bety Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 (edited) Poznań 21.X.2012 (CACIB) Sędzia: Barbara Larska PSY Klasa szczeniąt: WEZYR MY HOPE Interrinus - wo Klasa młodzieży: Serdce Voina ASTON MARTIN FO REDIENT (Rosja) - V1, Mł.Zw.PL, NJwR Kitsune COMANCHE CHIEF - V3 Molnarvolgyi MEMORIAL DAY - V2 Klasa pośrednia: Amfashion AMBASSADOR OF BUCKRIDGE'S (Rosja) - V1, CWC, Zw.PL, CACIB, BOB CHUCK Of Dark Moonlight - V2, res.CACIB Klasa otwarta: PREZES Amakita - V1, CWC SUKI Klasa młodzieży: De Kaner's C.ARLEN BERNA - V1, Mł.Zw.PL Klasa pośrednia: BUCKSHOT ARWENA Dan Ozzy - V3 DESIRE Volturnus - V2, res.CACIB RUSSIAN TAIGA De Gabritho (Rosja) - V1, CWC, Zw.PL, CACIB Klasa otwarta: LAMIA Volturnus - V1, CWC Pzdr wyniki o/Poznań Edited December 3, 2012 by bety
bety Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 (edited) Poznań 21.X.2012 (CACIB) Sędzia: Ewa Stolarska PSY Klasa szczeniąt: WEZYR MY HOPE Interrinus - 1 Klasa młodzieży: Serdce Voina ASTON MARTIN FO REDIENT (Rosja) - V1, Mł.Zw.PL, NJwR Kitsune COMANCHE CHIEF - 3 Molnarvolgyi MEMORIAL DAY - 2 Klasa pośrednia: Amfashion AMBASSADOR OF BUCKRIDGE'S (Rosja) - V1, CWC, Zw.PL, CACIB, BOB CHUCK Of Dark Moonlight - V2, res.CACIB Klasa otwarta: PREZES Amakita - V1, CWC SUKI Klasa młodzieży: De Kaner's C.ARLEN BERNA - V1, Mł.Zw.PL Klasa pośrednia: BUCKSHOT ARWENA Dan Ozzy - V3 DESIRE Volturnus - V2, res.CACIB RUSSIAN TAIGA De Gabritho (Rosja) - V1, CWC, Zw.PL, CACIB Klasa otwarta: LAMIA Volturnus - V1, CWC Dopisałam to co się dowiedziałam z poczty pantoflowej, tych którzy byli (a było kilku z dogo ;) ) proszę o uzupełnienie / poprawienie. Nie jestem pewna czy wszystko dobrze zrozumiałam, wiem że na pewno była obecna cała stawka. I jeszcze jedno czy sędzia został zmieniony (?), bo na zdjęciu które widziałam wydaje mi się że stoi na ringu p. Stolarska. Pzdr Edited October 23, 2012 by bety
AmartAmi Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 CHUCK Of Dark Moonlight - 2, res.CACIB PREZES Amakita - 1,CWC BUCKSHOT ARWENA Dan Ozzy - V3 DESIRE Volturnus - V2, res.CACIB LAMIA Volturnus - 1, CWC Mnie tam nie było, ale dobrze widzisz sędzia zmieniony... podobno dzień wcześniej ogłosili, że tak będzie. No i p.Stolarska dała czadu :( Uzupełniam to co wiem, to Kasiu dopisz do swoich wyników. Pozdrawiam
bety Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 OK, dzięki - dopisałam. Dzień wcześniej też podobno ciekawie się działo na ringu. :p Pzdr
cris Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [FONT=Times New Roman]Szanowni Hodowcy Akit Amerykańskich[/FONT] [FONT=Times New Roman]Będąc na wystawie w Poznaniu 21.10.2012r miałem okazję obejrzeć żenujący popis sędziowski na ringu sędziny z Warszawy, która w ostatniej chwili zmieniła jak mniemam uznaną, a przede wszystkim obiektywną sędzinę. Z racji tego, że jestem wielkim miłośnikiem tej rasy nie mogę znieść faktu, że wygrały tę wystawę psy chore ( suczka i pies miały wyraźnie załzawione oczka). Ponadto, jak mi powiedziano, pies, który wygrał nie został nawet dopuszczony do porównania dzień wcześniej co dowodzi, że nie był w najlepszej „kondycji”. Czy drugiego dnia stawka była gorsza ???[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wg opinii większości hodowców przy ringu, coś było na rzeczy skoro wygrały wszystkie psy jednej ekipy z Rosji. Z uwagi na to, że hodowcy jak widzę nie chcą zabierać głosu w obawie przed zemstą sędziów postanowiłem napisać ten post.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Apeluję do hodowców AA aby wreszcie głośno wyrażali swoje opinie o tym co dzieje się na ringach.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Pamiętajcie, że to Wy płacicie i macie prawo wymagać uczciwej oceny i jej uzasadnienia, nie jesteście tylko tłem dla załatwienia jakichś prywatnych interesów sędziów. Wracając do wystawy, straty są o wiele poważniejsze , ponieważ jak mi wiadomo wybrane psy pojadą na Cruft'a, a tam są poważni sędziowie i widząc „okazy” wybrane przez polską sędzinę wyrobią sobie na tej podstawie opinię o całym środowisku polskich hodowców AA. Wiem także, że podobne rzeczy dzieją się w innych rasach toteż czas najwyższy aby reagować na tego typu sytuacje, bo jak tak dalej pójdzie to przynależność do zkwp przestanie być chlubą a będzie obciachem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Licząc na Wasze przebudzenie[/FONT] [FONT=Times New Roman]pozdrawiam serdecznie[/FONT] [FONT=Times New Roman]cris[/FONT]
Emiko Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Podejrzewam, że nic z tego nie będzie, po krakowskiej akcji z Frau Poduschką wszyscy położyli uszy po sobie i ciiisza... czasem mam wrażenie, że zwyczajnie nikomu nie zależy. ale wracając do Poznania: wyniki są co najmniej zdumiewające ;)
AmartAmi Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 (edited) Z psem, który wygrał, na Litwie w Drusskiennikach miałam okazję przegrać 2 razy i raz na klubowej wystawie wygrać. Albo mają dobre układy albo my czegoś w tym psie nie widzimy co widzą sędziowie :/ Na Litwie też dostał nominację na Cruft'a więc spokojnie nie tylko od nas pojedzie z takim papierkiem. oto i on... Edited October 24, 2012 by MisiaM
Emiko Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Nie widziałem go na żywo, zdjęcia w sieci niewiele mówią, ale rodowód ma ciekawy. Ojciec mi się podoba: http://www.youtube.com/watch?v=JfZIs3YrQi0
Volturnus Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Wezyr - wo Tores i Tylor excellent młodzież psy: psy o CACIB : suki pośrednia : suki o CACIB :
Recommended Posts