaczymy bo i tak Stokrotek nas coraz bardziej zadziwia

Posted

hmmmm powiem na dobranoc, ze i ja mam dla Stokrotka prezent. Czekam tylko na reszte wplywow przeznaczonych na Cloe ktora ma juz nowy domek. Mysle ze w srode najpozniej przekaze dokladnie ile wplace na konto Stokrotka a bedzie to cos ponad 200zl... :lol:

Posted

jejku dopiero dziś trafiłam na Stokrotka :-( zaraz rano lece do banku wpłacić 100zł dla Madraska i to Stokrotkowi 100zł poślę .Trzymam kciuki za słodziaczka bo jest śliczny:loveu:

Posted

Tootiki napisał(a):

Nawet jeśli wszystko pójdzie jak najlepiej to jednak będzie w sobie miał te kawałki metalu. Nawet po paru latach mogą wystąpić jakieś komplikacje. Co kość to kość i żaden metal tego na 100% nie zastąpi. Nie napisałem że będzie inwalidą tylko że będzie miał pewne ograniczenia, na pewno nie będzie biegał jak całkowicie zdrowy pies. Nie powiesz mi że jak ktoś ma sztuczną szczękę to jest tak samo sprawny jak ten ze wszystkimi zdrowymi zębami. No niby gryzie tak samo ale to nie to samo.

PS. A tak naprawdę to nie wiem czy te szyny już w nim zostaną czy jak już się wszystko pozrasta to trzeba je będzie operacyjnie wyjąć. Mają zastąpić poważne ubytki kości czy tylko na czas rekonwalescencji unieruchomić kości by się dobrze zrosły?

Posted

Nasz STOKROTEK będzie zdrowy
Choć częściowo metalowy
Bo to bardzo silny pies
I za dużo nas tu jest
Żeby coś się nie udało
Tyle osób Go wspierało
Całym sercem pomagało
Jego szczęścia bardzo chciało
Będzie dobrze, już tak jest
Bo to bardzo silny pies.

Posted

jovanna napisał(a):
hmmmm powiem na dobranoc, ze i ja mam dla Stokrotka prezent. Czekam tylko na reszte wplywow przeznaczonych na Cloe ktora ma juz nowy domek. Mysle ze w srode najpozniej przekaze dokladnie ile wplace na konto Stokrotka a bedzie to cos ponad 200zl... :lol:

violka49 napisał(a):
jejku dopiero dziś trafiłam na Stokrotka :-( zaraz rano lece do banku wpłacić 100zł dla Madraska i to Stokrotkowi 100zł poślę .Trzymam kciuki za słodziaczka bo jest śliczny:loveu:

Kobiety Kochane nie wiem jak mam wam dziekować:loveu: :buzi:
Ostatnio ciągle myślę o tym długu. Dziś ma zostać wysłana pierwsza faktura za koszt operacji.
Dziś też ma przyjechać oglądnąć Stokrotka koleżanka mamy Magdy i jeszcze jedna pani. Magda ma znajomości w radiu i gazecie. O artykule już pisałam.
W radiu też już była wzmianka o Stokrotku i podobno było troszkę sms ów.
Jakaś pani z Genewy powiedziala, że gdyby tylko była w Polsce już by go zabrała. Odezwała się też Pani, która jest na rencie i samotnie wychowywuje 7 letniego syna. Magda ją przywiezie z synkiem by zobaczyli psa i określili czy dadzą sobie radę. My oczywiście slużymy pomocą na miejscu dopóki Stokrotek nie wróci do formy. Wysłalam też zdięcia na polecenie Magdy na stronę internetową radia Gdańsk. I nie wiem czy czasem nie dzisiaj ma się pojawić artykuł o Stokrotku i akcji na Dogo

Posted

Puchatek napisał(a):
Nawet jeśli wszystko pójdzie jak najlepiej to jednak będzie w sobie miał te kawałki metalu. Nawet po paru latach mogą wystąpić jakieś komplikacje. Co kość to kość i żaden metal tego na 100% nie zastąpi. Nie napisałem że będzie inwalidą tylko że będzie miał pewne ograniczenia, na pewno nie będzie biegał jak całkowicie zdrowy pies. Nie powiesz mi że jak ktoś ma sztuczną szczękę to jest tak samo sprawny jak ten ze wszystkimi zdrowymi zębami. No niby gryzie tak samo ale to nie to samo.

PS. A tak naprawdę to nie wiem czy te szyny już w nim zostaną czy jak już się wszystko pozrasta to trzeba je będzie operacyjnie wyjąć. Mają zastąpić poważne ubytki kości czy tylko na czas rekonwalescencji unieruchomić kości by się dobrze zrosły?

Myślę, że on nie będzie w pełni sprawny choć kto wie - on nas ciągle zadziwia. Może kuleć na tę łapkę. Ale pies na trzech łapach sobie będzie dobrze radził jak już dojdzie do siebie. Na pewno nie zostanie ona amputowana. Jest w niej czucie.Szyny które sprowadzono zostaną tam na stałe. To jakiś specjalny metal. Myślę, że nie zostanie odrzucony bo już by organizm się buntował. że ma coś obcego w sobie. A Stokrotek ma coraz więcej energi, nie ma gorączki, apetyt wielki. Tak by się nie zachowywał gdyby metal się nie przyjął.

Posted

bardzo się cieszę, że Stokrotek w coraz lepszym humorze :multi:
trzymam kciuki za dzisiejsze "oglądanie"
jak tylko hanik będziesz coś wiedzieć proszę daj nam znać, no i wymiziaj pieska ode mnie jak będziesz się z nim widzieć!

Posted

jovanna napisał(a):

Widzę, że jovanna już ogłosiła dobrą nowinę :multi: Oby Stokrotkowi się jak najlepiej przysłużyły :loveu:

Posted

basia0607 napisał(a):
Puchatek takie ładne wierszyki pisze,że może oglosić Go nadwornym poetą Dogomii ? Co Wy na to ??????

Hehe. Jestem za:lol: :cool3: