Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Puchateku dzięki za kolejny wierszyk.:loveu:
Oczywiście jak już wet wystawi nam ostateczny rachunek i będziemy pewne stabilności to pieniążki, które zostaną pójdą na inne psiaki.
Dziś prosilam weta o dopisanie do kosztów leczenia specjalnego preparatu na stawy no i wcześniej Magda prosila o dopisanie karmy. Może jeszcze jeden worek poprosimy jak Stokrot będzie opuszczał lecznicę. Dziś za pieniążki z mojego bazarku zostaly zakupione porządna smycz i obróżka oraz świńskie ucho i pałeczka cielęca. Stokrot bo tak go teraz nazywamy( Stokrotek przestało pasować) wbił swoje zębiska
w świńskie ucho i schrupał je w mgnieniu oka. Podczas chrupania postanowiłyśmy mu je zabrać, żeby sprawdzić jak to jest z jego pokorą. Najpierw zacisnął zębiska i nie chciał puścić a potem ładnie oddał bez żadnych warków. Chłopak się zrobił z niego pocieszny, Bardzo żywy. Cały czas się cieszy i przytula. Wychodzi sam na siku i dziś kilka razy podparł się chorą nogą.

Posted

[quote name='BosiaB_86']Hanik a ja mam takie nieśmiałe pytanko :oops: czy jak będziecie przekazywać pieniążki, które zostaną Stokrotkowi, to mogłybyście wspomóż też tego psiaka?
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41051

Tam bardzo dziewczyna potrzebuje przede wszystkim porządnego kojca dla psiaka, żeby móc go odpowiednio ułożyć a potem przekazać do adopcji... Bylibyśmy bardzo wdzięczni :roll:

Bosia jak Sytuacja już będzie stabilna i tak będzie to musisz przypomnieć. Na pewno pójdą na te najbardziej potrzebujące bidy

Posted

Jak się czuje radosny Stokrotek (wybaczcie, Stokrot mi jakoś nie przechodzi...) pożeracz świńskich uszu??? :razz:

Czy rozmawiałyście z panią, która chce naszego psiaka??

Posted

ja się nie widziałam z panią w czwartek. Miała być w piątek. Przez zabieganie
nie miałam jak się z Magdą skontaktować. Teraz też jest pewnie nieuchwytna. Postaram się zadzwonić wieczorem, bo jutro wyjeżdżam, żeby się dowiedzieć co u Stokrotka

Posted

hanik napisał(a):
Bosia jak Sytuacja już będzie stabilna i tak będzie to musisz przypomnieć. Na pewno pójdą na te najbardziej potrzebujące bidy

Ok, to jak sie wszystko "uspokoi" to dajcie znać i sie przypomnę ;) Ja śledze wątek na bieżąco więc myśle, że będzie ok ;)

Pozdrówka dla Stokrotka i wielkie głaskanko :lol: 3mam dalej kciuki za niego i jego nowy domek :) Oby jak najszybciej sie znalazł :kciuki:

Posted

U Stokrotka coraz lepiej. W czwartek idzie do nowego domku. Idzie do tej pani o której mówiłam. Domek został sprawdzony. I nie ma lepszego.
Pani ma duże 3 pokojowe mieszkanie, troszczy się o psa. Jeżdzi do niego, masuje mu nóżki, ostatnio specjalnie ugotowała pierś z warzywami. A chcę zaznaczyć, że nie ma samochodu i taka wyprawa to pół dnia w plecy.
Postanowiłyśmy poprosić weta by doliczył do drugiej faktury, którą wyśle na AFN szczepienia , bo pies nie jest szczepiony. Chcemy też dokupić za te pieniądze 3 worki specjalistycznej karmy oraz preparat na stawy. Koszt worka karmy to 268 zł. Koszt odżywki to 195 zł. Nie wiem za bardzo jak możemy otrzymać te pieniądze z AFN bo nie mamy z czego wyłożyć by potem dostawać refundację. O to już zapytam osoby z AFN.

Posted

hanik napisał(a):
U Stokrotka coraz lepiej. W czwartek idzie do nowego domku. Idzie do tej pani o której mówiłam. Domek został sprawdzony. I nie ma lepszego.
Pani ma duże 3 pokojowe mieszkanie, troszczy się o psa. Jeżdzi do niego, masuje mu nóżki, ostatnio specjalnie ugotowała pierś z warzywami. A chcę zaznaczyć, że nie ma samochodu i taka wyprawa to pół dnia w plecy.
Postanowiłyśmy poprosić weta by doliczył do drugiej faktury, którą wyśle na AFN szczepienia , bo pies nie jest szczepiony. Chcemy też dokupić za te pieniądze 3 worki specjalistycznej karmy oraz preparat na stawy. Koszt worka karmy to 268 zł. Koszt odżywki to 195 zł. Nie wiem za bardzo jak możemy otrzymać te pieniądze z AFN bo nie mamy z czego wyłożyć by potem dostawać refundację. O to już zapytam osoby z AFN.

3mam kciuki za Stokrotka i za jego nowy domek !! :kciuki::kciuki:

Posted

Bardzo dobre wiadomości :) :multi: :multi: Cieszę się bardzo, że domek okazał się tym właściwym i jedynym :) I trzymam kciuki za Stokrotka i jego nowych państwa !!!

HANIK, ponawiam prośbę: ponieważ w skarpecie Stokrotka pieniędzy cała masa :smile: i sam ich pewnie nie wykorzysta to czy nie dałoby się przelać parę groszy na skatowanego Mozarta (http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=55917) ???

Posted

[quote name='maciaszek']Bardzo dobre wiadomości :) :multi: :multi: Cieszę się bardzo, że domek okazał się tym właściwym i jedynym :) I trzymam kciuki za Stokrotka i jego nowych państwa !!!

HANIK, ponawiam prośbę: ponieważ w skarpecie Stokrotka pieniędzy cała masa :smile: i sam ich pewnie nie wykorzysta to czy nie dałoby się przelać parę groszy na skatowanego Mozarta (http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=55917) ???
Tak jak już załatwimy zaległe płatności i dostaniemy karmę to poproszę AFN, ponieważ pozostała suma pójdzie do ich dyspozycji. Myślę, że nie będą mieli nic przeciwko by pomóc Mozartowi

Posted

hanik napisał(a):
Tak jak już załatwimy zaległe płatności i dostaniemy karmę to poproszę AFN, ponieważ pozostała suma pójdzie do ich dyspozycji. Myślę, że nie będą mieli nic przeciwko by pomóc Mozartowi

Dzięki :loveu: