Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawialam z Magdą. Był dziś weterynarz i rozmawiali o ostatecznych kosztach operacji , rehabilitacji i pobytu stokrotka. Będzie to kosztować 2000 zl.Tyle potrzebujemy na operację i dwutygodniowy pobyt w lecznicy połączony z rehabilitacją psa.
Operacja ma się odbyć jutro więc musimy się sprężać bo jeszcze połowy nie mamy. Dojdą jeszcze pieniążki z aukcji. Pieniążki z mojej aukcji przeznacze na rzeczy które będą nam potrzebne a na które nie można wystawić faktuiry.
Tak jak podkłady, leki, ogłoszenia itp...
Lekarz wystawi fakturę dla AFN za samą operację i pobyt Stokrotka.
Zaraz zmienię Tytuł wątku

Posted

Naprędce wyprodukowałam taki oto tekst:

Potrącił mnie samochód....potwornie skatował mnie właściciel.... Nikt nie wie, która z tych rzeczy się wydarzyła, a ja nie potrafię powiedzieć. Ktoś bardzo zły zawlókł mnie w głąb lasu i tam porzucił. Obolałego, z połamaną miednicą, nie mogącego chodzić... Było bardzo zimno, próbowałem wstać, ale potworny ból i strzaskana miednica nie pozwalały... Szczekałem, piszczałem, ale nikt nie słyszał... Zostałem skazany na śmierć...
Na szczęście znalazła mnie Magda, otuliła własną kurtką, zawiozła do siebie do domu, gdzie cały czas czekam na pomoc. WASZĄ POMOC !!!
-------------------------------------------------------------------------
Stokrotek jest łagodnym, krótkowłosym psem wielkości labradora. Został znaleziony w lesie z bardzo poważnie połamaną miednica. Obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie czeka na operację. Podczas zabiegu zostaną wstawione specjalne metalowe płytki i szyny, które umożliwią psu chodzenie. Po operacji Stokrotek pozostanie w lecznicy, gdzie będzie poddawany rehabilitacji i dalszemu leczeniu.
Koszt zabiegu i pobytu w lecznicy wynosi 2000,00 zł.... Na razie mamy 700 zł... Prosimy, pomóż nam przywrócić Stokrotkowi radość życia !!
Przedmiotem licytacji są.....
Wpłat prosze dokonywać na numer konta.....
Wątek Stokrotka na dogomanii (tam dowiesz się wszystkiego!)......

Szukamy tez dla psa stałego, kochającego domu !!
--------------------------------------------------------------------------

Ok, i tak by to wyglądało. Uwagi mile widziane :)

Posted

Ladnie to napisałaś. Problem w tym, że on podobno nie jest młody. Podobno ma ok 7 lat. choć jak dla mnie on na tyle nie wygląda. Szczególnie teraz gdy już się ożywił. Odmłodniał. Ma trochę siwą bródkę. Choć to wygląda albo na siwizne albo na takie umaszczenie. On chyba jest młodszy tylko troszkę przeszedł.

Posted

Yona napisał(a):
Ja wpłaciłam właśnie 50zł. a z bazarku, który wystawiam na razie na bank jest 41zł. a może być oczywiście więcej...

Super Yona, wielkie dzięki. Ja też muszę jeszcze poszperać w domu. Może coś znajdę:lol:

Posted

No właśnie, tu miałam wątpliwości. Ale w takim razie trzeba wykreślić młodym (już wykreśliłam, w zamian wstawiłam krótkowłosym :evil_lol: ) i zostawić resztę. A to wet ocenił go na 7 lat?

Posted

Macaiszek takst naprawde super (aż mi łezki poleciały :-()

Qrcze tak bardzo mi żal psiaka a pomóc nie mogę :placz: Na chwile obecną totalny brak kasy :shake: ale poszukam czegoś w domku co mogłabym ewentualnie wystawić na aukcje i może znajdzie sie chętny, żeby kupić?! :oops:

na razie tylko podnoszę...

Posted

maciaszek napisał(a):
No właśnie, tu miałam wątpliwości. Ale w takim razie trzeba wykreślić młodym (już wykreśliłam, w zamian wstawiłam krótkowłosym :evil_lol: ) i zostawić resztę. A to wet ocenił go na 7 lat?

Tak ale oceniał go jak był w schronisku gdy wyglądał na umierającego.
Bo co tu mówić tam tylko zapach śmierci. Pewnie czuł, że koniec już z nim

Posted

hanik napisał(a):
Operacja jutro o 11. Trzymajcie kciuki:happy1:

No to już zaczynam trzymać, a jutro o 11.00 zaciskać kciuki będę do czerwoności !!!! Trzymaj sie Stokrotku :)
A Ciebie Hanik prosimy o jak najszybsze podawanie wieści z lecznicy. :roll:

Posted

To jest aktualny numer:
78213000042001038801430001
VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

A co z tą aukcją cegiełkową??? Tekst już jest !!!!