gosiaczek1984 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 zapraszam cioteczki http://www.dogomania.pl/forum/threads/241297-czy-jeszcze-kiedykolwiek-kto%C5%9B-mnie-pokocha-czy-odejd%C4%99-w-Olkuskiej-mordowni?p=20621178&posted=1#post20621178 http://www.dogomania.pl/forum/threads/241205-Boksery-kt%C3%B3re-czekaj%C4%85-na-dom-z-ut%C4%99sknieniem-czy-doczekaj%C4%85?p=20641428#post20641428 Quote
MALWA Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Nie mam nowych informacji od Angeliki. Napisałam do niej e-maila z zapytaniem czy już doszły enzymy, i czy juz wiadomo kiedy ma odbyć się kastracja i badania krwi. Quote
zerojeden Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 (edited) [FONT=arial black]Zapraszam na dwa bazarki...i przepraszam że tak bezczelnie[SIZE=3]... pierwszy bazarek jest cegiełkowo-puzzlowy dla Maji :smile: na drugim możesz sam skomponować podkładkę za swoim zwierzakiem :smile: [/FONT] Edited March 25, 2013 by Hałabajówka Quote
MALWA Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Nie mam odpowiedzi od Angeliki......... Nie mam też na koncie nowych wpłat. Till - co u Amorka? Quote
MALWA Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Witam z rana! Już nikt nie zagląda do Amorka............. Quote
teresaa118 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Ja tez codziennie zagladam do Amorka, niestety, nie moge go przygarnac, ale pieniazki wysylam. Fajny chlopak.Dostojny Quote
zozola77 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 nie ma tak źle, żeby nikt nie zajrzał do Amorka :) z tego co kojarze to Angelika jakos w tym tygodniu miała jechac z nim do weta, może cos sie pozmieniało?? ale moze jakiegos maila skrobnie Quote
Till Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 U Amora dobrze,był u weterynarza. Czekam na maila ze szczegółami od Angeliki. A tak ogólnie to antybiotyk będzie brał jeszcze przez miesiąc. USG wykazało trochę powiększony pęcherz, ale to może być od tego stanu zapalnego, prostata powiększona, lekkie zmiany na nerkach. Biochemia ok, wątroba ok. Enzymy jeszcze nie doszły. Jak tylko dostanę maila to wkleję Quote
FLY Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='Till']U Amora dobrze,był u weterynarza. Czekam na maila ze szczegółami od Angeliki. A tak ogólnie to antybiotyk będzie brał jeszcze przez miesiąc. USG wykazało trochę powiększony pęcherz, ale to może być od tego stanu zapalnego, prostata powiększona, lekkie zmiany na nerkach. Biochemia ok, wątroba ok. [B]Enzymy jeszcze nie doszły.[/B] Jak tylko dostanę maila to wkleję[/QUOTE] ja mam potwierdzenie (mailowe), że wpłata dotarła 18 marca i info z 19 marca z rana, że wyślą towar tego dnia. Wybrana była wysyłka priorytetem, więc środa-czwartek (ubiegłego tygodnia) przesyłka powinna być na miejscu. Czy mam już robić aferę czy poczekać na potwierdzenie od Angeliki, że nic nie doszło? Czasem listonosz nie zostawi awizo, a przesyłka czeka na poczcie.. Quote
Till Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='FLY']ja mam potwierdzenie (mailowe), że wpłata dotarła 18 marca i info z 19 marca z rana, że wyślą towar tego dnia. Wybrana była wysyłka priorytetem, więc środa-czwartek (ubiegłego tygodnia) przesyłka powinna być na miejscu. Czy mam już robić aferę czy poczekać na potwierdzenie od Angeliki, że nic nie doszło? Czasem listonosz nie zostawi awizo, a przesyłka czeka na poczcie..[/QUOTE] Jeszcze nie rób afery bo Angelika jutro pójdzie na pocztę sprawdzić czy tam u nich nie została bo Angelika tylko w jednym dniu wychodziła z domu, a są u nich straszne wiatry (zresztą chyba jak wszędzie) więc może wiatr porwał awizo. Jutro będziemy wszystko wiedzieć Quote
Panna Marple Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Nie ma dnia, żebym nie zajrzała do Amorcia, a że gębę trzymam często na kłódkę, to inna sprawa...:lol: Quote
