Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wpłaciłam przed chwilą dla Amora 150 zł - 120 zł to jest to, co do tej pory uzbierałam z bazarku, a 30 zł dołożyłam od siebie.

Po otrzymaniu pieniązków proszę o potwierdzenie na bazarku:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234646-KSIĄŻKI-DLA-ZAGŁODZONEGO-PSA-do-10-listopada-godz-22-00[/URL]

Resztę przeleję po otrzymaniu pozostałych wpłat ( brakuje mi jeszcze 3 wpłat ).

Posted

[quote name='MALWA']Wpłaciłam przed chwilą dla Amora 150 zł - 120 zł to jest to, co do tej pory uzbierałam z bazarku, a 30 zł dołożyłam od siebie.

Po otrzymaniu pieniązków proszę o potwierdzenie na bazarku:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234646-KSIĄŻKI-DLA-ZAGŁODZONEGO-PSA-do-10-listopada-godz-22-00[/URL]

Resztę przeleję po otrzymaniu pozostałych wpłat ( brakuje mi jeszcze 3 wpłat ).[/QUOTE]

Dziękujemy za każdą pomoc dla Amorka!myślę, że starania wszystkich nie pójdą na marne bo chłopczyk ma coraz lepszy humor. Cieszy się na widok swojej opiekunki i spacerku. Na początku zdarzało mu się zrobić kupkę w kojcu, a teraz nie ma mowy, tylko na spacerku się załatwia. Mam nadzieje, że opcja z tymczasem wypali, narazie czekamy na informacje

Posted

[quote name='terra']Amor jest u missieek ale w kojcu.
Taka chudzinka nie poradzi sobie w mrozy.[/QUOTE]

Przepraszam, ale chyba czegoś nie zrozumiałam, to pies jest nie w hotelu tylko w kojcu, a na pierwszej stronie jest wpisane, ze hotel za październik wyszedł 403 zł.....tyle kosztuje miejsce na dworzu w kojcu? Pytam, bo coś mi sie wydaje, ze ludzie wpłacają tu pieniądze na leczenie i jedzenie, a pies jest w kojcu za 400 zł ? Ostatnio na puszki wpłacała chyba Panna Marple....

Posted

tak pies jest na zewnątrz w kojcu 3x4 m, prowadzę hotel, dysponuję kojcami na zewnątrz
jeśli ktoś woli zabrać go do domowego hotelu nie widzę problemu, to nie ja o tym psie decyduję

dziś dotarły puszki, zjadł całą 800 g ze smakiem na jeden posiłek
Till doradziła aby mieszać mu to z ryżem, tak też zrobię
wtedy jedna puszka plus ryż będzie na jeden dzień
chyba że tylko na puszkach go trzymać? wtedy dwie na dzień

wymiary Amora
szyja 44 cm, klatka piersiowa w najszerszym punkcie 71 cm, długość od obroży do nasady ogona 66 cm
jeśli kubraczek zostanie zamówiony to adres do wysyłki jest w pierwszym poście

potencjalna chętna, która zgłosiła się jako DT już nie odpisuje na maile
dzwoniły dwie osoby chcące go adoptować, ale narazie dzwoniły tylko się zorientować, wypytać
na ludzi działa to, że w ogłoszeniu jest napisane rhodesian
i dzwonią właśnie po rhodesiana

potwierdzam wpłatę 150 zł dla Amora
120 zł z bazarku MALWY, 30 zł od MALWY

Posted

W ogłoszeniach jest napisane w typie rhodesiana, co zresztą potwierdzili uzytkowinicy rhodesianowego forum, o czym pisałam kilka postów wcześniej.
Tzn, ci dzwoniący chcą psa z papierami?

Posted

terra napisał(a):
W ogłoszeniach jest napisane w typie rhodesiana, co zresztą potwierdzili uzytkowinicy rhodesianowego forum, o czym pisałam kilka postów wcześniej.
Tzn, ci dzwoniący chcą psa z papierami?

nie, ale chodzi mi o to, że wpisanie rasy działa jak magnes
może to dobrze, może zainteresuje się nim ktoś odpowiedzialny
tylko zastanawia mnie czy ludzie czytają treść ogłoszenia

