Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tedziorek był wczoraj na długim spacerku ze swoją nową pańcią;) Chłopak jest zadowolony i już pilnuje terenu;) Wszystkie zabawki zamieszkały razem z nim w budzie;) Ehhh, a ja tęsknię z nim jak głupia...

• 2 weeks later...
Posted

Jutro miną 2 tygodnie, odkąd Tedziorek jest w swoim nowym domu, a jego wątek nadal na psach do adopcji:angryy:
Tedzio ma się dobrze. Raz tylko próbował rozwalić swój kojec, bo bał się burzy. A tak poza tym jest grzeczny, dostał od swojego pańciostwa nową piłkę, którą nieustannie obgryza;), a ja dostałam zaproszenie i chyba jednak w najbliższym czasie się do niego wybiorę, bo bardzo za nim tęsknię:loveu: Postaram się nie zapomnieć aparatu i zrobię małemu;) fotosesję.

• 3 weeks later...
Posted

Miałam dzisiaj odwiedzić Tedziorka, ale warunki pogodowe niespecjalne - Azul leży na zimnych kaflach z wywalonym jęzorem i ani myśli wybrać się na dłuższy spacer;) U Tedka wszystko w najlepszym porządku. Już czuje się jak u siebie - broni terenu, szczeka na obcych. Pańciostwo zakupiło dla niego linkę i Edzia biega z Tedkiem po łąkach;) Jedynym problemem w Tedziowym życiu są burze - Tedzio sobie po prostu z nimi nie radzi:shake: Dlatego też Edzia prognozę pogody ma w jednym palcu i na zamianę ze swoim tatą nocują u dziadków Edzi i w chwili, gdy zbliża się kataklizm burzą zwany, zabierają Tedzia do domu i Tedzior nocuje sobie bądź to przy łóżku, bądź też pod stołem w kuchni (ta druga opcja bardziej mu się podoba - no co jak co, ale pod stołem zawsze bezpieczniej;))

Posted

Norek pozdrawia kolege z azylu i z dzialki!!! :multi: :multi: :multi:
Nie wiedzialam, ze >Bambaryla< to Teddy :evil_lol: Fajny dom mu znalazlyscie :p
Norek lubi owczarki, wiec na pewno pamieta Tedzia!!! :loveu:

• 4 weeks later...
Posted

U Tedziastego wszystko w najlepszym porządku. Edzia ostanio odwiedziła mnie w szkole i zdała relację: tata mieszka już w nowym domu; zabiera Tedka do domu, jak tylko ten wywęszy gdzieś burzę w oddali. Tedzio ukrywa się wtedy w kotłowni i generalnie... no jakoś tak staje się domowym psiakiem:evil_lol: Jego pańciem najważniejszym i numer 1 został chyba jednak tata Edzi;) Tedek nadal pała szczególną miłością do piłek - nieustannie jakąś przeżuwa:evil_lol: Od dzisiaj mam już wakacje, więc na pewno Tedziora odwiedzę i zapodam jakieś fotki przystojniaka;):loveu:

Posted

Nie, Tedzia stresują tylko burze. Dziadek Edzi nie jest straszny;) Muszę się pochwalić :oops: za Edzię - zdała maturę:multi:;) - w tym rozszerzony polski na 66% - ehhh, dumna z niej jestem:multi::loveu::lol:
W sierpniu cała rodzinka przeprowadza się do nowego domu, więc Tedzior będzie miał na miejscu 14 par rąk do miziania:cool3::loveu::eviltong:

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

U Tedzia już wszystko w porządku. Piszę "już", bo przeżyłyśmy z Edzią i jej rodzinką chwile grozy. Tedziu był chory - wet, który przyjechał na wizytę, stwierdził, że wygląda to na próbę otrucia:-( Tedek dostawał zastrzyki i w tej chwili wszystko jest w porządku.
Tedziu świetnie dogaduje się z jamnikowatą sunią Edzi - razem chodzą na spacerki i aportują zabawki;) Tedziu ma dwa pokoje;) - jeden ten w budzie, a drugi - w kotłowni. Uwielbia przebywać w ciepełku i grać tam m.in w piłkę nożną:evil_lol:

• 2 months later...
  • 9 months later...
Posted

Po bardzo długim milczeniu, ale jednak... Tak mi się wzięło na wspominki starych dobrych czasów i zajrzałam do wątku Bambaryły, a tu taki wielki brak:oops: Nie napisałam, że byłam u niego z wizytą. W pewien słoneczny dzień wybrałyśmy się z Azą na spacer i odwiedziłyśmy Tedziastego. Już z daleka ujrzałam wielkoluda (albo przytył, albo zawsze był taki gruby:oops:) biegającego sobie przed domem w towarzystwie maleńkiej, delikatnej, rudowłosej suni (bardzo oryginalna z nich para;)). Zawołałam go, popatrzył na mnie tym swoim Tedziowym okiem, pomachał ogonem, a potem... zobaczył Azę i ruszył na nas jak smok z zmaiarem pożarcia mojego biednego psa:shake: Na szczęście w odpowiednim momencie pojawił się tata Edzi i powstrzymał Tedka. Edzia wyjaśniła mi, że Tedek broni w ten sposób wybranki swego serca, czyli tej malutkiej suni. Chyba zapomniał, że Aza to też kobietka:mad: W każdym razie po wypiciu kawy wyszłyśmy znowu przed dom i wtedy już wszystko było w porządku. Tedek cieszył się i do mnie, i do Azy - chyba przypomniał sobie, że kiedyś razem, jak wariaci, biegali po działce;) Potem poszliśmy na długi spacer, wytarmosiłam go i kiedy wracałam do domu, pomyślałam tylko, że tak właśnie wygląda szczęśliwy pies:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

no niezła z niego bambaryła musi teraz być. Dla przypomnienia - tak wygląda tedziowy wzrok:
myślałam nawet o nim ostatnio, jak mnie zjeść chciał bo go wywalałm z legowiska Norka :shake:
a potem jego klon na ulicy - bo furtkę do domu miał zamkniętą :shake:
Te Tedki :shake:
A pamiętasz Amanito jak się bał Dziadka? :evil_lol: normalnie jak go widział, to otwierał sobie kojec, sam wchodził do klatki i chował się w budzie..
Albo jak zjadał zabawki i potem je znajdowałyśmy w koopach?:roflt: