MALWA Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Jesli DR, o którym wspomniała wyżej Till nie wypali, to wykupię dla Amora ogłoszenia. Ogłoszenia robi np. natie, i ją mogę śmiało polecic. Tekst do ogłoszeń już jest, a namiar, to podałabym na Till, bo to jednak Ona jest odpowiedzialna za psa, i jest tu osobą decyzyjną. Quote
MALWA Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 malawaszka napisał(a):po raz kolejny coś czego nie mogę czytać - nie znasz, Bogusik, Angeliki, nie wiesz ile zwierząt z Olkusza i nie tylko uratowała i cholernie przykro się czyta takie coś... dla Niej nie jest najważniejszy INTERES - tylko pies i sama kiedyś pisała tu na wątku, że byłoby fajnie jakby się dla Amora znalazł domowy tymczas... Czy mnie się wydaje, czy po raz kolejny ktoś jest krytykowany tu na wątku? Jak widzę tym razem nie o mnie chodzi............ Tak sie składa, ze tu wyrażamy swoje opinie, sugestie, co zrobić , by zmienić, poprawić w jakimś zakresie byt Amora, i czy to się podoba komuś czy nie, to od tego jest wątek. Bez rozmowy i dyskusji nic nie ustalimy.........niestety. Quote
malawaszka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 ja nie krytykuję tylko chciałam Bogusik (nie do Ciebie pisałam ;) ) uświadomić to co napisałam bo nie każdy musi każdego znać na dogomanii, więc nie wiem po co się unosisz - ja naprawdę z nikim nie chcę się kłócić, poznałam Amora i też zalezy mi, żeby miał jak najlepiej jak najbardziej kontakt powinien być podany na kogoś innego niż na hotel, ale nie przez "konflikt interesów" tylko przez to, że to osoba odpowiedzialna za psa jest decyzyjna a nigdy hotel Quote
obiezyswiat75 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Tak czy siak psa jakoś utrzymywać trzeba a deklaracji brak...Dług Amora został splacony w dużej mierze dzięki determinacji Malwy i FLY.... Quote
MALWA Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 obiezyswiat75 napisał(a):Tak czy siak psa jakoś utrzymywać trzeba a deklaracji brak...Dług Amora został splacony w dużej mierze dzięki determinacji Malwy i FLY.... tak...i osób, które przypadkiem pojawiły się na naszych bazarkach. Jeszcze podziękowania należą sięPanna Marple, która oddała na bazarek swoje ksiązki, i z tego było chyba 180 zł.... Quote
Bogusik Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 malawaszka napisał(a):po raz kolejny coś czego nie mogę czytać - nie znasz, Bogusik, Angeliki, nie wiesz ile zwierząt z Olkusza i nie tylko uratowała i cholernie przykro się czyta takie coś... dla Niej nie jest najważniejszy INTERES - tylko pies i sama kiedyś pisała tu na wątku, że byłoby fajnie jakby się dla Amora znalazł domowy tymczas... malawaszka,proszę odpuść sobie moja osobę,bo co napiszę to zaraz się wkurzasz,a ja uważam,że bez potrzeby.Bez względu na to w jakim Amor byłby hoteliku napisałabym tak samo.Logika wskazuje na to,że jest to konflikt interesów,więc powinno się tego uniknąć. Quote
MALWA Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 (edited) obiezyswiat75 napisał(a):Tylko co dalej? Kolejne bazarki? Według mnie bazarek nie jest po to, by nadrabiać zaległości, a jedynie wspomóc w razie ewentualnego braku kasy typu nieprzewidziane leczenie psa, jakiś inny dodatkowy nieobjęty deklaracjami wydatek. Idealnym rozwiązaniem byłyby deklaracje, których tu niestety nie ma. Dlaczego? Trudno powiedzieć, pewnie każdy z nas ma przynajmniej kilka lub więcej deklarcji miesięcznie. Gdzie się nie obrócimy tam wołają o pieniądze, i niestety psiaki same o kasę nie poproszą. Dlaczego jest tak, ze jest jakiś wątek, a deklaracji nie ma? Cóz, skoro jest wątek, to trzeba zrobic wszystko, by te deklaracje się znalezły, rozsyłać, wątek, prosić, błagać, ale tu chyba brakuje tego rodzaju przedwsięwzięć. Wątek sam się nie porozsyła, i jeśli nikt nie dostanie zaproszenia czy prośby o pomoc, to po prostu tu nie wejdzie. Pisałam tu o tym wiele razy, ale za każdym razem Till odpisywała tu, ze czuje sie atakowana. Czy coś w tym kierunku zrobiła, aby nie być atakowana, i aby pies miał jakiś kolejnych sponsorów.......nie wiem..........nie chcę już tego oceniać. Ale jestem pewna jednego, ze jets tu za mało osób na wątku, i nie został on dostatecznie rozesłany, rozleklamowany. Kiedy zrobiłam bazarek cegiełkowy, to wysłałam prawie 400 zaproszeń na pw. Przyszło kilkanaście osób, na wątek Amora .........weszły dwie osoby - Ty i FLY....niestety taka rzeczywistość. Edited February 3, 2013 by MALWA literówka Quote
Till Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 kontakt w ogłoszeniach będzie na mnie i to nie ze względu na rzekomy konflikt interesów, ale dlatego, że w całej tej sytuacji czy chciałam czy nie to ja stałam się osobą odpowiedzialną za Amora, a hotelik jest miejscem, w którym Amor został umieszczony, a nie kimś odpowiedzialnym za niego, a poza tym Angelika ma swoje zajęcia. Zostawcie te potyczki słowne bo są nieuzasadnione i w niczym nie pomogą. W sprawie dt napiszę jak tylko coś się dowiem Quote
obiezyswiat75 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Till, napisz może czego oczekujesz od nas- tych bywajacych na wątku. Bo szczerze mówiąc, to ja nie wiem. Mamy tu tylko być, czy rozsyłac wątek, szukać deklaracji? Czekac na nowy DT i wtedy szukać sponsorów? Quote
Till Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 wątek był zakładany po to by znaleźć pomoc na forum, niestety tak się stało, że ja najmniej doświadczona zostałam z wątkiem i z Amorem na głowie, cóż trudno...oczywiście, że liczę na waszą pomoc,ale jeśli już nie możecie pomagać bo to przecież żaden przymus będę się musiała z tym pogodzić, ale to najczarniejszy scenariusz i mam nadzieję, ze tak się nie stanie. Ta pomoc może wyglądać różnie czyli tak jak dotychczas- rozsyłanie wątku, ewentualne bazarki, szukać deklaracji. Ja postaram się znaleźć DT, jak w pobliżu nic nie znajdę wtedy będziemy ryzykować gdzieś dalej. Oczywiście jeśli chodzi o adopcję w grę wchodzi prawie cała Polska, zależy to tylko od możliwości wizyty PA i transportu, ale tymczas lepiej gdyby był bliżej. Nie mówie do 50km, ale nie na drugim końcu Polski Quote
Panna Marple Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Z transportem mogę pomóc(jeśli nie będzie to na drugim końcu Polski) za free:lol: ale pod warunkiem, że ktoś mi będzie towarzyszył - boję sie trochę jechać sama z dużym psem, bo nigdy nie wiadomo co na drodze...Więc, jeśli będzie taka konieczność, chętnie pomogę. Zaglądam na wątek codziennie, tylko się nie odzywam:lol: Quote
obiezyswiat75 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Ależ - przynajmniej ja- się nigdzie stąd nie wybieram. Zapytałam tylko, czego oczekujesz. Quote
mdk8 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 na dogo jestem od niedawna i staram się pomagać jak tylko mogę , niestety jest tyle psich bid, że gdybym chciała dać wszystkim to zabrakłoby mi pensji . Jednak zapisałam sobie Amorka i na pewno chociaż raz w miesiącu coś przeleję. Jutro puszczę pierwszy przelew. Co do psich karm polecam sklep www.krakvet.pl mają bardzo atrakcyjne ceny i często różne promocje. Jest też fajny sklep www.kar-ma.pl Ja korzystam dla mojego psiaka/ po schroniskowego/ z obydwóch już od roku i jestem bardzo zadowolona. Quote
FLY Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='mdk8']na dogo jestem od niedawna i staram się pomagać jak tylko mogę , niestety jest tyle psich bid, że gdybym chciała dać wszystkim to zabrakłoby mi pensji . Jednak zapisałam sobie Amorka i na pewno chociaż raz w miesiącu coś przeleję. Jutro puszczę pierwszy przelew. Co do psich karm polecam sklep www.krakvet.pl mają bardzo atrakcyjne ceny i często różne promocje. Jest też fajny sklep www.kar-ma.pl Ja korzystam dla mojego psiaka/ po schroniskowego/ z obydwóch już od roku i jestem bardzo zadowolona. super, że jest kolejna osoba:) krakvet ma owszem ceny często fajne, natomiast mnie drażni że nagminnie sprzedają towar, którego nie mają i potem czas dostawy się wydłuża, jak ktoś kupuje z dużym zapasem czasu to nie problem, ale jak patrzy na deklarowany czas dostawy to może się nieprzyjemnie rozczarować. Na bazarek chyba Cię zapraszałam prawda?;) ostatnie minuty... http://www.dogomania.pl/forum/threads/238898-Pom%C3%B3%C5%BC-ratowa%C4%87-Amora-JUTRO-KONIEC-CZASU-!!!-firmowa-bi%C5%BCuteria-do-03-02 Quote
FLY Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 a propos odległości to chyba nikt nie ma dalej do Amora niż ja...;) Quote
Olena84 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Mogę dać 10zł miesiecznie, bo niby jeden "mój" pies znalazł już dom i co prawda deklaracje przerzucilam, ale mnie juz chyba i tak wszystko jedno przy sumie ktorej place czy 10zl w tą czy w tą;) Quote