Posted

WYDATKI

26 zł hotel wrzesień (2 dni)
115 zł badanie krwi i moczu 10.10.2012
22 zł Anipracit na tasiemca 11.10.2012
21 zł antybiotyk Amoksiklav 12.10.2012
80 zł zdjęcia RTG 16.10.2012
74 zł kroplówki, antybiotyki 16.10.2012
30 zł Catosal 16.10.2012
40 zł dojazd do weta Kamienica - Kraków 16.10.2012
56 zł 6 kg karma Josera SensiPlus 21.10.2012
403 zł hotel październik (31 dni)
? odrobaczenie Optivermin 10.11.2012 muszę dopytać weta o cenę, jeszcze nie płacone
56 zł 6 kg karma Josera SensiPlus 07.11.2012
129 zł puszki Bozita 24 x 800 g 13.11.2012

missieek,możesz napisać jakie są wyniki krwi,moczu i RTG...? Jaką diagnozę postawili lekarze i na co jest obecnie leczony?Mam na myśli antybiotyk.Chyba,że są gdzieś o tym informacje,a ja nie doczytałam.Jeszcze mam jedno pytanie,czy jako hotelik nigdy nie wstawiasz na wątku paragonów/rachunków do wglądu? Chętnie wspomogę Amora,ale...no właśnie,poczekam na konkretną odpowiedź.

Posted

zacznę od dobrych wieści
Amor pochłania puszkę z ryżem w momencie! nic nie zostawia na potem... :)
jedną puszkę 800 g mieszam z ok 1,5 szklaki ugotowanego (na wodzie z olejem) ryżu (1,5 szklanki licząc nieugotowany ryż)
taką mieszankę daję mu na dwa posiłki przez dzień
do tego dodaję hepatil i kreon (póki mam to daję ze swoich zapasów)
obserwuję kupy, mam wrażenie że są mniejsze
czyli lepiej to przyswaja
tylko nie wiem czy przez to że dostaje kreon czy ten rodzaj posiłków bardziej mu służy

[quote name='Bogusik']
WYDATKI

115 zł badanie krwi i moczu 10.10.2012
22 zł Anipracit na tasiemca 11.10.2012
21 zł antybiotyk Amoksiklav 12.10.2012
80 zł zdjęcia RTG 16.10.2012
74 zł kroplówki, antybiotyki 16.10.2012
30 zł Catosal 16.10.2012
40 zł dojazd do weta Kamienica - Kraków 16.10.2012
56 zł 6 kg karma Josera SensiPlus 21.10.2012
? odrobaczenie Optivermin 10.11.2012 muszę dopytać weta o cenę, jeszcze nie płacone
56 zł 6 kg karma Josera SensiPlus 07.11.2012
129 zł puszki Bozita 24 x 800 g 13.11.2012

missieek,możesz napisać jakie są wyniki krwi,moczu i RTG...? Jaką diagnozę postawili lekarze i na co jest obecnie leczony?Mam na myśli antybiotyk.Chyba,że są gdzieś o tym informacje,a ja nie doczytałam.Jeszcze mam jedno pytanie,czy jako hotelik nigdy nie wstawiasz na wątku paragonów/rachunków do wglądu? Chętnie wspomogę Amora,ale...no właśnie,poczekam na konkretną odpowiedź.

mam wrażenie, że moje posty na tym wątku nie są czytane
tu wyniki
http://www.dogomania.pl/forum/threads/232988-Bokserowaty-psiak-zagłodzony-prawie-na-śmierć-(-POTRZEBNA-POMOC!!!?p=19804518#post19804518
http://www.dogomania.pl/forum/threads/232988-Bokserowaty-psiak-zagłodzony-prawie-na-śmierć-(-POTRZEBNA-POMOC!!!?p=19837343#post19837343

jeśli są pytania co do tych postów to proszę pytać
mam wydruki badań, mam zdjęcia RTG
ktoś życzy sobie fotki wyników?
dobrych zdjęć RTG raczej nie uda mi się zrobić, mogę zrobić poglądowe, że są

obecnie nie jest leczony - w sensie nie jest na antybiotyku, brał go 2 tygodnie, miał też kroplówki
a brał aby przeleczyć, bo wyniki moczu były nieprawidłowe
teoretycznie powinnam mu teraz badanie moczu powtórzyć, tylko to dodatkowe koszty

teraz bierze osłonowo Hepatil, bo wątroba na usg wyszła 'nieładna' (wątrobowe alat i aspat ma w normie)
włączyłam mu Kreon, wg jednych norm lipaza jest za niska, wg innych jest OK (amylazę ma w normie)
nie zaszkodzi mu Kreon więc zobaczymy, może będzie szybciej tył bo lepiej będzie trawił
podawanie Hepatilu i Kreonu jest skonsultowane z weterynarzem
dawałam mu kwas foliowy, bo miałam w swoich zapasach blaszkę, już całą zjadł
a dostawał bo w wynikach wyszła anemia

co do wstawiania rachunków na wątek jako hotelik to jeszcze tego nie robiłam
niejako z dogomanii do tej pory zostało mi powierzonych 5 psów
2 sznaucery od malawaszki
3 owczarki od anett
i to nie ja prowadziłam rozliczenia psów, także nie ja zajmowałam się odbieraniem telefonów od osób odpowiadających na ogłoszenia
tutaj bez pytania mnie czy się zgadzam, zostało mi przyporządkowanie prowadzenie rozliczenia - bo zostało podane moje konto a nie osoby, która psa u mnie umieściła
także ogłoszenia Amora poszły z moim numerem, dlatego ja rozmawiam z osobami odpowiadającymi na ogłoszenia (do tej pory 3 osoby)
nie piszę tego jako zarzuty, ale jako wyjaśnienie

ale stwierdzam że jest to chyba pierwszy i ostatni pies dla którego jestem jednocześnie hotelem, skarbnikiem, kontaktem do ogłoszeń
bo przez te dwie ostatnie sprawy muszę siedzieć dłużej przed komputerem

osoba powierzająca mi psa nie prosiła o wstawianie rachunków na wątek, ani o wysyłanie rachunków do niej
wnioskuję, że ma do mnie zaufanie

czy komuś mam powysyłać zdjęcia (zdjęcia, bo skanera nie mam) rachunków, które mam? poproszę o adres mailowy
dla jasności wyszczególnię poniżej co mam

rachunki za hotelowanie mogę wystawiać, tylko proszę napisać na kogo i do kogo mam wysyłać

115 zł badanie krwi i moczu 10.10.2012 nie brałam rachunku/faktury, płaciłam przelewem z mojego konta 11.10.2012, mogę przedstawić potwierdzenie przelewu
22 zł Anipracit na tasiemca 11.10.2012 nie brałam rachunku, mam to podbite w książeczce, jeśli to nie wystarczy to mogę od weta poprosić o jakieś potwierdzenie na piśmie że miał
21 zł antybiotyk Amoksiklav 12.10.2012 mam rachunek z apteki
80 zł zdjęcia RTG 16.10.2012 nie płacone jeszcze więc rachunku brak, mam kartkę z pieczątką weta i datą że miał to wykonane i że jest tyle a tyle do zapłaty
74 zł kroplówki, antybiotyki 16.10.2012 nie płacone jeszcze więc rachunki brak, mam kartkę z pieczątką weta i datą że miał to wykonane i że jest tyle a tyle do zapłaty
30 zł Catosal 16.10.2012 nie płacone jeszcze więc rachunki brak, mam kartkę z pieczątką weta i datą że miał to wykonane i że jest tyle a tyle do zapłaty
40 zł dojazd do weta Kamienica - Kraków 16.10.2012 za paliwo rachunku nie mam
56 zł 6 kg karma Josera SensiPlus 21.10.2012 mam fakturę, tyle że od razu piszę że karmę kupuję workami, czyli na fakturze mam wpisane 15 kg, wpisałam w rozliczenie tyle ile zjadł
15 zł odrobaczenie Optivermin 10.11.2012 jeszcze nie płacone, więc rachunku brak
56 zł 6 kg karma Josera SensiPlus 07.11.2012 jak powyżej odnośnie karmy, tyle że jeszcze nie zjadł tego co dla niego odłożyłam bo teraz jest na puszkach z ryżem (zjadł z tego 2,5 kg)
129 zł puszki Bozita 24 x 800 g 13.11.2012 mam fakturę

u weta staram się prosić o niższe ceny jako że psiak bezdomny
jeśli mam na wszystko brać faktury, to proszę napisać, ale wtedy napewno ceny będą wyższe bo wet doliczy vat

chyba wszytko napisałam, jak jeszcze coś niejasne pisać, pytać lub dzwonić 50 40 60 219

Posted

Przepraszam Cię missieek, jakoś nie pomyślałam, że przecież to jest pies hotelowy i zasady są inne, tak z rozpędu nie pytając w ogłoszeniach podałam kontakt do Ciebie, wiedząc, że najwięcej info i obserwacji masz Ty.
Zdaję sobie sprawę, że masz na głowie masę zajęć, zatem jeśli uważasz, że tak będzie lepiej zmienię dane kontaktowe na inne.
Proszę o podanie, jakie dane kontaktowe mam umieścić w ogłoszeniach.

