pcheelkaa Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Hej :) Mam na imię Justyna od tygodnia posiadam suczkę o imieniu Abby (drugi pies w moim życiu) Jej rodzice są długowłosi i rodzeństwo także, ona jedyna taka w swoim rodzaju :) Jest ze wsi a jak to na wsi bywa psy są przeważnie do odstraszania intruzów. Wychowana w lichej budzie na mleku i chlebie.. moja mała bida :( Nie mogłam na to patrzeć i zabrałam ją, chociaż w domu mam 3 letnią kotkę perską Molly. Z dnia na dzień widać, że kot przyzwyczaja się do świadomości, że mieszka z psem. Na początku leżała pod ławą i wychodziła tylko do kuwety i misek. Teraz przechodzą obok siebie i jak Abby się zbliży Molly syczy, mam nadzieję, że pogodzą się ze sobą. Chociaż nie wierzę, że będą spać razem itd. raczej będą obojętne wobec siebie.. z czasem. Abby ma 3 miesiące waży 1,650kg dopiero teraz ją szczepiłam i odrobaczałam, ma 2 tyg kwarantanny. Mam nadzieję, że nauczy się siusiać na dworzu :( (Jakie macie sprawdzone metody nauki?) Chciałabym spytać jak myślicie do jakiej rasy jest podobna i czy jest długa? - ponieważ nie wiem czemu nie podobają mi się dłuższe psy (ale nigdy za nic bym jej nie oddała). Wiem, że z kundelkami nigdy nic nie wiadomo. A może któryś z Waszych piesków był do niej podobny ? Jestem ciekawa jak wyglądahttp://imageshack.us/photo/my-images/42/0000787.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/688/0000783.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/191/0000775.jpg/ Nie potrafię wstawić zdjęć, żeby była miniaturka - proszę o pomoc Quote
Joann Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 śliczna jest, czy długa? chyba nie;] Co z niej wyrośnie zobaczymy za kilka miesięcy, bardzo mi sie podoba Quote
pcheelkaa Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 (edited) Coś nikt do nas nie zagląda :( A my mamy takie wieści hah ;p Abby stanęło jedno uszko :lol: wygląda jakby miała antenkę taką jedną. Mam nadzieję, że drugie też stanie ;) Jesteśmy po pierwszych skromnych psich zakupach - ojj było z czego wybierać, jutro jeszcze idziemy po drugą zwykłą smyczkę, bo ta na razie się nie nadaję :) Co do różu sama nie przepadam ale u piesków zwłaszcza suczek ten kolor mi się podoba. Miałam psa w dzieciństwie i nigdy tata nie pozwalał mi nawet nic czerwonego dla niego kupować i takie dziecięce nie spełnione marzenia :) Abby jeszcze po szczepieniu nie może wychodzić.. w poniedziałek nadejdzie ten wyczekiwany dzień i nauka załatwiania potrzeb na dworzu. Poniżej zdjęcia mojej piękności i nabytków dla niej. P.S. Szukałam tematu i nie znalazłam - chodzi o szycie ubranek i innych takich psich pierdół własnoręcznie-domowo. Prosiłabym o linki jeśli taki wątek istnieje. Takie mam piękne uchoooooo :) W nowym puszorku. Nabytki: I kocia piękność : Edited October 4, 2012 by pcheelkaa Quote
Istar19 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Twoja Abyy to .śliczny szkrab :D ciekawe co z niej wyrośnie ..będę na pewno zaglądać :) a Molly ...no po prostu cudo :) ale z tym futrem to chyba dużo zabawy co? oczekuje dużo dużo zdjęć :) Quote
pcheelkaa Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 Dziękuję-zdjęcia na pewno będą :) z kotką codzienna higiena oczu i czesanie to norma. Tego drugiego nie znosi - ale musi. Quote
Ana :) Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 hej :) Abby jest strasznie podobna do mojego Otta, wygląda jak by była jego młodszą siostrą :) Tylko, że mój jest trochę większy ale tylko miesiąc starszy ;) czy ona jest taka malutka czy mi się tylko wydaję na zdjęciu ? śliczna jest a to uszko jest boskie :) Pozdrawiamy ! a ja już niedługo też założę galerię mojemu buszmenowi tylko aparat odbiorę od rodziców wtedy sobie porównasz ich :) Quote
