maciaszek Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 A jeszcze przecież będą wpłaty z bazarków :) Quote
gibon301 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 ale i tak pilnie potrzebne wpłaty. leczenie będzie drogie, a Stokrotek w pełni na nie zasługuje!! Quote
hanik Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Rozmawialam z Magdą. Był dziś weterynarz i rozmawiali o ostatecznych kosztach operacji , rehabilitacji i pobytu stokrotka. Będzie to kosztować 2000 zl.Tyle potrzebujemy na operację i dwutygodniowy pobyt w lecznicy połączony z rehabilitacją psa. Operacja ma się odbyć jutro więc musimy się sprężać bo jeszcze połowy nie mamy. Dojdą jeszcze pieniążki z aukcji. Pieniążki z mojej aukcji przeznacze na rzeczy które będą nam potrzebne a na które nie można wystawić faktuiry. Tak jak podkłady, leki, ogłoszenia itp... Lekarz wystawi fakturę dla AFN za samą operację i pobyt Stokrotka. Zaraz zmienię Tytuł wątku Quote
maciaszek Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 A co z tą aukcją cegiełkową na Allegro? Bo to mogłoby trochę kasy przynieść. Postaram się też wystawić coś w najbliższym czasie na bazarku :) Quote
hanik Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Maciaszek możw. napisałby ktoś ten tekst wzruszający. Bo ja sie chyba nie doczekam:lol: Quote
maciaszek Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Naprędce wyprodukowałam taki oto tekst: Potrącił mnie samochód....potwornie skatował mnie właściciel.... Nikt nie wie, która z tych rzeczy się wydarzyła, a ja nie potrafię powiedzieć. Ktoś bardzo zły zawlókł mnie w głąb lasu i tam porzucił. Obolałego, z połamaną miednicą, nie mogącego chodzić... Było bardzo zimno, próbowałem wstać, ale potworny ból i strzaskana miednica nie pozwalały... Szczekałem, piszczałem, ale nikt nie słyszał... Zostałem skazany na śmierć... Na szczęście znalazła mnie Magda, otuliła własną kurtką, zawiozła do siebie do domu, gdzie cały czas czekam na pomoc. WASZĄ POMOC !!! ------------------------------------------------------------------------- Stokrotek jest łagodnym, krótkowłosym psem wielkości labradora. Został znaleziony w lesie z bardzo poważnie połamaną miednica. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie czeka na operację. Podczas zabiegu zostaną wstawione specjalne metalowe płytki i szyny, które umożliwią psu chodzenie. Po operacji Stokrotek pozostanie w lecznicy, gdzie będzie poddawany rehabilitacji i dalszemu leczeniu. Koszt zabiegu i pobytu w lecznicy wynosi 2000,00 zł.... Na razie mamy 700 zł... Prosimy, pomóż nam przywrócić Stokrotkowi radość życia !! Przedmiotem licytacji są..... Wpłat prosze dokonywać na numer konta..... Wątek Stokrotka na dogomanii (tam dowiesz się wszystkiego!)...... Szukamy tez dla psa stałego, kochającego domu !! -------------------------------------------------------------------------- Ok, i tak by to wyglądało. Uwagi mile widziane :) Quote
Yona Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Ja wpłaciłam właśnie 50zł. a z bazarku, który wystawiam na razie na bank jest 41zł. a może być oczywiście więcej... Quote
hanik Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Ladnie to napisałaś. Problem w tym, że on podobno nie jest młody. Podobno ma ok 7 lat. choć jak dla mnie on na tyle nie wygląda. Szczególnie teraz gdy już się ożywił. Odmłodniał. Ma trochę siwą bródkę. Choć to wygląda albo na siwizne albo na takie umaszczenie. On chyba jest młodszy tylko troszkę przeszedł. Quote
hanik Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Yona napisał(a):Ja wpłaciłam właśnie 50zł. a z bazarku, który wystawiam na razie na bank jest 41zł. a może być oczywiście więcej... Super Yona, wielkie dzięki. Ja też muszę jeszcze poszperać w domu. Może coś znajdę:lol: Quote
maciaszek Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 No właśnie, tu miałam wątpliwości. Ale w takim razie trzeba wykreślić młodym (już wykreśliłam, w zamian wstawiłam krótkowłosym :evil_lol: ) i zostawić resztę. A to wet ocenił go na 7 lat? Quote
nata od jadzi Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Hanik,on przeszedł bardzo dużo,a ile tak naprawdę to się nigdy nie dowiemy,ale ta siwawa bródka może być wynikiem właśnie tych przeżyć,więc może nie zawyżajmy mu wieku,niech ma tak około 5 lat. Quote
BosiaB_86 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Macaiszek takst naprawde super (aż mi łezki poleciały :-() Qrcze tak bardzo mi żal psiaka a pomóc nie mogę :placz: Na chwile obecną totalny brak kasy :shake: ale poszukam czegoś w domku co mogłabym ewentualnie wystawić na aukcje i może znajdzie sie chętny, żeby kupić?! :oops: na razie tylko podnoszę... Quote
hanik Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Operacja jutro o 11. Trzymajcie kciuki:happy1: Quote
hanik Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 maciaszek napisał(a):No właśnie, tu miałam wątpliwości. Ale w takim razie trzeba wykreślić młodym (już wykreśliłam, w zamian wstawiłam krótkowłosym :evil_lol: ) i zostawić resztę. A to wet ocenił go na 7 lat? Tak ale oceniał go jak był w schronisku gdy wyglądał na umierającego. Bo co tu mówić tam tylko zapach śmierci. Pewnie czuł, że koniec już z nim Quote
nata od jadzi Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Stokrotek potrzebuje naszej pomocy!Pilnie potrzebne pieniądze na operację,która ma się odbyć jutro.Jeszcze dużo nam brakuje.Pomóżcie,proszę i wpłacajcie na Stokrotka! Quote
BosiaB_86 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 hanik napisał(a):Operacja jutro o 11. Trzymajcie kciuki:happy1: To ja przynajmniej będę siedzieć i mocno, mocno trzymać kciuki :kciuki: Quote
kasiafo Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 czy wpłacać na konto AFN z dopisem "Stokrotek" ???? Quote
hanik Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 kasiafo napisał(a):czy wpłacać na konto AFN z dopisem "Stokrotek" ???? Tak, będziemy wdzięczni za każdą złotówkę:multi: Quote
maciaszek Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 hanik napisał(a):Operacja jutro o 11. Trzymajcie kciuki:happy1: No to już zaczynam trzymać, a jutro o 11.00 zaciskać kciuki będę do czerwoności !!!! Trzymaj sie Stokrotku :) A Ciebie Hanik prosimy o jak najszybsze podawanie wieści z lecznicy. :roll: Quote
zdrojka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Stokrotku, bido kochana, ja też będę trzymać kciuki, bo na razie tylko tyle mogę. Operacja musi się udać! Quote
nata od jadzi Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Stokrotek ma jutro operację!Pilnie potrzebna pomoc finansowa! Quote
Wiedźma Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Ja mam taki nr konta AFN; czy jest aktualny? 31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 Quote
maciaszek Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 To jest aktualny numer: 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA A co z tą aukcją cegiełkową??? Tekst już jest !!!! Quote
zdrojka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Wszystkie dane są na wątku Psy w potrzebie/Akcje na rzecz.../AFN-Zbiórki na... w poście nr 1 czyli http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23645 Obecny numer konta to: 78213000042001038801430001 VWBank Quote
Recommended Posts