Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie :)
Jak tylko odczytałam meila to od razu tu weszłam.
Mieszkam w Gdyni na Dąbrowie, wiec mam nadzieje że bede mogła pomóc, poprosze o jakis kontakt z Magda, która znalazła psiaka.

Posted

Mam pieniążki , które przesłał Peter Beny na naszego Barego na hotelik.
Bary znalazł dom w kilka dni więc więc zostało dużo pieniędzy :)

Prześlę 150 zł z tych pieniązków dla Stokrotka , bo Peter pozwolił rozdysponować te pieniązki wg uznania :)

Posted

Mysle ze te osoby ktore tu sa automatycznie zobowiazuja sie do ratowania pieska rowniez biorac pod uwage stan finansowy, Chcialm tylko przypomniec przy wplatach dorzucac choc 1 zeta na ogolny AFN aby mogl
miec rezerwe w tego typu sytuacjach.

Posted

ja też czekam z niecierpliowścią, ale wierzę, że będzie dobrze!
a czy w międzyczasie ktoś może mi powiedzieć dlaczego w podpisie mogę umieścić tylko ten najmniejszy baner, przy większym wyskakuje, że za duży??

Posted

koniecznie napiszcie w pierwszym poście i może w tytule, w jakiej miejscowości jest pies

i jeśli jest już konto to też wklejcie je w pierwszym poście

Posted

pies jest dzisiaj w dużo lepszym stanie niz wczoraj - i to zarówno fizycznie jak psychicznie
lezy i cały czas prosi łapka o mizianie, drapanie, pieszczoty

kupa i siku - tylko z pomocą weta ale ponoc to częste w przypadku urazu miednicy
wet był i będzie jeszcze raz dzisiaj
Stokrotek dostaje antybiotyki i inne leki (wzmacniające, przeciwbólowe)
gdy leży to bólu raczej nie odczuwa, dopiero gdy wstaje lub gdy sie przewraca

brak objawów wskazujących na obrażenia wewnętrzne ale kości miednicy uciskają prawdopodobnie na jakieś organy

nie siusia prawdopodobnie z dwu powodów - nie chce sikac na leżąco bo nauczony, że nie sika się do własnego legowosiak i drugi powód to stres pourazowy skutkujący zaciśnięciem zwieraczy pęcherza

operacja przygotowywana i rokowanie raczej dobre -jedna łapa będzie sprawna na 100% za ok. 2 tygodnie druga nie wiadomo - kośc będzie uzupełniena i nie wiadomo czy organizm nie odrzuci sztucznej kości ale pies łapy nie straci
ma w łapach czucie i nimi rusza

no i najważniejsze
SAMA, NA WŁASNE OCZY WIDZIAŁAM JAK STROKROTEK PODNIÓSŁ SIE I PRZESZEDŁ KILKA KROKÓW

a to znaczy, że nie ma urazu kręgosłupa i nie grozi mu paraliż
zapadła decyzja - leczymy psa, operacja najprawdopodobniej we wtorek - czekamy na zamówioną płytke, która ma uzupełnic kość miednicy oraz na specjalne szyny

przewidywane koszty pierwszej operacji to 1500 do 2000 zł
koszty materiałów to min. 1000 zł wet obiecał rabaty ale i tak jakieś koszty z tym związane będą

po zabiegu pies najprawdopodobniej zostanie w lecznicy przez kilka dni (to tez będą koszty)
tworzymy grupę osób, które są chętne do 'odwiedzin' (zbyt dużo nas tam nie może chodzić) - liczymy na to, że grupa będzie 5-cio osobowa
chętni do odwiedzin - proszę o pw do mnie lub do hanik

Posted

Proponuję już założyć aukcję cegiełkową na allegro. To działa, coś o tym wiem. Potrzebne są jednak zdjęcia "do sprzedaży". Kto ma dobre pióro i napisze wzruszający tekst?

Posted

GoniaP napisał(a):
Proponuję już założyć aukcję cegiełkową na allegro. To działa, coś o tym wiem. Potrzebne są jednak zdjęcia "do sprzedaży". Kto ma dobre pióro i napisze wzruszający tekst?

tekst może napisze hanik ona też ma zdjęcia