Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']no to ja już nic nie rozumiem i nie wiem jak Wam dogodzić - zdjęcia które mu zrobiłam 2 tygodnie temu nie są dobre???? to nie wiem po co marzłam... :shake:[/QUOTE]
Ciocia,nie denerwuj się,bo zrobiłaś bardzo ładne zdjęcia!:)Ja się tylko odniosłam do czasu,w którym ja podawałam dane do ogłoszenia i miałam to co tu było.Jest tam mój wpis na str.24 post 588,gdzie właśnie piszę o tym,że szkoda,że nie miałam takich zdjęć.Myślę,że następne ogłoszenia będą już dużo lepsze...

Posted

[quote name='baster i lusi']Gdy będzie potrzebny Kreon 25 000 to dajcie znać na pw.[/QUOTE]

Dziękuję Grażynko!

Mam nadzieję, ze Till lub misieek ( u niej jest pies ) odezwą się do Ciebie na pw.

Posted

[quote name='Till']Podaję adres mailowy do jej matki bo tylko taki mam, ale to ona w pierwszej kolejności miała wziąć Amora na drugiego psa, ale maż się nie zgodził i dlatego chciały żeby wzięła go córka basia_mila@poczta.fm, podaje też do niej numer tel. może od kogoś z was odbiorą bo moje nr już znają
43 8403444, 513584027 i do córki 511 436 519
Wysłałam maila do Pani w sprawie kubraczka.

Posted

[quote name='Anula']Wysłałam maila do Pani w sprawie kubraczka.[/QUOTE]

ja w piątek pisałam i odpowiedzi brak. Mail był bardzo uprzejmy i miły, żadnych oskarżeń czy pretensji - nie podziałało widać..
Pewnie jej pies już dawno go zniszczył, albo go po prostu dla niego używa...;/

Posted

Till- czy możesz tu wejść i wypowiedzieć się w sporawie karmy?

O to pytała wyżej Ela........

Ja też byłam pytana przez Angelikę czy kupować dla Amora karmę, i nie wiem czy to jest pytanie retoryczne? Bo przecież pies musi coś jeść........

I jeszcze pisała wyżej Grażynka (baster i lusi) , i jej też należy sie odpowiedź.

I jeszcze przydałoby się rozliczenie finansów Amora na pierwszej stronie - juz o tym wcześniej pisałam.............

Posted

też proszę o rozliczenie - wchodzi dużo osób z bazarku jednego i drugiego, nie wygląda to zachęcająco jak rozliczenie jest sprzed 3 miesięcy i nic nie wiadomo o aktualnej sytuacji psa...

Posted

Właśnie przed chwilą rozmawiałam z córką państwa,którzy adoptowali Amora w sprawie kubraka.Pani bardzo przepraszała,bo myślała,ze to mama załatwi itd...:shake: Zapewniła,że jutro kubrak wyśle.Miejmy nadzieję,że słowa dotrzyma.

Posted

[quote name='Bogusik']Właśnie przed chwilą rozmawiałam z córką państwa,którzy adoptowali Amora w sprawie kubraka.Pani bardzo przepraszała,bo myślała,ze to mama załatwi itd...:shake: Zapewniła,że jutro kubrak wyśle.Miejmy nadzieję,że słowa dotrzyma.[/QUOTE]
To Bogusik musiała dzwonić z Niemiec i przeprowadzić rozmowę? Szok!:crazyeye:

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Amor jest oglaszany w tej chwili? Przperaszam, ze pytam, ale czyj on wlasciwie jest? Bo czasami mam wrazenie, że niczyj....[/QUOTE]
Bogusik wykupiła na bazarku ogłoszenia dla Amora.Mam nadzieję,że zostały zatwierdzone na maila.

Posted (edited)

kurcze nie wiem, a jakby zamiast DS, na razie skupić się na ogłoszeniach poszukiwania DT?? nawet za karmę, leki...domowego. Jeśli pisze głupoty to przepraszam, nie wiem jak to wygląda w praktyce, ale tak sobie myślę że może komuś komu Go będzie szkoda i chciałby pomóc łatwiej będzie zdecydować się na DT, ze świadomością, że z psem nie zostaje już sam na dobre i złe, może zawsze się poradzić, zrezygnować (oczywiście nie mam na myśli, że jak się jednak odwidzi po 2 dniach, ale wiecie o co chodzi), nie musi się bać nieprzewidzianych kosztów za weta itp itd. Dla psa byłby plus, że miałby człowieka dla siebie, byłby w domu i lepiej przygotowywałby się do szukania DS... No i niby nie najważniejszy, ale ważny plus - byłoby to tańsze rozwiązanie. Teraz odbił się od dna, ale to tak naprawdę dzięki bazarkowi Malwy (i mam nadzieję, też dzięki mojemu). Za miesiąc problem powróci..

Przepraszam jak piszę głupoty, ale ciągle o tym myślę. Nie chce być źle zrozumiana, napiszcie co myślicie?

edit: od razu jeszcze kwestia tej karmy. Jeśli to coś ułatwi/ przyspieszy to podajcie linka, adres i wszystkie dane, ja karmę zamówię i zapłacę z pieniędzy Amora, które mam na swoim koncie. Myślę, że trzeba by się szarpnąć na jakąś dobrą jakościowo karmę, nie wiem jaką, bo nie wiem jaki jest stan zdrowia i kondycja Amora w tej chwili.

Edited by FLY
Posted

[quote name='FLY']kurcze nie wiem, a jakby zamiast DS, na razie skupić się na ogłoszeniach poszukiwania DT?? nawet za karmę, leki...domowego. Jeśli pisze głupoty to przepraszam, nie wiem jak to wygląda w praktyce, ale tak sobie myślę że może komuś komu Go będzie szkoda i chciałby pomóc łatwiej będzie zdecydować się na DT, ze świadomością, że z psem nie zostaje już sam na dobre i złe, może zawsze się poradzić, zrezygnować (oczywiście nie mam na myśli, że jak się jednak odwidzi po 2 dniach, ale wiecie o co chodzi), nie musi się bać nieprzewidzianych kosztów za weta itp itd. Dla psa byłby plus, że miałby człowieka dla siebie, byłby w domu i lepiej przygotowywałby się do szukania DS... No i niby nie najważniejszy, ale ważny plus - byłoby to tańsze rozwiązanie. Teraz odbił się od dna, ale to tak naprawdę dzięki bazarkowi Malwy (i mam nadzieję, też dzięki mojemu). Za miesiąc problem powróci..

Przepraszam jak piszę głupoty, ale ciągle o tym myślę. Nie chce być źle zrozumiana, napiszcie co myślicie?

edit: od razu jeszcze kwestia tej karmy. Jeśli to coś ułatwi/ przyspieszy to podajcie linka, adres i wszystkie dane, ja karmę zamówię i zapłacę z pieniędzy Amora, które mam na swoim koncie. Myślę, że trzeba by się szarpnąć na jakąś dobrą jakościowo karmę, nie wiem jaką, bo nie wiem jaki jest stan zdrowia i kondycja Amora w tej chwili.[/QUOTE]
To bardzo dobry pomysł.Hotelowanie Amora bez deklaracji to jest koszmar.Dobra karma też jest mu potrzebna a szczególnie gotowane aby chłopak doszedł do siebie.Nie wiem czy on ma wydarzenie na FB to by pomogło w poszukiwaniu mu BDT.Ogłoszenia wyszły ale nie wiadomo czy zostały aktywowane.Chyba nikt nie dzwonił z tych ogłoszeń co wykupiła Amorowi Bogusik.Może zmienić ogłoszenia,że szuka się DS albo DT.

