Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dopiero dowiedzialam sie o psiaku.....
Bardzo rzadko w ostatnim czasie bylam na necie , wiec jesli ktos chce sie ze mna skontaktowac to przez kom lub na maila, bo inaczej moge nie byc w temacie......

Irma, jesli moglabym jakos pomoc,to daj mi znac co mozna zrobic tutaj na miejscu.nie doczytalam calego watku , jak wyglada obecnie pomoc finansowa?
trzeba ratowac psinke.....

Ten pies kojarzy mi sie z tym biedakiem z gda- Pikusiem wyrzuconym z 7pietra;mam nadzieje, ze temu zdola sie pomoc.....

Posted

Może ja poproszę Magdę, żeby napisała ten tekst. Ona bardzo chciała napisac tekst na dogo a ja miałam go zacytować. Ale jak się gorzej psu zrobiło to szybko mnie poprosiła o założenie wątku i opisanie sytuacji. Po 22 będę do niej dzwonić i zapytam.

Posted

Rozmawiałam z Magdą. Stokrotek się ożywił. Może usłyszał, że cała Polska chce mu pomóc:-D
Myślę, że to opróżnienie brzuszka przez weta mu bardzo pomogło.
Magda jest przeszczęśliwa, że tyle osób się w to zaangażowało i że z psem lepiej. Jednak nadal szukajmy intensywnie domku bo nie wiem na jak długo będzie nas stać na klinikę.
Magda napisze też tekst na alegro. Ja może skrobnę parę psich portretów jeśli oczywiście znajdą się chętni by mieć swojego pupila. Bądżmy dobrej myśli i nie przestańmy podnosić wątku

Posted

hanik napisał(a):
Rozmawiałam z Magdą. Stokrotek się ożywił. Może usłyszał, że cała Polska chce mu pomóc:-D
Myślę, że to opróżnienie brzuszka przez weta mu bardzo pomogło.
Magda jest przeszczęśliwa, że tyle osób się w to zaangażowało i że z psem lepiej. Jednak nadal szukajmy intensywnie domku bo nie wiem na jak długo będzie nas stać na klinikę.
Magda napisze też tekst na alegro. Ja może skrobnę parę psich portretów jeśli oczywiście znajdą się chętni by mieć swojego pupila. Bądżmy dobrej myśli i nie przestańmy podnosić wątku

to w takim razie śląsk też dołączy się do akcji i na początek będzie podnosił wątek :oops:
postaram sie też o przynajmniej symboliczną wpłatę dla Stokrotka, ale na razie nie obiecuje zbyt wiele bo ciężko z kasą ostatnio (dopiero od kwietnia zaczynam prace) :placz:

no i bardzo ciesze sie, że Stokrotek lepiej sie dziś czuje...zdrowiej śliczny szybciutko :loveu:

a tak swoją drogą to jego śliczna mordka przypomina mi Moruska - cudownego pieska mojej cioci :loveu: niestety już prawie rok jest za TM :-( ale przeżył 17 szczęśliwych lat :lol:

Posted

Mały piesek sobie biegł
Komuś złemu w drogę wszedł
Bardzo źle by się skończyło
Gdyby Magdy tam nie było
Magda pieska w domu trzyma
Alarm w Internecie wszczyna
Potem weta konstatacja
Potrzebna jest operacja
Moc pieniędzy kosztująca
Ale życie ratująca
Mnóstwo ciotek się zebrało
Po kieszeniach poszperało
Kupę kasy wyskrobało
I na AFN przelało
Jeszcze domek znaleźć trzeba
Bardzo ważna to potrzeba
Aby po ciężkiej operacji
Poddać go rehabilitacji

Posted

Puchatek skopiuje ten wierszyk i dam Magdzie. na pewno się ucieszy

Właśnie go przeczytałam jej przez telefon i bardzo się wzruszyła i dziękuje.

Posted

Puchatek - wierszyk piękny - pełen nadziei dla Stokrotka
i wdzięczności dla Magdy i wszystkich, którzy pomagają ratować psiaka

zbieramy pieniądze na operację !!!

Posted

Puchatek zawsze takie ładne wierszyki pisze :loveu:

dziewczyny a pisałyscie do AFN, co prawda nie wiem czy skarpeta nie jest pusta ale moze cos wyskrobią.....zaraz wkleje do nich ten link.

Stokrotku pobudka. ;)