Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Missieek dziękuję za nr.tel. do Till.
Chciałam tylko podkreślić,że chodzi o warunki w jakich Amor przebywa tj.buda i kojec,gdyby to było lato nikt by tego nie kwestionował ale dużymi krokami idzie zima i teraz nasuwa się pytanie,czy pies starszy,wychudzony przetrzyma w takich warunkach zimę nie będąc psem z długą sierścią i z podszerstkiem.Ja nie robię nic na siłę i nie zamierzam,ponieważ Amor nie jest pod moją opieką i na wątek trafiłam przypadkowo,nawet nie zadeklarowałam się pod względem finansowym.Jednak zważywszy na warunki w jakich on przebywa postanowiłam pomóc i jedynie poszukać mu DT domowego.Decyzja należy do decydenta-jeżeli zadecyduje,że Amor zostaje u missieek to taka będzie wola jego i wszystko.W czwartek odmówię miejsce i tyle.
Ja nie zadzwonię do Till,kto może z Till porozmawiać?

Posted

Anula napisał(a):
Missieek dziękuję za nr.tel. do Till.
Chciałam tylko podkreślić,że chodzi o warunki w jakich Amor przebywa tj.buda i kojec,gdyby to było lato nikt by tego nie kwestionował ale dużymi krokami idzie zima i teraz nasuwa się pytanie,czy pies starszy,wychudzony przetrzyma w takich warunkach zimę nie będąc psem z długą sierścią i z podszerstkiem.Ja nie robię nic na siłę i nie zamierzam,ponieważ Amor nie jest pod moją opieką i na wątek trafiłam przypadkowo,nawet nie zadeklarowałam się pod względem finansowym.Jednak zważywszy na warunki w jakich on przebywa postanowiłam pomóc i jedynie poszukać mu DT domowego.Decyzja należy do decydenta-jeżeli zadecyduje,że Amor zostaje u missieek to taka będzie wola jego i wszystko.W czwartek odmówię miejsce i tyle.
Ja nie zadzwonię do Till,kto może z Till porozmawiać?

A czemu nie zadzwonisz, jesteś w temacie. Ja nie znam dokładnie sytuacji ale podaj w takim razie numer, to zadzwonię i poproszę,żeby Till pilnie weszła na wątek Amora. Amor z tego co wiem nie ma deklaracji ale w budzie ma marne szanse przetrwania zimy.
Musimy rozkręcić wątek, zrobić FB i bazarki. To piękny pies jak dojdzie do siebie powinien znaleźć dom....