Posted

missieek,dziękuję za odpowiedź na moje pytania.Nie dziw się,że nie doczytałam wszystkiego,ale trudno przekopywać cały wątek w poszukiwaniu tak ważnych info.Wszystko powinno być zebrane i wstawione na 1 stronie i to ułatwiłoby każdemu zapoznanie się z aktualnym stanem zdrowia i finansami Amora.Tak jak napisałaś wszystkim ty się zajmujesz i nie rozumiem za bardzo dlaczego nikt inny nie mógł przejąć finansów jako skarbnik.Na innych wątkach tam gdzie jest skarbnik,wszystko jest jasne i przejrzyste.Kto ma czas przekopywać 240 postów?Właśnie to co teraz zebrałaś w ostatnim poście powinno być umieszczone na 1str.Strasznie mi szkoda Amora,nie mogę patrzeć na te wystające kości i te niesamowicie smutne oczy...:-(

Posted

[quote name='Anula']Arjuna już nie szyje kubraków ma 20 szt.pozostałości po tamtym roku, no zobaczymy może Ares załapie się na kubrak.
Sama siebie cytuję ale tak wypadło.
Z wątku kubraczków jedna osoba zadeklarowała się wysłać kubraczek dla Amora.Podałam jej dane adresowe a więc powinien dotrzeć na dniach.
Kopiuję z wątku:
magdalena64

DołączyłJul 2011Posty4

[h=2][/h]

Anula, podaj adres do wysyłki kubraka, napisałam na priva.

Posted

Super, że puszki smakują Amorowi. Nie wiem jak wygląda dozowanie, tzn. jaka jest dawka dzienna przeznaczona dla psa jego wielkości i w jego stanie, ale może, skoro tak mu smakuje, dawać mu więcej?? Nie wiem, głośno myślę i dlatego pytam.

Posted (edited)

Panna Marple napisał(a):
Super, że puszki smakują Amorowi. Nie wiem jak wygląda dozowanie, tzn. jaka jest dawka dzienna przeznaczona dla psa jego wielkości i w jego stanie, ale może, skoro tak mu smakuje, dawać mu więcej?? Nie wiem, głośno myślę i dlatego pytam.

Wiem,że zwierzakom zagłodzonym ze skurczonym żołądkiem,podaje się karmę w zmniejszonych ilościach ale od3-5 razy dziennie aby w ten sposób nie obciążać zbyt żołądka,a przyzwyczaić go do normalnego funkcjonowania.Stopniowo się zwiększa ilość karmy i schodzi z np.5 posiłków na 4 itd.Ale to jest wszystko bardzo indywidualne i zależy od zwierzaka,więc najlepiej to może ocenić vet+opiekun.

Edited by Bogusik
Posted

Widzę, że podczas mojej krótkiej nieobecności zrobił się mały konflikt. Niestety jestem dość mocno chora od kilku dni i nie byłam w stanie zaglądać na internet. Ale może od początku. Amor został zabrany podczas interwencji, w której ja brałam udział. Niestety żadna z osób biorących udział w tej interwencji nie mogła zabrać Amora do siebie ponieważ mamy swoje psy i kilka innych na tymczasie. Z drugiej strony wiedzieliśmy, że zostawienie go tam jest równoznaczne ze skazaniem go na śmierć. Jedyną opcją było umieszczenie Amora w hoteliku. Wybór padł na hotelik u Missieek z kilku względów, znam ją i mam do niej zaufanie, jest osobą doświadczoną, która działa od wielu lat i uratowała setki psów, ma doświadczenie z trudnymi przypadkami, wiedzieliśmy też,że jeśli nie uzbieramy pieniędzy na hotelik na czas to Amor nie zostanie z niego usunięty. Problemem była tylko odległość hoteliku od nas (Missieek przeprowadziła się ok.70km dalej). Odległość spowodowała, że na barki Missieek spadła również opieka weterynaryjna nad Amorem, czyli zabieranie go do weterynarza i podawanie leków, stąd też na wątku podany jest jej numer konta, żeby pieniądze na hotelik i wszelkie badania trafiały bezpośrednio do niej. Tak jak Missieek wcześniej podawała i zresztą od początku pisaliśmy, że Amor jest w hoteliku, a nie w domu tymczasowym i dlatego zbieramy pieniądze na koszt tego hoteliku. Przyznam, że na naszym terenie takie są ceny hotelików. Trzeba mieć też na uwadze, że pies ma dobrą opiekę i faktycznie ktoś o niego dba, a nie mam pewności, że tak się dzieje w hotelikach, w których nie znam właścicieli. Znam dwa hoteliki, w których mogłabym umieścić psy, pierwszy to właśnie ten gdzie jest Amor, drugi mieści się w Iwanowicach, oba hotele mają takie same ceny. Oczywiście byłoby cudownie gdyby chciał ktoś wziąć Amora do domu i zapewnił mu opiekę, cały czas szukamy takiej osoby i apelujemy o pomoc w tej sprawie. Wszystkim nam zależy na tym żeby Amor miał w końcu warunki na jakie zasłużył, czyli ciepły dom i kochającego właściciela. Jeśli chodzi o kontakt do ogłoszeń, spokojnie może być podany numer do mnie. Jeśli ktoś będzie chciał pomóc w ogłoszeniach proszę do mnie napisać, podam numer do ogłoszeń

