Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Poznań 21.X.2012
(CACIB)

Sędzia: Barbara Larska

PSY

Klasa szczeniąt:
WEZYR MY HOPE Interrinus - wo

Klasa młodzieży:
Serdce Voina ASTON MARTIN FO REDIENT (Rosja) - V1, Mł.Zw.PL, NJwR
Kitsune COMANCHE CHIEF - V3
Molnarvolgyi MEMORIAL DAY - V2

Klasa pośrednia:
Amfashion AMBASSADOR OF BUCKRIDGE'S (Rosja) - V1, CWC, Zw.PL, CACIB, BOB
CHUCK Of Dark Moonlight - V2, res.CACIB

Klasa otwarta:
PREZES Amakita - V1, CWC

SUKI

Klasa młodzieży:
De Kaner's C.ARLEN BERNA - V1, Mł.Zw.PL

Klasa pośrednia:
BUCKSHOT ARWENA Dan Ozzy - V3
DESIRE Volturnus - V2, res.CACIB
RUSSIAN TAIGA De Gabritho (Rosja) - V1, CWC, Zw.PL, CACIB

Klasa otwarta:
LAMIA Volturnus - V1, CWC

Pzdr

wyniki o/Poznań

Edited by bety
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Poznań 21.X.2012
(CACIB)

Sędzia: Ewa Stolarska

PSY

Klasa szczeniąt:
WEZYR MY HOPE Interrinus - 1

Klasa młodzieży:
Serdce Voina ASTON MARTIN FO REDIENT (Rosja) - V1, Mł.Zw.PL, NJwR
Kitsune COMANCHE CHIEF - 3
Molnarvolgyi MEMORIAL DAY - 2

Klasa pośrednia:
Amfashion AMBASSADOR OF BUCKRIDGE'S (Rosja) - V1, CWC, Zw.PL, CACIB, BOB
CHUCK Of Dark Moonlight - V2, res.CACIB

Klasa otwarta:
PREZES Amakita - V1, CWC

SUKI

Klasa młodzieży:
De Kaner's C.ARLEN BERNA - V1, Mł.Zw.PL

Klasa pośrednia:
RUSSIAN TAIGA De Gabritho (Rosja) - V1, CWC, Zw.PL, CACIB

Klasa otwarta:

LAMIA Volturnus - V1, CWC

Dopisałam to co się dowiedziałam z poczty pantoflowej, tych którzy byli (a było kilku z dogo ;) ) proszę o uzupełnienie / poprawienie. Nie jestem pewna czy wszystko dobrze zrozumiałam, wiem że na pewno była obecna cała stawka. I jeszcze jedno czy sędzia został zmieniony (?), bo na zdjęciu które widziałam wydaje mi się że stoi na ringu p. Stolarska.

Pzdr

Edited by bety
Posted

CHUCK Of Dark Moonlight - 2, res.CACIB

PREZES Amakita - 1,CWC

LAMIA Volturnus - 1, CWC

Mnie tam nie było, ale dobrze widzisz sędzia zmieniony... podobno dzień wcześniej ogłosili, że tak będzie. No i p.Stolarska dała czadu :( Uzupełniam to co wiem, to Kasiu dopisz do swoich wyników.

Pozdrawiam

Posted

[FONT=Times New Roman]Szanowni Hodowcy Akit Amerykańskich[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Będąc na wystawie w Poznaniu 21.10.2012r miałem okazję obejrzeć żenujący popis sędziowski na ringu sędziny z Warszawy, która w ostatniej chwili zmieniła jak mniemam uznaną, a przede wszystkim obiektywną sędzinę. Z racji tego, że jestem wielkim miłośnikiem tej rasy nie mogę znieść faktu, że wygrały tę wystawę psy chore ( suczka i pies miały wyraźnie załzawione oczka). Ponadto, jak mi powiedziano, pies, który wygrał nie został nawet dopuszczony do porównania dzień wcześniej co dowodzi, że nie był w najlepszej „kondycji”. Czy drugiego dnia stawka była gorsza ???[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wg opinii większości hodowców przy ringu, coś było na rzeczy skoro wygrały wszystkie psy jednej ekipy z Rosji. Z uwagi na to, że hodowcy jak widzę nie chcą zabierać głosu w obawie przed zemstą sędziów postanowiłem napisać ten post.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Apeluję do hodowców AA aby wreszcie głośno wyrażali swoje opinie o tym co dzieje się na ringach.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pamiętajcie, że to Wy płacicie i macie prawo wymagać uczciwej oceny i jej uzasadnienia, nie jesteście tylko tłem dla załatwienia jakichś prywatnych interesów sędziów. Wracając do wystawy, straty są o wiele poważniejsze , ponieważ jak mi wiadomo wybrane psy pojadą na Cruft'a, a tam są poważni sędziowie i widząc „okazy” wybrane przez polską sędzinę wyrobią sobie na tej podstawie opinię o całym środowisku polskich hodowców AA. Wiem także, że podobne rzeczy dzieją się w innych rasach toteż czas najwyższy aby reagować na tego typu sytuacje, bo jak tak dalej pójdzie to przynależność do zkwp przestanie być chlubą a będzie obciachem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Licząc na Wasze przebudzenie[/FONT]
[FONT=Times New Roman]pozdrawiam serdecznie[/FONT]
[FONT=Times New Roman]cris[/FONT]

Posted

Podejrzewam, że nic z tego nie będzie, po krakowskiej akcji z Frau Poduschką wszyscy położyli uszy po sobie i ciiisza...
czasem mam wrażenie, że zwyczajnie nikomu nie zależy.
ale wracając do Poznania: wyniki są co najmniej zdumiewające ;)

Posted (edited)

Z psem, który wygrał, na Litwie w Drusskiennikach miałam okazję przegrać 2 razy i raz na klubowej wystawie wygrać. Albo mają dobre układy albo my czegoś w tym psie nie widzimy co widzą sędziowie :/ Na Litwie też dostał nominację na Cruft'a więc spokojnie nie tylko od nas pojedzie z takim papierkiem.

oto i on...

Edited by MisiaM
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...