Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Luna jest 9 miesiecznym cocker spanielem angielskim mojej znajomej. Problem z Luną polega na tym, że szczeka i rzuca się na każdego obcego człowieka(do domowników jest nastawiona bardzo przyjaźnie), nie da się pogłaskać. Jak znajomą odwiedzają znajomi to ona szczeka dopuki oni nie wyjdą, podchodzi i odbiega. Problem zaczał się gdy ukończyła 4 miesiące i jak łatwo policzyć trwa... 5 miesięcy! Suczka miała już cieczkę.
W imieniu znajomej proszę o pomoc!

P.S Jeśli ulokowałem temat w złym miejscu proszę moda o przeniesienie do poprawnego tematu.

Posted

PRzez internet w zasadzie porad się udzielać nie powinno.

Przez te 5 miesięcy im to nie przeszkadzało ?
Nic z pieskiem pod tym kątem-wyciszenia zachowania, nie robili ?

Jedyne co mi do głowy przychodzi do skontaktować się z porządnym szkoleniowcem...

Posted

Natahlen - skoro sie nie powinno po co ten temat "wychowanie"? Chyba służy do dawania porad, co nie?

Znajoma kontaktowła się ze szkoleniowcem,ale uff... Pierwsze jej powiedział , że jak koło Luny przechodzi ktoś nieznajomy to powinna dawać jej smakołyk, potem "szkoleniowiec" zapzreczył temu i takie dziwne rzcezy gadał i znajoma z niego zrezygnowała.

A czemu dopiero teraz? Nie wiem, ja też się dziś o tym problemie dowiedziałem!

Więc jest jakaś rada na to?

Posted

Jasne, że jest od tego żeby udzielać porad, ale trudno cokolwiek poradzić nie widząc psa.
Nie widząc jego zachowania.
A z jakiej miejscowości jesteście ( Ty i koleżanka ;) ) ? Może jakiś innym szkoleniowiec - lepszy tam będzie ?

Posted

My się znamy przez Internet, ona chyba jest z Piły.
A ze szkoleniowcem to przez e maile sie kontaktowała.
A na profesjoanliste nie ma tyle kasy.

Edit:

A an dogomani jest jakiś szkoleniowiec? Jak sie z nim skontaktować?