Posted

Widzę, że wielu osobą bardzo ciężko zrozumieć, że ktoś może mieć utrudniony dostęp do internetu i odrazu musi paść wiele przykrych słów. Dlatego też zwykle unikam dogo, ale sytuacja i sprawa Amora mnie do tego zmusiła i jak to zwykle musi coś zmierzać w złym kierunku. Przedwczoraj wyjaśniłam dość wyraźnie sytuacje, a teraz się piszę, że nawet się nie wypowiedziałam. Niestety na prywatne wiadomości nie odpisałam ponieważ po tym jak wypowiedziałam się na forum padł monitor, dziś udało mi się pożyczyć. Jeśli chodzi o prywatną wiadomość od Malwy to możesz odpowiedź na forum traktować jak odpowiedź też na swoją wiadomość, choć przyznam, ze było w niej wiele zdań, które mnie wkurzyły, ale nie chce się kłócić bo to do niczego nie prowadzi, a poza tym jestem w stanie zrozumieć, że nie ma się na odległość do kogoś zaufania, a wariatów nie brakuje. Natomiast jeśli chodzi o wiadomość od Anuli i jej propozycję hoteliku to sprawa wygląda tak, dzięki, ze rozglądnęłaś się za lepszym miejscem i wszystko byłoby fajnie gdyby ten hotelik był bliżej nas. Ja naprawdę chce jak najlepiej dla Amora bo inaczej zostawiłabym go tam,a nie robiła sobie kłopotu zwłaszcza, że akurat tego mi nie brakuje. Czuję się za niego odpowiedzialna i wyjazd jego tak daleko pod opiekę osoby, której nie znam i nie wiem jak tam jest naprawdę przeraża mnie. Druga sprawa to nie jest młody psiak, który na zmiany będzie reagował pozytywnie, dalej kto weźmie na siebie robienie wizyt przed adopcyjnych jeśli taka będzie konieczność, co będzie jeśli nie będzie stałych wpłat na hotelik, co znowu będziemy go przetransportowywać gdzieś lub będę musiała jechać po niego pod Poznań? Za niedługo na dogo wszyscy o nim zapomną bo będą kolejne biedy, które będą potrzebowały pomocy, a ja zostanę z nim tak jak już zostałam z dwoma innymi bo to ja zdecydowałam, że trzeba go zabrać do weterynarza, a później nie byłam w stanie odwieźć go z powrotem do fajnych właścicieli. Wszystkie psy, którym szukałam domu znalazły go w pobliżu, tam gdzie zawsze mogę podjechać, sprawdzić jak żyją i czy wszystko jest w porządku, nie chce stracić nad losem Amora kontroli. Rozmawiałam dziś z właścicielką innego, zaprzyjaźnionego hoteliku, ma dać mi odpowiedź czy będzie mogła Amora przyjąć do siebie, ma ogrzewane pomieszczenia i tam mógłby być. Ale i w tym wypadku potrzebne są deklaracje finansowe bo tu też trzeba zapłacić. Wiem, że warunki w jakich jest nie są najlepsze, ale zdecydowanie lepsze niż miał i dlatego takiego dokonałam wyboru, cały czas mam nadzieję, że Amor z tego hoteliku, w którym jest będzie mógł trafić do nowego domu żeby zaoszczędzić mu tego przenoszenia, jedyne dobre to to, ze jeszcze jest w miarę ciepło. Jeśli będzie mógł trafić do tego drugiego hoteliku, on jest niedaleko od tego w którym jest to myślę, że można go będzie tam przewieźć, ale tak jak mówię w tym przypadku konieczne są deklaracje finansowe. jeśli potrzebne są referencje o tym hoteliku to jest to hotelik w Iwanowicach i myślę, że pojawiają się tu osoby, które znają to miejsce to proszę żeby wyraziły swoją opinię lub zapytajcie osób z wątku psów olkuskich bo tam też trafiają te pieski. Na tą chwilę proszę o ogłoszenia bo znalezienie mu dobrego domu jest najlepszym rozwiązaniem

Posted

To musimy zbierać kasę. Czy Amor ma wydarzenie na FB, bardzo dużo deklaracji zbiera się właśnie przez FB. Ja nie jestem na FB ale tu pewnie Ciotki są i zrobią mu wydarzenie , które trzeba cały czas monitorować i rozsyłać.
Ja deklaruję 20 zł stałej i zapraszam inne Ciocie:)
Amor musi przed zimą znaleźć się w domowym dt albo przynajmniej ogrzewanych pomieszczeniach.

Posted

Nie ma wyjścia-trzeba zebrać deklaracje. Bez tego nie damy rady. Mogę dać 30zł miesięcznie i 50zł jednorazowej. DT, który załatwiła Anula -wielkie dzięki Kochana, że pomagasz:loveu:- jak widać nie wchodzi w grę. Zresztą, sam transport byłby kosztowny. Nie zmienia to faktu, że zima za pasem, a Amor powinien ją spędzić w cieple:-(

Posted

Panna Marple napisał(a):
Nie ma wyjścia-trzeba zebrać deklaracje. Bez tego nie damy rady. Mogę dać 30zł miesięcznie i 50zł jednorazowej. DT, który załatwiła Anula -wielkie dzięki Kochana, że pomagasz:loveu:- jak widać nie wchodzi w grę. Zresztą, sam transport byłby kosztowny. Nie zmienia to faktu, że zima za pasem, a Amor powinien ją spędzić w cieple:-(

Oj powinien...

