Rudzia-Bianca Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 (:Buńka:) napisał(a):Trzeba pomóc sunią tym bardziej że kobieta zgadza się na oddanie psiaków. Porozsyłałam troszkę wątek może ktoś zajrzy i coś podpowie. Jestem z tego rozsyłania , ale na razie nie mam żadnego pomysłu :( Quote
missieek Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 wieści o Amorze w poniedziałek miał mega kryzys, cały dzień wymiotował najprawdopodobniej po doustnym antybiotyku we wtorek musiałam go wziąć do weta bo się odwodnił dostał dwa silniejsze antybiotyki w zastrzyku, dożylnie kroplówkę, witaminy wykonano dwa RTG w poszukiwaniu guzów, zmian nowotworowych na zdjęciu klatki piersiowej widać powiększona sylwetkę serca, najpewniej z powodu wieku na zdjęciu jamy brzusznej widać powiększoną wątrobę guzów nie stwierdzono wykonano USG jamy brzusznej stwierdzono, że śledziona jest dwukrotnie powiększona, może to być powód anemii czyli śledziona nadaje się do usunięcia ale stan wyklucza operację widoczne były także zwłóknienia wątroby oraz prostata jest powiększona pozostałe narządy wyglądają OK to że jest tak masakrycznie chudy i apetyt ma średni nie bardzo da się powiązać z czymś wymienionym powyżej gdzie można jeszcze szukać przyczyny - białaczka, mimo leukocytów w normie - choroba od kleszczowa - nowotwór rozsiany ale aby to stwierdzić wymagane są badania, drogie badania na tą chwilę Amor jest na dwóch antybiotykach, jeszcze kilka dni kroplówkach - dziś najprawdopodobniej ostatnia czuje się już tak jak przed kryzysem, czyli humor dopisuje apetyt taki sobie POTRZEBY kasa na opłacenie wymienionych powyżej badań, leków zbiórka na opłacenie hotelu, głupio mi się o to proscić - pies jest u mnie w hotelu dobra karma dla seniora dobrej jakości puszki, które chętnie by zjadł jeśli ktoś chciałby dać mu tymczas, to może szybciej dojdzie do siebie w warunkach domowych u mnie jest w kojcu ważne - w razie wpłat na moje konto, podane w pierwszym poście proszę o dopisek "dla Amora" mam kilkadziesiąt zwierzaków na głowie, muszę wiedzieć dla kogo wpłata dostałam wpłatę z tytułem "Sama" od Andrzeja M. jak mam ją rozszyfrować? mam sama zdecydować, który zwierzak u mnie pilnie potrzebuje wsparcia? :) może ktoś zrobiłby na niego bazarek? może zbiórka? pies jest pilotowany przez Towarzystwo Ochrony Przyrody INNI WPŁATY MALWA 50 zł Enigma79 30 zł terra 30 zł Panna Marple 50 zł Aurelia K. 30 zł Hanna N. 100 zł razem: 290 zł WYDATKI 26 zł hotel wrzesień (2 dni) 115 zł badanie krwi i moczu 10.10.2012 22 zł Anipracit na tasiemca 11.10.2012 21 zł antybiotyk Amoksiklav 12.10.2012 80 zł zdjęcia RTG 16.10.2012 74 zł kroplówki, antybiotyki 16.10.2012 30 zł Catosal 16.10.2012 40 zł dojazd do weta Kamienica - Kraków 16.10.2012 razem: 408 zł Quote
Buńka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Niezaciekawe te badania...:shake: Trzymaj się bidulku ciepło, a to ci się przyda bo niestety idzie zima... Ehh on taki chudzieńki, będzie marzł w kojcu. Dobrze by było znaleźć DT ale będzie bardzo bardzo ciężko... Quote
MALWA Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Wchodzę ponownie, oglądam zdjęcia i zastanawam się............czy jamniczek nie ma oczu? Czy tylko mróżył przed światłem? To zdjęcie mnie po prostu uderzyło........... Szkoda psów, i z nimi jest tak jak z ludźmi, im większa bida tym więcej dzieci.......przykre to............ Quote
pikola Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Czy wiadomo ile Amor ma lat?Wyniki nie ciekawe.Czyli apetytu brak? Quote
Anula Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Jak nie znajdzie się domowy DT to może trzeba zamówić i kupić mu kubrak. Tu jest wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/126514-CiEP%C5%81E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PS%C3%93W-BEZDOMNYCH-KTO%C5%9A-JESZCZE-CH%C4%98TNY/page84 Quote
elke Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Ja tez zapytam o ONke osoby która takim pomaga, i czekam na info o jamniczce.... Poproszę dane do wpłaty, wrzucę grosik dla chłopaka :-( Quote
terra Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Może te wymioty były spowodowane tym, że skurczony, odzwyczajony żołądek do trawienia dostał pracę? Poza tym chora trzustka też może mieć wpływ. Biedny pies. Quote
elke Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Dziewczyny zróbcie Owczarce ogłoszenie na : http://www.owczarki.eu/ Ja ja wrzuciłam na Owczarki na FB i jej koleżankę też. Co do jamniczki rozmawiałam z osobą która robiła interwencję, czekam na dalsze kroki. Sos dla Jamników w pogotowiu ;) jakby co :) Quote
Carrie i Tequila Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 O matko biedny psiurek :( Ale on przynajmniej bezpieczny w hoteliku.... Jako cioteczka co dusze jamnikom sprzedała martwię się o tę jamnisię.... Zgodzą się ją oddać? O taką rasową piękność porządne jamnicze domki będą walczyć. Oby tylko ją oddali... Quote
terra Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Mało cioteczek tu zagląda. A co tam u psiaczka? Quote
Buńka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 No właśnie pusto tu strasznie:( Też myślę że jeżeli by zgodzili się oddać psiaki to jamniczek i malamutek szybciutko by domki znalazły bo piękne są... Quote
Panna Marple Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 terra napisał(a):Mało cioteczek tu zagląda. A co tam u psiaczka? Zaglądam codziennie, ale ręce opadają, kiedy się o tych psich dramatach słucha... I o ludzkiej podłości...Biedne psiaki Quote
terra Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 No to w górę Amorze, pokaż się wszystkim. W wątku, który założyłam na forum Rodhesianów, znawcy rasy twierdzą, że pies jest bardzo w typie. Może warto zmienić w tytule. missieek, może dla pewności sprawdzić, czy pies nie ma czasem tatuażu, w końcu rasa niezbyt popularna. Quote
Carrie i Tequila Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 o może jamniczek też ma tatuaż? Wiadomo coś już o nim? Czy oddadzą? Quote
Till Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 jeśli chodzi o jamniczkę to będziemy rozmawiać z właścicielami żeby ją oddali jeśli znajdzie się dom. Martwiąca jednak staje się sytuacja Amora, dalej nie wiemy co mu jest. Mam nadzieję, że problem z nim polega tylko na tym, że żołądek potrzebuje trochę czasu żeby przystosować się do regularnego jedzenie solidnych porcji. Martwiące jest również to, że koszty utrzymania Amorka rosną ze względu na kłopoty ze zdrowiem...co dalej będzie...:( Quote
ewu Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Jestem u Amora i reszty biedaków skazanych na tych niepoważnych ludzi...:( Quote
terra Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 (edited) Coś się wątek Amora rozmywa. Czy ktoś wstawił jamniczka do wątku jamniki w potrzebie? Bez ogłoszeń domu, nawet dt nie znajdzie. Till, może Ty to zrobisz, chyba najwięcej wiesz o psiaczku i ew. kontakt z Tobą. Tu watek jamniczy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-w-potrzebie-z-całej-Polski-!!!!!! edit.: wstawiałam huskiego do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/1895-Szpice-w-potrzebie!!!/page137 Przydałyby się jakieś namiary do ogłoszeń. Edited October 23, 2012 by terra Quote
Till Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 tak jak pisałam wcześniej i też elke sprawa z jamnikiem nie jest taka prosta bo oni nie chcą jej oddać, musimy jechać tam i negocjować, ja w najbliższych dniach nie mogę tam jechać, mam urwanie głowy ze swoimi psami, a ta wieś jest daleko ode mnie. jeśli chodzi o malamuta to on jest w zupełnie innym miejscu razem z malutkim pieskiem, są razem na zdjęciu, tych ludzi trzeba upolować bo mieszkają 70km od miejsca gdzie trzymają psiaki, ale żeby zrobić tam interwencję z Policją bo napewno tam tak trzeba będzie zrobić musimy mieć już miejsce na te psy bo tylko odebranie ich tym debilom wchodzi w grę. Owczarka i ruda duża suczka to kolejne miejsce tylko, że w tym wypadku suczki mogą zostać odrazu zabrane do nowych domów bo właścicielka chce je oddać Quote
terra Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Wstawiłam rudą suczkę do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/233647-Jest-DT-dla-golden-retrievera-Pozna%C5%84 może jej się poszczęści. Quote
missieek Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 u Amora bez zmian apetyt dalej taki sobie WPŁATY MALWA 50 zł Enigma79 30 zł terra 30 zł Panna Marple 50 zł Aurelia K. 30 zł Hanna N. 100 zł Joanna M.-A. 30 zł Till 50 zł razem: 370 zł WYDATKI 26 zł hotel wrzesień (2 dni) 115 zł badanie krwi i moczu 10.10.2012 22 zł Anipracit na tasiemca 11.10.2012 21 zł antybiotyk Amoksiklav 12.10.2012 80 zł zdjęcia RTG 16.10.2012 74 zł kroplówki, antybiotyki 16.10.2012 30 zł Catosal 16.10.2012 40 zł dojazd do weta Kamienica - Kraków 16.10.2012 razem: 408 zł Quote
terra Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Mam nadzieję, że w tym wypadku czas to dobry lekarz i zrobi swoje, że w końcu Amor zacznie jeść i przybierze ciałka. Quote
Recommended Posts