Amanita Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Dobra, już mogę napisać:multi: Tedzio zamieszka u Edzi:multi::multi::multi::multi: Edzia to moja uczennica:loveu: Już w zeszłym roku Edzia powiedziała mi, że jej rodzice budują dom. I już wtedy zakiełkowała myśl, którą się z Edzią natychmiast podzieliłam: "Edziu, będziecie potrzebować dużego psa". Na co Edzia: "Tak, na pewno ktoś z nami zamieszka". No i dom jest - jeszcze w stanie surowym otwartym, ale jak tylko się ociepli, prace nabiorą tempa. Wczoraj rano opowiedziałam Edzi o Tedku, przesłałam jego zdjęcia i... zakochali się:loveu::multi: Rodzice Edzi debatowali już wczoraj nad nowym lokum dla Tedka:loveu: Tedek na początku kwietnia będzie się tam mógł wprowadzić:multi: Będą się nim opiekowali dziadkowie Edzi, którzy mieszkają obok i tata Edzi, który praktycznie całe dnie tam przebywa. A w wakacje rodzinka będzie już w komplecie. Tedzio będzie miał koleżankę - małą sunię Edzi i dużo miłości. Bedzie mieszkał całkiem niedaleko, więc będę mogła go odwiedzać:loveu: Trochę to chaotyczne, co napisałam, ale mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli - Tedzio ma dom, naprawdę dobry dom:multi::multi::multi: Quote
Tomasior Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 No to wreszcie się doczeka:)kwartał bezdomności mu wystarczy!! Quote
julqa Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 super wiesci!!!!!!!!!!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
anilla Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 ale wiadomości!!!! ale z radością poczekam aż się Teddi "wprowadzi" ;) Quote
supergoga Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 :multi: Bardzo, bardzo się cieszę. Może uda się w jego miejsce wyrwac cos z M... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 tak zadziałały nowe, dobre zdjęcia. Quote
agapi Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Super!!! :multi: To jak tak świetnie idzie, to może znajdzie się jeszcze jakaś pomoc dla Weny - Sary - tej biednej 8-letniej suni OKNKA, która została wywieziona do Myslowic...???:-( i została tam całkiem sama.... Quote
supergoga Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Ja tak nieśmiało myślałam czy Wena nie mogłaby zająć jego miejsca na działce. I znów sesja zdjęciowa - i do domku. Quote
agapi Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 No...dziewczyny...właścicielki "magicznej" działeczki - co o tym myślicie...?? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 bardzo bym chciała ale to będzie trudne z kilku powodów: Po 1-nie wiadomo jak długo potrwałoby szukanie domu, z onkami jest ciężko a działka z założenia ma być miejscem tymczasowego przechowywania psów-takich czekających na transport; 2. Ta buda w której mieszka Tedek jest marna dość, podłoże w kojcu też, tyle że on tam już długo nie będzie-wytrzyma; 3. Koszty żywienia i czas. Jesteśmy same, chodzimy tam jedna rano, wieczorem we 2 bo ciemno tam jak w ..... Można by poszukać kogoś życzliwego i odpowiedzianego do pomocy ale musiałaby być sucha karma-bo jak inaczej; 4. Mamy jeszcze Norusia który jest w altanie a lepiej żeby był na powietrzu (2 kojca nie ma), po za tym trzeba mu zrobić chyba to rtg i jeszcze zapłacić dzierżawę, zbieramy pieniądze ale nie jest łatwo; 5. Powody inne o których mogę napisać na PW Quote
martynka i betinka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Tedziowy misio w góre!! Teddy spacerek na 1 strone!!!!!!!!!!!!:mad: :mad: :mad: Quote
agapi Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 I co z Teddym? ma ten domek??? bo miał isc od 1.04? Quote