Posted

[quote name='FLY']kurcze nie wiem, a jakby zamiast DS, na razie skupić się na ogłoszeniach poszukiwania DT?? nawet za karmę, leki...domowego. Jeśli pisze głupoty to przepraszam, nie wiem jak to wygląda w praktyce, ale tak sobie myślę że może komuś komu Go będzie szkoda i chciałby pomóc łatwiej będzie zdecydować się na DT, ze świadomością, że z psem nie zostaje już sam na dobre i złe, może zawsze się poradzić, zrezygnować (oczywiście nie mam na myśli, że jak się jednak odwidzi po 2 dniach, ale wiecie o co chodzi), nie musi się bać nieprzewidzianych kosztów za weta itp itd. Dla psa byłby plus, że miałby człowieka dla siebie, byłby w domu i lepiej przygotowywałby się do szukania DS... No i niby nie najważniejszy, ale ważny plus - byłoby to tańsze rozwiązanie. Teraz odbił się od dna, ale to tak naprawdę dzięki bazarkowi Malwy (i mam nadzieję, też dzięki mojemu). Za miesiąc problem powróci..

edit: od razu jeszcze kwestia tej karmy. Jeśli to coś ułatwi/ przyspieszy to podajcie linka, adres i wszystkie dane, ja karmę zamówię i zapłacę z pieniędzy Amora, które mam na swoim koncie. Myślę, że trzeba by się szarpnąć na jakąś dobrą jakościowo karmę, nie wiem jaką, bo nie wiem jaki jest stan zdrowia i kondycja Amora w tej chwili.[/QUOTE]

DT za zwrot za karmę i weta jest marzeniem, i mało osiągalne. Zobacz ile na dogo bid i mało która w BDT...........niestety,taka jest rzeczywistość............

Poza tym pies nie ma deklaracji, a bez nich kto weźmie psa na DT? Tu nic do końca nie wiadomo poza tym, zepies jest w hotelu i siedzi w kojcu....

Co do karmy, to dobry pomysł........zobacz strone, dwie wczesniej, bo oberzyświat75 zamawiała już kame dla Amora, którą proponowała Till, może byc ta albo jakaś lepsza, bardziej energetyczna. Misieek, jesli dobrze zrozumiałam gotuje ryż i miesza gotowany ryż z mokra karma, to wtedy jedzenie jest bardziej teściwe. Może dopytaj misieek na pw.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Amor jest oglaszany w tej chwili? Przperaszam, ze pytam, ale czyj on wlasciwie jest? Bo czasami mam wrazenie, że niczyj....[/QUOTE] mam takie samo wrażenie... Amor po prostu jest, a jego wątek się dzieje... I niczego nie wydobędziesz:-(

Posted

[quote name='MALWA']Till- czy możesz tu wejść i wypowiedzieć się w sporawie karmy?

O to pytała wyżej Ela........

Ja też byłam pytana przez Angelikę czy kupować dla Amora karmę, i nie wiem czy to jest pytanie retoryczne? Bo przecież pies musi coś jeść........

I jeszcze pisała wyżej Grażynka (baster i lusi) , i jej też należy sie odpowiedź.

I jeszcze przydałoby się rozliczenie finansów Amora na pierwszej stronie - juz o tym wcześniej pisałam.............

