Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ależ wygodna z niej dziewczyna :)

Na kolankach najlepiej :)

O tak straszny z małej pieszczoch <3 Uwielbia przytulanki.

no jest mega różnica jesteście na dobrej drodze pchełka nie mysilałas o podklejaniu uszek żeby ładnie się ułożyły ?

Dążymy do ideału :P Co do podklejania - myślałam, ale prosiłabym o radę jak i czym. Dzięki

Zamówiłam krówce klatkę, nie wiem czy wymiary ok : 109x70x76

Będziemy pomalutku przyzwyczajać. Podjęłam taką decyzje, gdyż przyzwyczajam psinkę do zostawania samej w domu/pokoju po parę minut do max 3h. Raz ją zaskoczyłam i weszłam pocichu - oczy myślałam, że mi wyjdą - Shila okazała się bardzo ciekawska. Nie potrafi wskakiwać na łóżko ale podciąga się tak : głową zahacza o szafę i podciąga cały swój ciężar :o + wspina się podobnie na parapet i chodziła po meblach dosyć wysoko. (W pokoju mam wszystko jakby bardzo blisko siebie łóżko, szafa, parapet. A komoda połączona z biurkiem) Dzień wcześniej dziwiło mnie co ziemia jest tak z kwiatka rozsypana. Ale nie zdawałam sobie sprawy, że mam kota nie psa. To mega niebezpieczne dla niej, nie wiem jeśli wcześniej próbowała takich sztuczek jak z nich zeszła - to mnie przeraża. Już zabezpieczyłam łóżko - bo od niego jest tylko możliwa wspinaczka. Wydaję mi się, że próbuje naśladować Abby. Tylko, że ona po krzesełku wskakuje na parapet patrzeć przez okno. 

Może jutro spróbujemy nadrobić zdjęcia z Abby. Teraz wysyłam mojego pomysłowego, niewinnego cielaczka.

41ee6758aee7cb37med.jpg

d4cb792736feced5med.jpg

Dobranoc wszystkim :*

Posted

A to Ci sprytna dziewczyna rośnie... Tylko żeby jeszcze wiedziała, że to co robi jest dla niej niebezpieczne :P

Kluseczka się z niej robi :) Bardzo dobrze!

Posted

Wpadam do uroczych dziewczynek :) Nie ukrywam, że zaglądać będę głównie dla Abby  :wub:  ale Shila też jest śliczna :)

Witamy się, zaraz wyszperam zdjęcia Abby :)

Cudeńko :)

Witamy i dziękujemy !

Widzę że pomału na wadze przybiera, super

Oj tak, też nas to cieszy <3

Tu masz filmik jak kleic uchole https://m.youtube.com/watch?v=wsvsAuTEjIY
Plastrem z firmy viscoplas hipoalergiczny papierowy przepuszcza powietrze szer.2,5 cm

Ok, dziękuję. Już mam plasterki i podkleję jej ale jak pójdzie spać. Bo tak na żywca to nie da rady hah:)

Posted

Obiecane zdjęcia :

Maniaczka piłek tenisowych :

e243a3bdeeda8405med.jpg

921138ff0f7c3663med.jpg

Moje dwa gałole :

59dd2b74dd8fb174med.jpg

Jak na księżniczkę przystało :

c0fce47acb939276med.jpg

Tutaj pokochały się z przygarniętym i odchowanym pisklaczkiem (do dziś nie wiem co to było) Nazwany Ptysiem odleciał od nas z wielkim smutkiem na polu przy lesie i rzeczce we wakacje  :(

7908557bcd8cc668med.jpg

Posted

Ptysio :

13e7c42f9c25f23cmed.jpg

89479708af64bc71med.jpg

A cielaczek co się budzę to większy :

3253e796656edf9bmed.jpg

c55a85881af6d3b8med.jpg

Na dziś starczy :) miłego oglądania

Acha i bym zapomniała ! Dotarła do nas klatka stoi za drzwiami w kartonie - ogromnym kartonie hah :) Póżniej rozłożymy i zobaczymy co krówka na to

Posted

to mi chyba trochę na drozda wygląda, ale ptaki to nie mój konik :P

jak ty zmieścisz taką wielką klatkę? :D

Nie mam zielonego pojęcia co to za ptak :P

A klatkę chyba nie zdawałam sobie sprawy, że jest taaaaaka wielka :) Poczekam jutro na chłopaka z rozłożeniem bo prędzej dostanę przepukliny haha

Zobaczy się co i jak, najwyżej sprzedam i kupię mniejszą. Wydaję mi się, że dużooo przesadziłam :P Jak zawsze..

Uwielbiam Abby, jest mega pocieszna :)

Dziękujemy :) Abby jest typowo sportowcem. Uwielbia aportować, szaleć, frisbee i biegać jak poparzona :) Już nie mogę się doczekać pierwszego spaceru : ja + dwa psy <3 

Posted

heheh pewnie że zle powinno być tak tu masz happy uchole. podkleiłaś za blisko głowy  musisz wziąc całe ucho do góry postawić jak u onka złozyc na pół i zagić w bok tak jak sie załamuje tylko nie tak blisko głowy zaklejaj. jaki plasterek kupiłas?? bo chyba nie ten co ci mówiłam oby nie woskowy bo uszy jej wydepilujesz :P

14lloi9.jpg

ucho z bliska jedno i drugie 

rigjgl.jpg

2uf7v5c.jpg

Posted

ok próbuję i zaraz wstawię zdjęcie (to nie jest takie proste hah) Plaster papierowy, nie wydepiluje bo normalnie ładnie odchodzi, przywiózł mi chłopak nie mam pojęcia jakiej firmy - na niebieskiej rolce.

d76f2b426ecb293bmed.jpg

a740a62f7908673dmed.jpg

Posted

no teraz lepeij kup ten szerszy co ci pisałam :D trzymaj 2 dni i odklejaj na 1-2 dni i znowu zaklejaj i tak w koło macieju.

Jak nie stercza jak u owczarka jak sa podklejone  tylko na boki sie układają to ok :)

heheh wiem ze nie proste bo tez na spiocha jej kleje bo inaczej rece mam pogryzione :D  z czasem sie wprawisz 

a i jak ma odklejone w przerwie tej to masuj uchole D:

Posted

no teraz lepeij kup ten szerszy co ci pisałam :D trzymaj 2 dni i odklejaj na 1-2 dni i znowu zaklejaj i tak w koło macieju.

Jak nie stercza jak u owczarka jak sa podklejone  tylko na boki sie układają to ok :)

heheh wiem ze nie proste bo tez na spiocha jej kleje bo inaczej rece mam pogryzione :D  z czasem sie wprawisz 

ok dzięki wieelkie <3 jutro kupię szersze 

Posted

Nadal nie ogarniam klejenia uszu :p W życou swojemu psy bym tego nie robiła, ale ja ogólnie jestem "dziwna" :D

Posted

Nadal nie ogarniam klejenia uszu :p W życou swojemu psy bym tego nie robiła, ale ja ogólnie jestem "dziwna" :D

Równieź nie ogarniam.. ale pewnie kwestia przyzwyczajenia. Wolę się pomęczyć i w przyszłości nie spacerować z nietoperzem hah
Posted

Mnie akurat wygląd psa nie przeszkadza ;). Młoda co prawda mogłaby mieć stojące uszy, bo są lekkie, ale nie ingeruję w to oprócz podawania chrząstek :).