Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='missieek']u mnie jest
bokser to może miał być, ale tylko kolor by się zgadzał i "modnie" ucięty ogon
głowa i budowa bym powiedziała bardziej z wyżła/doga
ale do wielkości doga mu daleko
więc po prostu mieszaniec

ja bym mu dała więcej niż 6 lat
ma bardzo zdarte zęby
może mieć i z 10 lat, może więcej

póki co mało kontaktowy do człowieka, nawet na smaki nie reaguje
cel wąchanie i sikanie gdzie tylko się da, typowy samiec

jak na początku bardzo chętnie zjadł gotowane posiłki tak teraz już niezbyt
chrupki też go nie kręcą

miał zrobioną tylko morfologię, wyszła anemia
trzeba zrobić mu kompleksowe badania
bo jakby był tylko zagłodzony to by się rzucał na jedzenie
a on je jak 20kg pies i nie ma w planach więcej[/QUOTE]

Robaki??
Badanie kału?

TZmestudio

Posted

podobne mam skojarzenie
z pięknie wyciągnięta szyją tam leżał..

[quote name='Till']kastracja konieczna bo chłopak ma popęd, ale narazie to nie wchodzi w grę. Jedno trzeba przyznać- jest piękny, na tym strasznym podwórku i przy niby budzie wyglądał jak książę przypięty do taczek :) taki kontrast był

mnie to on File przypomina, ale to pewnie też nie to.

biedny ten piesek, wstawiam na Olkuski..

Posted

Niestety Amor nie ma wielkiego apetytu i jak na tak dużego psiaka nie je zbyt wiele, kupki robi niewielkie za to sika bardzo dużo, narazie nic nie przybrał na wadze. Jednak trzeba mu zrobić bardziej szczegółowe badania, biochemia będzie konieczna dlatego w tej sytuacji bardzo prosimy o pomoc finansową. Missiek będzie mogła go zabrać na badania w przyszłym tygodniu do Krakowa

Posted

Czy ktoś może zrobić banerki żeby mogły się pojawiać na innych wątkach, nikt tu nie zagląda, wszyscy o Amorze zapomnieli :( a on cały czas potrzebuje pomocy....

Posted

Zabieram banerek..Zastanawia mnie jak co poniektorzy mogli przelykac jedzenie,gdy przy budzie przypiety lezal zywy szkielet:placz::placz::placz:
W glowie sie to wszystko nie miesci:-(

Posted

Dzieki :lol:ale to chyba jakis wiekszy problem.:shake:A tu instrukcja jak podlinkowac baner.Moze komus sie przyda.:lol:

Zeby obrazek w sygnaturze był polinkowany wybierz "edytuj sygnatuję" kliknij na obrazek następnie kliknij na taki "globus z takimniby łańcuszkiem"
http://img19.imageshack.us/img19/451/beztytuumfp.png
i wklej tam link tego co ma być włączone po kliknięciu na obrazek;-)

Co z pieskiem?Jak sie czuje?

Posted

U Amora nie ma większych zmian,dalej chudziutki..jutro będzie miał badania to się więcej dowiemy, taką mam nadzieję. Na spacerach zachowuje się jak typowy pies myśliwski, nos przy ziemi, skupiony na wąchaniu, nie zauważa, że na spacerze jest z kimś, gdyby go spuścić to pobiegnie za tropem. A tak poza spacerami okazuje już więcej reakcji i radości, pewnie tęskni za swoimi świetnymi opiekunami bo spędził z nimi całe życie tylko co to za życie...

Posted

Witam!

Zobaczyłam banerek u pikoli. Nie mogłam wejśc przez banerek, pogrzebałam w postach pikoli ( nie miej mi Kochana za złe ), i znalazłam wątek Amora!

Zmroził mnie widok psa! Ostatnio taki zagłodzony to był chyba Kornel z Konina..........
Poproszę o dane do wpłaty na pw, bo na pierwszej stronie chyba nie widzę, albo po prostu jeszcze nikt tu nic nie wpłacił, i dlatego nie widzę. Jednorazowo wpłacę 50 zł.

Posted

(:Buńka:) napisał(a):
Serce pęka na taki widok:( Biedna psina...
Zapisuję wątek i chociaż skradnę banerek.

Wez sobie banerek od beataczl,jest podlinkowany.Ja wciaz nie moge wkleic.Jakas paranoja.

Posted

Koniecznie musicie to zgłosić, to bestialstwo zwyczajne jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z tym jedzeniem to może być tak że ma bardzo zmniejszony żołądek, tak często bywa u psiaków bardzo chudych miałam taki przypadek że psiak się dopiero po jakiś czasie rozkręcił z jedzeniem.
Zróbcie mu wyniki na enzymy trzustkowe... mam psiaka który mimo tego że je olbrzymie ilości (na ok 22kg a ja tyle co 60kg suka) a jest chudy tak że żebra mu widać, wygląda tak jakby był niedożywiony a on nie trawi tłuszczy bo lipazy nie wydziela. Dostaje teraz leki tzn syntetyczny enzym w tabletkach ale na rezultat trzeba poczekać.
To takie dwie pierwsze rzeczy jakie mi się nasuwają.