Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Anula']Coś nagle cisza nastała na wątku.DT załatwiony i to bardzo dobry DT.Czyżby nikomu nie zależało nagle na poprawieniu warunków bytowych dla Amora?
Jejku to cudownie. Amor w warunkach domowych nie będzie marzł. Jest zbyt szczupły ,żeby spędzić zimę w kojcu.
Cioteczki , trzeba działać.

Edited by ewu
Posted

[quote name='Malgoska']A pod czyją opieką jest Amor? Kto podejmuje decyzje w jego sprawie?
IKA & SONIA założyła wątek. Trzeba do niej pilnie napisać na pw.
Anula napisz, wiesz co i jak z domowym dt.

To świetna alternatywa, Amor nie może zostać w kojcu jak nadejdą mrozy.

Posted

Napisałam wczoraj do Till na pw podając pełną ofertę DT taką jak na wątku umieściłam (wydaje mi się,że oferta zupełnie wystarczająca mówiąca o zasadach i pobycie psa,karmieniu,opłacie itd.) ale nie mam odpowiedzi.Najpóźniej do czwartku trzeba dać odpowiedź,ponieważ nie można blokować miejsca.Jeszcze napiszę do założycielki wątku.

Posted

Anula napisał(a):
Napisałam wczoraj do Till na pw podając pełną ofertę DT taką jak na wątku umieściłam (wydaje mi się,że oferta zupełnie wystarczająca mówiąca o zasadach i pobycie psa,karmieniu,opłacie itd.) ale nie mam odpowiedzi.Najpóźniej do czwartku trzeba dać odpowiedź,ponieważ nie można blokować miejsca.Jeszcze napiszę do założycielki wątku.

Napisz pilnie, może Till nie wchodzi na dogo.

Posted

Kto jest osobą decyzyjną w przypadku Amora i za niego odpowiedzialną? My nie możemy podjąć takiej decyzji, więc trzeba szybciutko kogoś takiego znaleźć. Amor jest za chudy i zbyt wyniszczony, by spędzić zimę w kojcu-jeśli DT jest sprawdzone, moim zdaniem, powinien tam jechać

Posted

[quote name='Panna Marple']Kto jest osobą decyzyjną w przypadku Amora i za niego odpowiedzialną? My nie możemy podjąć takiej decyzji, więc trzeba szybciutko kogoś takiego znaleźć. Amor jest za chudy i zbyt wyniszczony, by spędzić zimę w kojcu-jeśli DT jest sprawdzone, moim zdaniem, powinien tam jechać
Zdecydowanie!!!!!

Posted

pikola napisał(a):
Dla mnie platny DT i hotel to to samo.Ceny tylko rozne.Mysle ze na Olkuskim watku moga miec.Np.Iwoniam..

O tak iwoniam może mieć....

Posted

missieek napisał(a):
ja mam nr Till, komu podać na pw?
kto zorganizuje ewentualny transport?
kto przejmie finanse psa?

Podaj może Anuli, ona jest w temacie dt.

Posted

missieek napisał(a):

Wzięłam dwa głębokie oddechy,by nie palnąć czegoś niestosownego. missieek,czy ty tylko widzisz wszystko co się kręci wokół spraw przyziemnych,jak interes i pieniądze? A gdzie jest w tym wszystkim dobro i troska o psa?W swoich poprzednich postach nie jednokrotnie wspominałaś,że dobrze by było mu znazleźć domowe dt.Więc po co teraz w takim tonie napisany Twój post?
Numer telefonu możesz podać nawet do mnie,ktoś na pewno zadzwoni.To jest pierwszy krok w sprawie Amora:skontaktować się z osobą decyzyjną!

Posted

Bogusik napisał(a):
Wzięłam dwa głębokie oddechy,by nie palnąć czegoś niestosownego. missieek,czy ty tylko widzisz wszystko co się kręci wokół spraw przyziemnych,jak interes i pieniądze? A gdzie jest w tym wszystkim dobro i troska o psa?W swoich poprzednich postach nie jednokrotnie wspominałaś,że dobrze by było mu znazleźć domowe dt.Więc po co teraz w takim tonie napisany Twój post?
Numer telefonu możesz podać nawet do mnie,ktoś na pewno zadzwoni.To jest pierwszy krok w sprawie Amora:skontaktować się z osobą decyzyjną!

dziękuję za piękne podsumowanie mojej osoby
szukacie nr Till to zaoferowałam że podam
a dwa pozostałe pytania też moim zdaniem są istotne zanim pies wyruszy dalej

Posted (edited)

Bogusik napisał(a):

Ja tylko raz wyraziłam tu swoje zdanie, a właciwie oburzenie na to, że pies jest na dworzu. I nie chodziło mi o osobę, która się nim opiekuje, czy sam hotel, bo nie miałam pojęcia w jakich warunakch jest pies. Nie było tez moją ointencją kwestionowanie jakichkolwiek warunków, bo ich nie znałam. Oburzyło mnie tylko to, ze pies, który jest wyniszczony, zagłodzony i wychudzony znajduje się na dworzu. Teraz jest juz zimno, zaraz zaczną się deszcze i śniegi, a te biedaczysko na dworzu. Tylko o to mi chodziło. I nikt poza osobą prowadzącą hotel nie wypowiedział się tu jawnie na wątku. Te nikt - to mam na myśli osoby, które prowadziły interwencję i powierzyły psiaka do hotelu.

Napisałam do osoby, która założyła wątek - mam odpowiedź na pw, z e nie widziała psa na oczy, nie prowadziła interwencji, nie byłą nawet w tej wsi, w której wszystko się działo. A wątek ta osoba założyła tylko i wyłącznie grzecznościowo. I napisała mi, że mam pisać do Till, bo to ona za wszystko odpowiada. To napisałam - kilka dni temu. Odpowiedzi nie mam. Till była na wątku dzisiaj o 11.00.... odpowiedzi na pw nie mam, ech, szkoda tylko psa, bo on sobie sam nie pójdzie do domowego DT i kasy na DT tez sam nie zbierze. Trzeba deklaracji szukać, skoro pies ma trafić do DT.

W przypadku obecnego hotelu to raczej wyglądało to tak, ze pies tam został ulokowany ( tak to przynajmniej odbieram ), a deklaracji nie było. Nie wiem kto zapłaci koszty hotelu, ale jestem pewna jednego, ze teraz trzeba szukać deklaracji na płatny domowy DT, by Amor nie został pozostawsiony sam sobie. Poza tym nei mozna zostawiać tejk kwesti na później, bo myśleć, ze jakoś to będzie, moze okazać się, że nie jest.....

Edited by MALWA
literówka
Posted

missieek napisał(a):

Tu nie ma sie co obrażać.

Ja nawet rozumiem, ze pytasz o finanse, bo widze, że te są nie uregulowane. Ale to pytanie skieruj do sooby, która powierzyła psa i za niego płaci...

Choc w sumie wychodzi na to, ze psa dostałaś niejako w prezencie, a za hotel i inne wydatki płacą tu ludzie....

Posted

MALWA napisał(a):
Tu nie ma sie co obrażać.

Ja nawet rozumiem, ze pytasz o finanse, bo widze, że te są nie uregulowane. Ale to pytanie skieruj do sooby, która powierzyła psa i za niego płaci...

Choc w sumie wychodzi na to, ze psa dostałaś niejako w prezencie, a za hotel i inne wydatki płacą tu ludzie....

pisząc kto przejmie finanse psa miałam na myśli na czyje konto będą teraz wpłacane pieniądze na niego, aby to ustalić wcześniej
kto będzie tego pilnował

kto tu się obraża?