Posted

Znalazłam domowy DT płatny.Taka sama opłata ale myślę,że przy rozmowie telefonicznej można negocjować cenę o 20-30zł mniej.Super warunki.DT w Poznaniu od soboty już a więc warto się nad tym zastanowić.Zarezerwowałam miejsce na dwa dni.tj.mam dać odpowiedź.
Kopiuję z pw - 2 odpowiedzi mrowa23:

Hej,

Nie ma problemu -mam miejsce od końca tego tygodnia co teraz jest. jest już u mnie jedna chudzinka bokserowa i powoli dochodzi do siebie ;-). u mnie mieszkanie w domu jako normalny członek stada (oczywiście łączenie z resztą stada powoli i na spokojnie a nie na hura;-). pełna opieka. wystawiam faktury VAT. miesiąc w hotelu bez wyżywienia to 400 zł.

pozdrawiam,
Dorota

ps. czasami łatwiej mnie łapać na komórkę 665540897 bo często nie mam czasu na internet i wolę z psiakami szaleć :smile:

Odp: Pytanie

Całkowicie domowe :smile: kanapa, fotele albo leżanki psie, towarzystwo psiaków (chyba, że nie będzie chciał to wtedy jest dzielenie (ale nie w kojcach jakiś tylko w pokojach i rotacja- po spacerach odpoczywają w pokojach, a inne w tym czasie są spacerowane - oczywiście w przypadku kiedy się nie dogadają (co raczej z boksiami nie ma problemu;-) ) przy domu jest jeszcze mały wybieg psi (ok 75 m kw) także na szybkie siusiu też jest, co ułatwia naukę czystości jeżeli z nią są problemy. min. 3 spacery dziennie, w tym jeżeli zdrowie psiaka pozwala to jeden dłuższy.Z gotowaniem jedzonka nie ma problemu - Setuś - ta chudzinka bokserowa np. ma suche ale dosmaczane kurczaczkiem gotowanym z marchewką :smile:. można Setusia zobaczyć na forum fundacji - boksery w potrzebie. ogrzewanie jest podłogowe w całym domu, dodatkowo kominek, przed którym psiaki uwielbiają się wylegiwać, także tam też są kanapy i fotele;-) ostatnio praktykowałam z Setim upychanie się na kanapie razem z dożycą (też chudzina po skręcie śledziony) oraz mopami (mam dwie sunie Puli) i buldożką francuską :smile: fotele były wolne, ale po co jak można razem jeden na drugim ;-)
Rzecz jasna można śmiało przyjechać, sprawdzić, zobaczyć, potem wskazane nawet odwiedziny co jakiś czas, żeby być spokojnym.
Ja na hotel biorę max 3 psy i to też tak nie na raz tylko robię odstępy czasowe, żeby stado mogło się na spokojnie zgrać :smile:
Hotelik jest w Przeźmierowie, to zaraz pod Poznaniem :smile:
pozdrawiam i czekam w takim układzie na info w okolicach srody-czwartku :smile:
Dorota

Warto się zastanowić nad tym DT,ponieważ taka szansa na DT rzadko się trafia to jest przypadek,że jest wolne.Można wejść na mrowa23 wątki też,są zamieszczane zdjęcia.Przemyślcie to i jeżeli decyzja by była na tak to trzeba zadzwonić i zarezerwować osobiście miejsce, no i szukać transportu ale to nie taki aż wielki problem.Amor już by mógł być od soboty w domowym DT i grzał by dupkę przy kominku.Nie wiadomo ile będzie czekał na adopcję a zima za pasem.

Posted

Dt jak widać super i co ważne warunki domowe i w cieple.Też uważam,że warto się nad tym zastanowić.Czas na potwierdzenie tylko do czwartku.W tej sprawie musi się jednak wypowiedzieć osoba odpowiedzialna za Amora,także trzeba poczekać...