Posted

Till napisał(a):
ja też deklaruję 20 zł/ miesiąc, niestety więcej nie mogę, oprócz swoich mam też dwa inne pieski na tymczasie
Till, bardzo potrzebne są deklaracje. Jeśli hotelik, o którym mówisz jest ok, to ja pokryję pierwszy miesiąc hotelikowania, ale co potem? Trzeba zebrać kasiorę-deklaracje, bazarki..? Amor nie może spędzić zimy w kojcu na zewnątrz

Posted

Trzeba na pw rozsyłać wątek z prośbą o deklaracje stałe i jednorazowe.To jest jedyna szansa aby uzyskać te deklaracje.Dziewczyny kto ma czas niech rozsyła.

Posted

Anula napisał(a):
Trzeba na pw rozsyłać wątek z prośbą o deklaracje stałe i jednorazowe.To jest jedyna szansa aby uzyskać te deklaracje.Dziewczyny kto ma czas niech rozsyła.
ja już dostałam upomnienie za rozsyłanie na pw...

Posted

Przelałam kwotę 80 zł, która stanowi uzupełnienie z mojego bazarku, który zrobiłam dla Amora. Wcześniej wpłaciłam juz z tego bazarku 120 zł, i to 80 zł to jest pozstała część, która wpłynęła na moje konto.

Proszę o potwierdzenie otrzymania wpłaty.

Posted

paulina02 napisał(a):
Ja mysle że na fb psiak otrzyma pomoc , tam jest dużo ludzi i nie są zawaleni zwierzakami jak my tutaj ...

To działajcie tam prężnie. Nie jestem na FB ale tu bezczelnie będę rozsyłać zaproszenia:)

Posted

ewu napisał(a):
A kto jest skarbnikiem i zapisze te wszystkie deklaracje?

Trzeba wyłonić skarbnika i poprosić o udostępnienie jednego postu na pierwszej stronie do rozliczeń aby było wiadome jakie są wpłaty,kiedy nastąpiły z podzieleniem na miesiące,deklaracje,stałe jednorazowe,wydatki.Jeżeli tego nie będzie to zrobi się ogólny galimatias.

Posted

Postaram się być ja tym skarbnikiem choć często nie bywam na dogo, chyba, że jest ktoś inny chętny to proszę o info. Jutro Missieek potwierdzi wpłaty na konto i podsumuje rozliczenia bo dziś nie jest w stanie wejść na komputer. Po tym ustalimy kiedy Amor jedzie do drugiego hoteliku bo mam potwierdzenie, że zostanie przyjęty. Osoba prowadząca hotelik będzie wklejać na forum jego zdjęcia i razem ze mną umieszczać informacje o nim. Koszt hoteliku to 13zł/dzień z wyżywieniem, natomiast w związku z tym, że Amor na tą chwilę potrzebuje lepszej karmy i więcej niż standardowe jedzenie wliczane w cenę koszt ten przez pierwszy miesiąc będzie 15zł/dzień. Właścicielka hoteliku prosi aby wpłaty były kierowane do jednej osoby, a później w całości przesyłane na konto hoteliku. W razie potrzeby będzie też Amora brała do weterynarza. A na tą chwilę z wieści o Amorze to tyle, ze się ożywił, już bardziej widać, że przybrał na wadze i baarrdzo lub puszki z gotowanym ryżem, na ich widok naprawdę się cieszy i wszystko zjada, wcześniej tak nie było. Stał się też bardziej pewny siebie i nie jest już tak obojętny na wszystko jak wcześniej, okazuje emocje i radość, podskakuje i merda tym swoim ciachniętym ogonkiem:) jednak ma coś z psa myśliwskiego bo na spacerach chodzi z nosem przy ziemi i zapomina o wszystkim, nawet o tym, że ktoś jednak z nim na tym spacerze jest:)mam trzy myśliwskie i wiem co to znaczy takie zachowanie. Dobrze by było gdyby przed zmianą miejsca udało się go jeszcze zaszczepić

Posted

wow czy to możliwe??:) musimy to sprawdzić, chyba mam kogoś od bokserów w tamtych terenach, ale byłoby super gdyby to wypaliło bo już się tak martwiłam. Skontaktuje te Panie żeby dogadały się co do spotkania przed adopcyjnego, żeby się tylko psy dogadały...Ale najpierw ja porozmawiam z tą Panią, trzymaj kciuki