basiek8 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 ojejku ja też zaglądam niemal codziennie ale się nie odzywam. Quote
bea100 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='basiek8']ojejku ja też zaglądam niemal codziennie ale się nie odzywam.[/QUOTE] To tak jak i ja :) Quote
MALWA Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [U]Mam e-maila od Angeliki:[/U] "enzymy nie dotarły w poniedziałek byłam na badaniach krwi, moczu i USG wyniki krwi i moczu odebrałam telefonicznie, wydruki będę miała przy następnej wizycie u weta morfologię ma w normie, amylaza, kreatynina, mocznik w normie próby wątrobowe są trochę podwyższone, może to być związane z kuracją antybiotykową trzeba mu coś podać na wątrobę, typu hepatil czy essentiale forte, mam mu coś zakupić czy Ty zakupisz i podeślesz? w wynikach moczu widać poprawę, ma mniej erytrocytów USG prostata - powiększona, wskazanie do kastracji, nie ma cyst nerki - zmienione miedniczki nerkowe, jest to związane z wiekiem, ale i świadczy o stanie zapalnym pęcherz - ściana pogrubiona, świadczy o stanie zapalnym wet osłuchał serce i zalecił osłonowo Enarenal, już zakupiłam i dostaje u weta dostał też Dexafort, przeciwzapalnie, steryd jak skończy się działanie leku, po 7 dniach, wet zalecił Encorton 5 mg raz dziennie już mu zakupiłam wet zalecił zmianę antybiotyku na Cipronex i kuracje na 1 miesiąc jutro zakupię mu ten antybiotyk wizyta kosztowała 140 zł -> płatne bezpośrednio do weta moje koszty na dziś dojazd do weta 45 zł Encorton i Enarenal 12,20 zł waga Amora 27 kg, czyli od ostatniej wizyty u weta przytył 2 kg" Zrobię zaraz przelew do weta na kwotę: 140 zł oraz na rzecz Angeliki kwotę 403 zł - hotelik za marzec, 45 zł za dojazd do weta, i 12,20 zł za leki, czyli łącznie 460,20 zł. Odpiszę Angelice, ze w sprawie hepatilu poproszę, by sama zakupiła lek i podawała według wskazań weta. Boję sie, że kupię, zlecę wysyłkę i będzie tak jak w przypadku FLY, ze nie dojdzie. Ale poczekajmy, może jeszcze sprawa się wyjaśni. Nie ukrywam, ze te pieniążki za enzymy nie zwróciłam jeszcze z konta Amora do FLY, gdyż FLY podała, ze poczeka na zwrot po tym, jak Angelika potwierdzi otrzymanie przesyłki........ Quote
MALWA Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Witam z rana! Wczoraj dopisałam jeszcze w rozliczeniu wpływ deklaracji za marzec - 20 zł od basiek8. Dziękuję bardzo za wpłatę. Obecnie, po wykonaniu przelewów do Angeliki i weta, Amora ma [B][U][FONT=Arial]921,88 zł.[/FONT][/U][/B] Quote
teresaa118 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 I juz poszly pieniazki za kwiecien. Niech nam zdrowieje ,przesliczny. Quote
FLY Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Napisałam wczoraj do sprzedawcy, że chcę potwierdzenie wysyłki. Dziś mi odpisał, że przeprasza, że zaszła pomyłka i coś tam, wyślą dziś;/ Napisałam mu, co o tym sądzę i poprosiłam o propozycję rekompensaty, ale nie liczyłabym że się przejmie. W każdym razie dopiero dziś wysłane. Przykro mi i przepraszam, ale naprawdę nie miałam na to wpływu. Co do Amorka, fajnie że trochę przytył. Ale martwi mnie to zapalenie...ciągle antybiotyki i sterydy;/ Quote
Panna Marple Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Zgodnie z obietnicą koszty wizyty u weta (140zł) biorę na siebie:lol: Quote
Till Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 też mnie martwi ilość tych wszystkich leków, ma nadzieję, że po tym kryzysie nie będzie musiał brać już nic prócz samych przysmaków i suplementów. Pewnie gdyby był już w swoim ciepłym domku, gdzieś gdzie byłby kochany to napewno mniej by chorował. Narazie telefony o niego zamilkły, może wszyscy zajęci są świętami. Może po świętach ruszą telefony.... Quote
Recommended Posts