Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro do niego jadę więc więcej opowiem. Może jakąś fotę strzelę. Sama jestem Ciekawa jak wygląda.
Dziś wet wystawił pierwszą fakturę na 1000 zł. Drugą wystawi po zakończeniu leczenia. Pomyślałyśmy, że jak na koncie jest ponad 2000 , to żeby w koszty leczenia wpisał jeszcze worek karmy specjalistycznej i preparat na rekonwalescencje, które już są zakupione. Powiedział, że może wpisać, ale nie może wyszczególnić, że to o karme chodzi. Tylko ogólnie - koszty leczenia.
Ja mam pieniążki z mojego bazarku. Przekażę je jutro Magdzie. Z nich sfinansuje wyprawkę dla Stokrotka. Pewnie bedzie to drugi worek karmy i posłanie dla psa, smycz, obroża. Jutro napiszę co u niego.
Co do domku, może uda mi się spotkać z tą panią. Porozmawiam z nią.

Posted

ło Matko. Teraz spojrzałam na rozliczenie a tam ponad 4000:crazyeye:
To by na adopcje wirtualną starczyło. Jak będziemy wiedzieć na czym stoimy to pozostałą kwotę się przekaże innym biedakom

Posted

hanik napisał(a):
ło Matko. Teraz spojrzałam na rozliczenie a tam ponad 4000:crazyeye:
To by na adopcje wirtualną starczyło. Jak będziemy wiedzieć na czym stoimy to pozostałą kwotę się przekaże innym biedakom

właśnie...Stokrotek normalnie innym jeszcze pomoże :) ...

Posted

Bardzo proszę o inf o Stokrotku. Cieszę się, że wraca do zdrowia. Przyznaję się, że popłakałam się czytając o nim w gazecie. Mam też taką nadzieję, że skarpeta wytrzyma te wszystkie wpłaty od kochających cioć:lol:
ciocia z Gdańska

Posted

Secia napisał(a):
Bardzo proszę o inf o Stokrotku. Cieszę się, że wraca do zdrowia. Przyznaję się, że popłakałam się czytając o nim w gazecie. Mam też taką nadzieję, że skarpeta wytrzyma te wszystkie wpłaty od kochających cioć:lol:
ciocia z Gdańska

Oczywiście będziemy informować. Skarpeta z wytrzymałego materiału zrobiona więc nie pęknie:evil_lol:

Posted

Przeczytałam przed chwilą, że jest już ponad 4000 zł i nie wierząc (a bo ja taki niewierny Tomaszek jestem) pognałam na AFN na własne oczy zobaczyć i jestem w szoku :crazyeye: :crazyeye: To jakieś szaleństwo. Ale piękne szaleństwo!!! :loveu:

Posted

Niech żyje nasz Stokrotek!!! Wiwat wielgachna skarpeta!! :crazyeye:

Ale czy są jakieś nowe wieści w sprawie domku? Co z Panią z synkiem... jakie decyzje??? Ja tak po cichutku, bo już nie wiem czy o tym pisać czy nie... To wieszać dalej plakaty????

Posted

Pani za wszelką cennę chce Stokrotka. Nawet jest gotowa autobusem dojeżdżać do lecznicy by go odwiedzać. A muszę powiedzieć, że jest to spory kawał. pól dnia stracone bez samochodu.
Dzwoniłam do Magdy. Mowi, że nasz Stokrotek się rozbestwił. Czuje się w lecznicy jak u siebie w domu. Rozwalił się przy wejściu nasz kuternoga i nie chciał nikogo wpuścić. Lekarze mówią, że jeszcze trochę i wszystkich klientów stracą. On cyba musiałbyć wcześniej jakimś psem stróżującym. Podobno robi to świetnie. Jutro Magda jedzie po obrożę i jakąś smycz, żeby go przywiązać bo wejście zastawia i bronić chce lecznicy i wetów. Wystarczy ich hasło na miejsce i pies posłusznie odchodzi:evil_lol: Magda mówi, że trzeba mu chyba zmienić imię na Brytan albo Hektor:diabloti:
Rozmawiałam z Magdą na temat pieniążków. Do póki sytuacja nie będzie pewna to musimy mieć sumkę w skarpecie i na dalszą rehabilitacje i na wyprawkę. Jednak tych pieniędzy jest tak dużo, że postanowiłyśmy 500zł przelać do skarpety bardziej potrzebującej. Tylko muszę się rozejrzeć której.
Biorę pod uwagę Madraska i jego sytuacje. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4455696#post4455696 Może jeszcze gdzieś jest rozpacvzliowe wolanie o pomoc finansowe to możemy tę sumę podzielić na pół.

Posted

Madrasek to swietny pomysł.... bardzo jest mu potrzebny specjalny *podkład* lub materacyk pochłanialący wilgoć a to troszkę kosztuje nie wspominając już o samej operacji

Posted

STOKROTEK skarpetę ma
W tej skarpecie co kto da
Dużo kasy się zebrało
Dla STOKROTKA by starczało
Więc nasz piesek dobry taki
Że da też na inne psiaki
Wielu twierdzi nie pomieści
Ta skarpeta swojej treści
Inni mówią że jest z gumy
I pomieści większe sumy
Na to jest sugestia ma
Ta skarpeta nie ma dna.
Ile wepchnąć by się dało
To i tak wciąż będzie mało
Aby pomóc wszystkim psiakom
Rzeczywistość mamy taką!

Posted

[quote name='violka49']Puchatek :klacz: myślę, ze powinien na dogo powstać wątek z Twoimi wierszykami :cool3:

Dołączam się do prośby violki49 :eviltong: :biggrina: :biggrina: :biggrina: :biggrina: ;) ;) :multi: :multi:

Posted

Wierszyki mają pomóc konkretnym pieskom. Gdyby wszystkie były na jednym wątku to ....
Zacząłem to pisać ale pomyślałem sobie że gdyby rzeczywiście je zebrać w jednym miejscu i dać linki do konkretnych piesków to może nie jest głupi pomysł. (???)
PS. Ale gdzie ewentualnie by go umieścić?
PS2. I jakby tam umieścić tylko początek wierszyka i link to jakby się ktoś zainteresował to musiałby wejść do konkretnego pieska.

--- Monia70. Bardzo fajna sentencja w podpisie, też to mam.

Posted

[quote name='hanik']ło Matko. Teraz spojrzałam na rozliczenie a tam ponad 4000:crazyeye:

Hanik a ja mam takie nieśmiałe pytanko :oops: czy jak będziecie przekazywać pieniążki, które zostaną Stokrotkowi, to mogłybyście wspomóż też tego psiaka?
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41051

Tam bardzo dziewczyna potrzebuje przede wszystkim porządnego kojca dla psiaka, żeby móc go odpowiednio ułożyć a potem przekazać do adopcji... Bylibyśmy bardzo wdzięczni :roll: