Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Panna Marple napisał(a):
Wyjazd około południa (11.30-12), a powrót jak...się da... Z Krakowa do N.Sącza jest około 2 godzin jazdy

to pojadę z Tobą :)
a pies już będzie w Krakowie?

Posted

Malgoska napisał(a):
to pojadę z Tobą :)
a pies już będzie w Krakowie?

:loveu::sweetCyb:Dzięęęki!!! W środę ma być wizyta PA. Jeśli wypadnie pomyślnie, zgodnie z tym, co pisała Till, psiak ma być dowieziony do Krakowa z miejsca, gdzie jest obecnie. My go w Krakowie przejmiemy i zawieziemy do nowego domku:lol:

Posted

Panna Marple napisał(a):
:loveu::sweetCyb:Dzięęęki!!! W środę ma być wizyta PA. Jeśli wypadnie pomyślnie, zgodnie z tym, co pisała Till, psiak ma być dowieziony do Krakowa z miejsca, gdzie jest obecnie. My go w Krakowie przejmiemy i zawieziemy do nowego domku:lol:

ok to wstępnie jesteśmy umówione:)

Posted

jakie cudowne wieści:):)teraz tylko żeby wizyta PA wypadła pomyślnie, będzie we środę i wtedy wszystkiego się dowiemy. jeszcze raz dziękuję wam za pomoc bo ja w najbliższym czasie nigdzie nie mogłabym jechać

Posted

Ta osoba,która obiecała wysłać kubraczek,nie odezwała się do mnie.Chyba kubrak nie przyszedł bo by było coś napisane na wątku.
Jutro wizyta,trzymam kciuki.Oby tylko maluch nie trafił na łańcuch do budy bo w tych regionach to jest normą.Tkwią na łańcuchach bokserki,w typie maltańczyka i innych ras.Koleżanka była na wycieczce w tamtych stronach i porobiła fotki.Zamiast przyjechać z wycieczki zadowolona,przyjechała całkowicie załamana.

Posted

Anula napisał(a):
Ta osoba,która obiecała wysłać kubraczek,nie odezwała się do mnie.Chyba kubrak nie przyszedł bo by było coś napisane na wątku.
Jutro wizyta,trzymam kciuki.Oby tylko maluch nie trafił na łańcuch do budy bo w tych regionach to jest normą.Tkwią na łańcuchach bokserki,w typie maltańczyka i innych ras.Koleżanka była na wycieczce w tamtych stronach i porobiła fotki.Zamiast przyjechać z wycieczki zadowolona,przyjechała całkowicie załamana.

dlatego ja scpetycznie podchodzę do adopcji w tamtych stronach...
trzeba będzie tam jeździć i sprawdzać, bo możemy go wysłać w podobne warunki z jakich trafił do missieek...
Ale chyba na łańcuch go nie oddacie??? Chyba w pa powinno wyjść jakie mają zamiary??????

Posted

Też o to wszystko wszystko co wy się martwicie ja też się martwię, ale dziewczyna, która chce adoptować Amora nie jest góralka, mieszkała z mamą za Częstochową tylko się tam przeprowadziła. Osobą, która będzie robić wizytę jest bardzo dokładna, zna ją Iwoniam. A do tego mam dobrą wiadomość, jest pani, która będzie adoptować pieska od Iwoniam i w niedziele jedzie do Nowego Sącza, zdeklarowała się, że może Amora zabrać ze sobą. Jeśli się rozmyśli napewno dam wcześniej znać

Posted

Malgoska napisał(a):
dlatego ja scpetycznie podchodzę do adopcji w tamtych stronach...
trzeba będzie tam jeździć i sprawdzać, bo możemy go wysłać w podobne warunki z jakich trafił do missieek...
Ale chyba na łańcuch go nie oddacie??? Chyba w pa powinno wyjść jakie mają zamiary??????

Znalazłam te zdjęcia i opis.

Wróciłam teraz z tygodniowego pobytu w górach i chyba już w rejon Zakopanego nie pojadę , wszędzie psy na łańcuchach po kilka w jednych gospodarstwach , bokserki, kudłate, szczeniaki totalny mix nawet dwa yorki były a takim dziwnym sznurki pociągniętym z domu do szopy więc sobie tak biegały,

bardzo niewyraźne ale to jest starsza bokserka , która stoi na łańcuchu przy wielkim domu

Posted

[quote name='Malgoska']tragedia; niestety Polska rzeczywistość
w sprawie wyjazdu to kto w końcu jedzie?[/QUOTE]
każdy mój wyjazd w góry kończy się wściekłością i dołami, górale są bezwzględni, a do tego wciąż sięgają po rasowe, delikatne pieski.
A jeśli chodzi o transport Amora to tak jak pisałam, w niedziele pani z Nowego Sącza adoptuje pieska od Iwoniam i przy okazji mogłaby zabrać Amora. Ale rozmawiałam dziś z Missieek i nie mam pewności czy sobie poradzi z dwoma psami bo Amor zrobił się bardziej energiczny i może się nudzić w aucie na takiej trasie. Tą panią wzięłam tylko pod uwagę żebyście nie musiały tak daleko jechać, ale jeśli nie jest to dla Was wielki kłopot to nie wiem czy nie będzie lepiej jeśli z Wami by jechał. Napiszcie jak wolicie

Posted

[quote name='Till']każdy mój wyjazd w góry kończy się wściekłością i dołami, górale są bezwzględni, a do tego wciąż sięgają po rasowe, delikatne pieski.
A jeśli chodzi o transport Amora to tak jak pisałam, w niedziele pani z Nowego Sącza adoptuje pieska od Iwoniam i przy okazji mogłaby zabrać Amora. Ale rozmawiałam dziś z Missieek i nie mam pewności czy sobie poradzi z dwoma psami bo Amor zrobił się bardziej energiczny i może się nudzić w aucie na takiej trasie. Tą panią wzięłam tylko pod uwagę żebyście nie musiały tak daleko jechać, ale jeśli nie jest to dla Was wielki kłopot to nie wiem czy nie będzie lepiej jeśli z Wami by jechał. Napiszcie jak wolicie[/QUOTE]

To decyzja Panny Marple, ja jestem tylko do głaskania Amora podczas jazdy....

Posted

Ja jestem tylko szoferem:lol:... Zaoferowałam wsparcie transportowe, gdyż chcę pomóc, co nie znaczy, że palę się do zrobienia kursu do Nowego Sącza i z powrotem, jeśli jest ktoś, kto może przy okazji wziąć Amora. Niech zadecyduje osoba odpowiedzialna za psa i tyle. Jeżeli my mamy odstawić Amora, to pojedziemy razem z Malgos:lol: w sobotę, jeśli Amor może jechać w niedzielę z kim innym, to tym lepiej dla Malgos i mnie. Każda z nas ma swoje obowiązki, a moje psy będą musiały siedzieć same, bo reszta domowników wybyła. Więc... czekam na rozkazy. Byle jasne, zdecydowane i szybkie:lol: