Sandra Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Witajcie :) Jak tylko odczytałam meila to od razu tu weszłam. Mieszkam w Gdyni na Dąbrowie, wiec mam nadzieje że bede mogła pomóc, poprosze o jakis kontakt z Magda, która znalazła psiaka. Quote
Tiger Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Mam pieniążki , które przesłał Peter Beny na naszego Barego na hotelik. Bary znalazł dom w kilka dni więc więc zostało dużo pieniędzy :) Prześlę 150 zł z tych pieniązków dla Stokrotka , bo Peter pozwolił rozdysponować te pieniązki wg uznania :) Quote
Ada-jeje Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Mysle ze te osoby ktore tu sa automatycznie zobowiazuja sie do ratowania pieska rowniez biorac pod uwage stan finansowy, Chcialm tylko przypomniec przy wplatach dorzucac choc 1 zeta na ogolny AFN aby mogl miec rezerwe w tego typu sytuacjach. Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Sandra,kontakt z Magdą ma Hanik lub Irma,napisz do którejś z nich pw, albo poczekaj,o 11 ma byc wet u Stokrotka,później Irma na pewno odezwie się i zda relacje Quote
gibon301 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 dlaczego nie mogę umieścić w podpisie banerka ze Stokrotkiem - wyskakuje komunikat, że za duże?? Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Nie wiem,ja swojego sama nie umieszczałam Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Zbieramy pieniążki na operację Stokrotka,prosimy o wpłaty-pilne! Quote
rita60 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Stokrotku trzymaj sie,jestes w dobrych rekach:calus: podnosze,w tej chwili tylko tyle moge zrobic:oops: Quote
akucha Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Czekamy na wieści o tym, jak minęła noc i prosimy o pomoc!!! Quote
anielica Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Podnoszę Stokrotka i czekam na wieści, dobre wieści - cały czas w to wierzę! Quote
gibon301 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ja też czekam z niecierpliowścią, ale wierzę, że będzie dobrze! a czy w międzyczasie ktoś może mi powiedzieć dlaczego w podpisie mogę umieścić tylko ten najmniejszy baner, przy większym wyskakuje, że za duży?? Quote
mulinka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 koniecznie napiszcie w pierwszym poście i może w tytule, w jakiej miejscowości jest pies i jeśli jest już konto to też wklejcie je w pierwszym poście Quote
irma Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 pies jest dzisiaj w dużo lepszym stanie niz wczoraj - i to zarówno fizycznie jak psychicznie lezy i cały czas prosi łapka o mizianie, drapanie, pieszczoty kupa i siku - tylko z pomocą weta ale ponoc to częste w przypadku urazu miednicy wet był i będzie jeszcze raz dzisiaj Stokrotek dostaje antybiotyki i inne leki (wzmacniające, przeciwbólowe) gdy leży to bólu raczej nie odczuwa, dopiero gdy wstaje lub gdy sie przewraca brak objawów wskazujących na obrażenia wewnętrzne ale kości miednicy uciskają prawdopodobnie na jakieś organy nie siusia prawdopodobnie z dwu powodów - nie chce sikac na leżąco bo nauczony, że nie sika się do własnego legowosiak i drugi powód to stres pourazowy skutkujący zaciśnięciem zwieraczy pęcherza operacja przygotowywana i rokowanie raczej dobre -jedna łapa będzie sprawna na 100% za ok. 2 tygodnie druga nie wiadomo - kośc będzie uzupełniena i nie wiadomo czy organizm nie odrzuci sztucznej kości ale pies łapy nie straci ma w łapach czucie i nimi rusza no i najważniejsze SAMA, NA WŁASNE OCZY WIDZIAŁAM JAK STROKROTEK PODNIÓSŁ SIE I PRZESZEDŁ KILKA KROKÓW a to znaczy, że nie ma urazu kręgosłupa i nie grozi mu paraliż zapadła decyzja - leczymy psa, operacja najprawdopodobniej we wtorek - czekamy na zamówioną płytke, która ma uzupełnic kość miednicy oraz na specjalne szyny przewidywane koszty pierwszej operacji to 1500 do 2000 zł koszty materiałów to min. 1000 zł wet obiecał rabaty ale i tak jakieś koszty z tym związane będą po zabiegu pies najprawdopodobniej zostanie w lecznicy przez kilka dni (to tez będą koszty) tworzymy grupę osób, które są chętne do 'odwiedzin' (zbyt dużo nas tam nie może chodzić) - liczymy na to, że grupa będzie 5-cio osobowa chętni do odwiedzin - proszę o pw do mnie lub do hanik Quote
gibon301 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 :multi: :multi: :multi: wiedziałam!!! teraz to już musi byc dobrze! Quote
GoniaP Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Proponuję już założyć aukcję cegiełkową na allegro. To działa, coś o tym wiem. Potrzebne są jednak zdjęcia "do sprzedaży". Kto ma dobre pióro i napisze wzruszający tekst? Quote
irma Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 GoniaP napisał(a):Proponuję już założyć aukcję cegiełkową na allegro. To działa, coś o tym wiem. Potrzebne są jednak zdjęcia "do sprzedaży". Kto ma dobre pióro i napisze wzruszający tekst? tekst może napisze hanik ona też ma zdjęcia Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Ale się cieszę!Teraz najważniejsze by zebrać potrzebne na operację pieniążki.Jeszcze raz przypominam,skarpeta dla Stokrotka założona,w tytule"Pies ze złamaną miednicą-Gdynia" Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Szukamy domu dla potrąconego przez samochód Stokrotka i prosimy o wsparcie finansowe,najprawdopodobniej we wtorek pies przejdzie poważną i kosztowną operację przywracającą władzę w łapkach.Pomóżcie! Quote
gibon301 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 tak jak mówiłam wpłaciłam właśnie 300 pln. pieniądze muszą się znaleść! trzymam kciuki za Ciebie Stokrotku!! Quote
hanik Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 jeszcze raz dziękuje z całego serca za wpłacone pieniążki. Do nazwy wątku dodalam już nazwe miejscowości. Quote
Recommended Posts