MALWA Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Olena84']Mogę dać 10zł miesiecznie, bo niby jeden "mój" pies znalazł już dom i co prawda deklaracje przerzucilam, ale mnie juz chyba i tak wszystko jedno przy sumie ktorej place czy 10zl w tą czy w tą;) Dziękuję! W takim razie mamy pierwszą deklarcję dla Amora! Kopiuję z mojej poczty e-maila, którego dostałam od Angeliki: 31.01.2013 Maria1957 5 zł - bazarek MALWY 31.01.2013 Martini77 20 zł - ? [FONT=arial]= 961,48 zł [/FONT] [FONT=arial] WYDATKI poprzedni pobyt - dług 614 zł (w tym 199 zł dług u weta: RTG, leki, odrobaczanie)* 01.01.2013 117 zł hotel grudzień 10.01.2013 55,48 zł Kreon 25000 15.01.2013 35 zł szczepienie na choroby zakaźne 15.01.2012 15 zł dojazd do weterynarza na szczepienie (koszt paliwa 45 zł dzielony na trzy zwierzęce sprawy u weta) 01.02.2013 403 zł hotel styczeń = 614 zł + 625,48 zł = 1239,48 zł co daje +961,48 zł - 1239,48 zł = -278 zł [/FONT] Amor chętnie zjada suchą karmę zmieszaną z mokrym Bozity niestety dostał biegunki, pojawiła się też krew może to tylko ze zmiany karmy, a może tak będzie reagował na ten suchy pokarm będę obserwować -- pozdrawiam Angelika" Nie wiem kto to jest Martinii77, ale tak czy inaczej ta osoba wpłaciła 20 zł, być moze ta osoba kupowała cegiełki na bazarku FLY.... i Amor znowu jest na minusie............. Quote
Olena84 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Wysłałam juz deklaracje razem z 10zl z bazarku, czyli w sumie 20zl na konto ktore dostalam na pw, i teraz nie wiem czy to dobrze, czy jest jakies inne;/ Quote
MALWA Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Olena84 napisał(a):Wysłałam juz deklaracje razem z 10zl z bazarku, czyli w sumie 20zl na konto ktore dostalam na pw, i teraz nie wiem czy to dobrze, czy jest jakies inne;/ Chyba nie ma problemu, bo bazarek robiła FLY, ona zbiera na swoje konto, zrobiła zakupy dla Amora, i to co zostanie pewnie przeleje w całości do Angeliki. Kiedy FLY wejdzie na wątek, będzie widziała, że Twoja wpłata dot. bazarku i deklaracji. Quote
obiezyswiat75 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Nie mam pomysłu, jak ten dług spłacić. To zaklęty krąg.... Quote
FLY Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Martini wiem, że dostała zaproszenie ode mnie, widocznie weszła na wątek psiaka i postanowiła wspomóc. Olena nic się nie martw, jak dojdzie kasa to ją wpiszę na wątku bazarku, zapiszę jako 20zł na bazar żeby już nie rozdzielać. I tak te pieniądze będą przecież na Amora:) Trochę mnie przeraziła wiadomość o biegunce z krwią...faktycznie to może być "normalna" reakcja na karmę??? Quote
Malgoska Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 FLY napisał(a):Martini wiem, że dostała zaproszenie ode mnie, widocznie weszła na wątek psiaka i postanowiła wspomóc. Olena nic się nie martw, jak dojdzie kasa to ją wpiszę na wątku bazarku, zapiszę jako 20zł na bazar żeby już nie rozdzielać. I tak te pieniądze będą przecież na Amora:) Trochę mnie przeraziła wiadomość o biegunce z krwią...faktycznie to może być "normalna" reakcja na karmę??? nie spotkałam się żeby po karmie były biegunki z krwią on może mieć krwotoczne zapalenie jelit, albo ma jakiegoś guza, który krwawi do przewodu pokarmowego; chyba trzeba jechać szybko do weta. Quote
FLY Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 od razu dostał tej biegunki po dodaniu nowej karmy? bo miał na pewno mieszaną ze starą? może faktycznie trzeba do weta? Quote
Till Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Amor ma faktycznie biegunki z krwią, na wieczór były mocniejsze niż w ciągu dnia. Jak był w swoim chwilowym domu to po zmianie jedzenie też dostał biegunki z krwią, na początku nie przyznali się,ale jak się utrzymywały przez kilka dni to już powiedzieli prawdę. Zaczęło się od normalenj biegunki, później pokazało się trochę krwi, później krew ustąpiła, podali środki przeciwko biegunce i się poprawiło. Jak wrócił do Angelki i zaczął jeść znów ryż z bozitą to problem zniknął. Amor ma bardzo wrażliwy żołądek i wychodzi na to, że przy zmianie jedzenia tak źle reaguje. Jeśli stan się nie zmieni będzie musiał przyjąć antybiotyk, narazie dostaje środek na biegunkę. Angelika jest w stałym kontakcie z weterynarzem jak trzeba będzie to pojedzie do niego Quote
Recommended Posts