marmar Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 agapi napisał(a):I co z Teddym? ma ten domek??? bo miał isc od 1.04? Ciociu Amanitko wybacz ,uchyle rabka nowiny iz odbyl sie wspolny spacer cioci Amanitki z Azulka i nowa Pancia Tedka i Tedziem. Tedzio ma pewny domek,teraz tylko oczekiwanie az panciowie zabezpiecza odpowiednio teren dla Tedzia Quote
Amanita Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Dziekuję ciociu Marmar:loveu: Tak, spacerek zapoznawczy już się odbył - Edzia zadowolona, a Tedzior, jak to Tedzior, obdarował ją soczystym buziakiem;) Tedziowa wypasiona buda już czeka od świąt. Dzisiaj się dowiedziałam, że właśnie ukończyli budowę kojca i albo w piątek, albo sobotę wybierzemy się z Tedziem i jego pańcią na długaśny spacer do jego nowego domu:multi: Quote
Amanita Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Tedziorek już w nowym domu. Zabrałam go dzisiaj ok. 13.00 do siebie i o 14 wyruszyliśmy na długaśny spacer. Po drodze spotkaliśmy Edzię i uroczyście przekazałam jej Tedziową smycz;) No i tak wędrowaliśmy, wędrowaliśmy, aż dotarliśmy do celu, a tam... prawdziwy komitet powitalny;): mama Edzi, tata Edzi, rodzeństwo Edzi, babcie Edzi i dziadek Edzi;) Wszyscy czekali na Bambaryłkę;) Tedziorek ładnie się ze wszystkimi przywitał i poszedł obadać swoje nowe królewskie lokum - piękną, ocieplaną budę w kolorze mahoniowym i przestronny kojec - wszystko dokładnie obmyślone (żeby nie wiało, żeby nie grzało za bardzo latem - tata Edzi to naprawdę "złota rączka");) Posiedzieliśmy, pogadaliśmy i musiałam się zbierać. I wtedy... poczułam się trochę jak zdrajca, bo choć tłumaczyłam Tedziowi, że będzie tam szczęśliwy, on patrzył na mnie z takim wyrzutem, z takim smutkiem w Tedziowym oku... Odwiedzę go za jakiś czas - niech się zapozna ze swoją nową rodziną, poczuje jak w domu. No więc Tedziorek już nie czeka na dom. I cieszę się, i smutno mi, bo Tedziorkowy pysio będzie się uśmiechał od dzisiaj do kogoś innego. Bądź szczęśliwy, moja Ty Bambaryłko. :loveu: Quote
supergoga Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Amanitko, to naprawde cudowna wiadomość - życze Tedziowi wszystkiego dobrego w nowym domku. Będzie szczęsliwy. Gdyb y nie Wy, dziewczyny, to byłby teraz....no właśnie, nie wiadomo gdzie, albo raczej możemy się tego domyślać. :multi: :multi: :multi: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 spoko, Amanita, będziesz go nawiedzać;) . Teraz jednak powinien mieć czas na przyzwyczajenie do nowego otoczenia i ludzi. Wyobrażam sobie jaką miał minę. Czy podobała mu się nowa piłeczka ? (prezent pożegnalny, taki z lanej gumy bo wszystkie piłki gumowe Tedeusz zjadał). Quote
Amanita Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 Na widok piłeczki zaświeciły się Tedziowe oczy i nawet się oślinił:evil_lol: Jak już zamknęłam go w kojcu razem z jego piłkami-ogryzkami, to zabrał do budy tą swoją pierwszą, czerwoną i swoim zwyczajem zaczął ją przeżuwać;) Edzia ma bardzo fajnego dziadka, który chyba najbardziej nie mógł się doczekać Bambaryły. Dziadek to już staruszek, który lubi sobie pogadać i wszyscy już przepowiedzili, że dziadek postawi sobie krzesło obok kojca i będzie sobie z Tedziem rozmawiał;) Chciałam podziękować wszystkim:buzi::Rose::Rose::Rose:, którzy nas wspierali przez cały ten czas i fundowali psiakom obiadki, odrobaczenie, szczepienia... Bez Was nigdy by się nam nie udało. Czy myślicie, że weekend majowy to za wcześnie na wizytę?:oops: Quote
marmar Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Czy myślicie, że weekend majowy to za wcześnie na wizytę? Ciociu Amanitko w/g mnie tak za wczesnie na wizyte ,zobaczymy co inni beda mieli do powiedzenia. Quote
Recommended Posts