Chciałabym coś wyjaśnić ponieważ mam wrażenie, że są jakieś do mnie pretensje, że zaraz po napisaniu czegoś na tym wątku nie odpisuje w trybie natychmiastowym. Niestety nie mam możliwości siedzenia cały czas na internecie i czekać na kolejne pytania aby szybko na nie odpowiedzieć. Może trudno niektórym osobom zrozumieć, że ktoś ma sporo innych obowiązków poza siedzeniem na internecie. Ja naprawdę nie jestem w stanie być tu każdego dnia, czasem jest tak, ze nie ma mnie 2 lub 3 dni. Niektóre posty brzmią tak jakby osoba pisząca je myślała, że mam gdzieś Amora, gdyby tak było zostałby tam gdzie go zastałam i teraz już pewnie nie żył. Ale to właśnie ja się po niego wróciłam bo nie mogłam go tam tak zostawić. Amor nie jest jedynym psem, którego "mam na głowie", a do tego wiele innych obowiązków.Na dogo nie działałam nigdy tylko sporadyczne wpisy, nigdy nie zakładałam wątku, nie znam się na wielu rzeczach, które można tu robić. To jest pierwszy wątek, który "prowadzę" i myślę, że ostatni, nie nadaję się do tego. Wolę pomagać w inny sposób, a niech ktoś inny siedzi i pisze. Jeśli chodzi o Missieek u której jest Amor to ona ma mnóstwo zwierząt pod opieką i też wiele swoich innych obowiązków i chyba dlatego nie rozpisuje się tu. Ustaliłyśmy, że będzie wysyłać do mnie info, a ja będę tu wklejać.
I teraz po kolei, jeśli chodzi o karmę to już się wypowiedziałam, wystarczy jej do końca miesiąca. oczywiście jesli ktoś może kupić Amorowi puszki to napewno to pomoże, podaję link do tcyh, któr jadł dotychczas http://allegro.pl/show_item.php?item=2787597570, w poprzednim poście wklejałam info jakie inne karmy zalecił weterynarz. Rozliczenie wklejam zawsze jak dostanę od Missieek bo to do niej wpływają pieniądze. Nie potrafie wkleić go na pierwszą stronę, a poza tym jak będę wklejać jest na bierząco na pierwszą stronę to będzie się wątek Amora przesuwał coraz dalej, a pierwsze strony będą zajmowac same rozliczenia. Baster i lusi dostała odpowiedź. Mam nadzieję, ze teraz będzie na wątku więcej zrozumienia i choć troszkę zaufania.....

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Amor jest oglaszany w tej chwili? Przperaszam, ze pytam, ale czyj on wlasciwie jest? Bo czasami mam wrazenie, że niczyj....[/QUOTE]

Amor jest ogłaszany

Posted

[quote name='Bogusik']Właśnie przed chwilą rozmawiałam z córką państwa,którzy adoptowali Amora w sprawie kubraka.Pani bardzo przepraszała,bo myślała,ze to mama załatwi itd...:shake: Zapewniła,że jutro kubrak wyśle.Miejmy nadzieję,że słowa dotrzyma.[/QUOTE]

fajnie, że od Ciebie odebrała, teraz poczekamy na kubrak. mam nadzieję, ze zrobiło się jej wstyd i w końcu go odeśle...

Posted

Jeśli chodzi o inną karmę to kopiuję z poprzedniego postu:
"wet powiedział, że może bardziej by tył na specjalistycznej karmie
przeznaczonej dla psów z zaburzeniem trawienia/wchłaniania
Royal Intestinal lub Hill's i/d, tyle że nie ma pewności czy chrupki by chciał jeść no i cena
no ale może by spróbować z niedużą paczką" więc tym razem można spróbować kupić coś innego może efekty będą lepsze, a może się tak okazać, że już nie będzie oczekiwanych rezultatów tylko jakiś niewielki wzrost wagi jeżeli jego narządy już nie wrócą do dobrej kondycji

Posted

[quote name='MALWA']DT za zwrot za karmę i weta jest marzeniem, i mało osiągalne. Zobacz ile na dogo bid i mało która w BDT...........niestety,taka jest rzeczywistość............

Poza tym pies nie ma deklaracji, a bez nich kto weźmie psa na DT? Tu nic do końca nie wiadomo poza tym, zepies jest w hotelu i siedzi w kojcu....

Co do karmy, to dobry pomysł........zobacz strone, dwie wczesniej, bo oberzyświat75 zamawiała już kame dla Amora, którą proponowała Till, może byc ta albo jakaś lepsza, bardziej energetyczna. Misieek, jesli dobrze zrozumiałam gotuje ryż i miesza gotowany ryż z mokra karma, to wtedy jedzenie jest bardziej teściwe. Może dopytaj misieek na pw.[/QUOTE]

Jeśli chodzi o płatny DT to Malwa ma racje, że bez deklaracji chętnych nie będzie zresztą tak czy tak DT jest zawsze największym problemem chyba, że ktoś znajomy zechce pomóc, ale jak narazie mamy wiele psów, które potrzebują DT, a chętnych go dać nie ma....