Nath Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Molly śliczna, a sunia cudowna, przypomina mi się jak moja była takim szkrabem ze ojojojoj. Teraz też jest, ale jednak z niemowlęcia wyrosła :D I szeleczki też podgryza tak jak moja Rika ehh :D Czekam na więcej zdjęć, i uszko cudowne...:loveu: Quote
pcheelkaa Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 [quote name='Ana :)']hej :) Abby jest strasznie podobna do mojego Otta, wygląda jak by była jego młodszą siostrą :) Tylko, że mój jest trochę większy ale tylko miesiąc starszy ;) czy ona jest taka malutka czy mi się tylko wydaję na zdjęciu ? śliczna jest a to uszko jest boskie :) Pozdrawiamy ! a ja już niedługo też założę galerię mojemu buszmenowi tylko aparat odbiorę od rodziców wtedy sobie porównasz ich :)[/QUOTE] Czekam z niecierpliwością na zdjęcia :) Tak psinka jest taka malutka ważyła 1,650kg teraz sądzę, że troszkę więcej - dowiemy się we wtorek bo idziemy na szczepienie przeciwko wściekliżnie Quote
pcheelkaa Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 [quote name='Nath']Molly śliczna, a sunia cudowna, przypomina mi się jak moja była takim szkrabem ze ojojojoj. Teraz też jest, ale jednak z niemowlęcia wyrosła :D I szeleczki też podgryza tak jak moja Rika ehh :D Czekam na więcej zdjęć, i uszko cudowne...:loveu:[/QUOTE] Zdjęcia napewno będą :) Pozdrawiamy - Justyna Abby i Molly Quote
Kazuro Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Abby jest śliczna :loveu: też czekam na więcej zdjęć Będę wpadać ;) Quote
Ana :) Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='pcheelkaa']Czekam z niecierpliwością na zdjęcia :) Tak psinka jest taka malutka ważyła 1,650kg teraz sądzę, że troszkę więcej - dowiemy się we wtorek bo idziemy na szczepienie przeciwko wściekliżnie[/QUOTE] Obiecuję, że się doczekasz :) czekam tylko aż będę miała z powrotem mój aparat bo telefonem nie mam szans go uchwycić bo toż to jedno małe ADHD :diabloti: Czyli podobnie tak jak mój Abby na kolosa nie wyrośnie :) Mój pewnie waży teraz koło 4-5kg nawet nie jestem pewna bo nam się nieco szczepienie przesunęło więc dawno nie był ważony :) Na pewno będę zaglądała, a jak założę galerię Ottowi na pewno dam znać :) Quote
Leokadia Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Witamy się!! Fajna psinka, niesamowicie wygląda w tym różu, ale patrząc na fotki sądzę, że długo szeleczki nie pożyją:evil_lol: Quote
Istar19 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 co tu tak cichutka? mała pewnie przez te kilka dni urosła troszkę ;) Quote
pcheelkaa Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 (edited) Dawno mnie tu nie było ponieważ miałam remont. Abby waży już 1,900kg i 25 będzie miała 4 msc ;d Jej energia jest nieposkromiona. Mogę z nią spacerować 2h a ona i tak wlatuje do domu jak torpeda :p Bardzo lubi chodzić bez smyczy - jest o dziwo usłuchana - z czego się cieszę. Jeśli pogoda pozwala codziennie robimy dłuuugie spacery, za każdym razem gdzie indziej. Mała wredota ktokolwiek by ją nie wołał, nie podejdzie tylko szczeka i warczy. Każdy się dziwi, że taki 'słodki mały psiaczek' nie chce być głaskanym. Malutka dostała witaminki od weta i moment stanęło drugie uszko :multi: Wstawiam zdjęcia małej i mojego Dżekusia którego kupiłam w 2003r. na wystawie i po 4 latach ktoś mi go otruł :( (pamiętam o Tobie mój mały przyjacielu :( ) jestem bullterrierem 'no co ty nie jestem..' takie mam długie nóżki - czego na poprzednich zdjęciach nie widać Edited October 15, 2012 by pcheelkaa Quote
Istar19 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Abby jest pięknym uszatkiem :D a co słuchania się ...uważaj ...bo niektóre psiaki w wieku 6-8 miesięcy przechodzą okres buntu ;) ->znam z autopsji a Dżeki był cudowny :D współczuje straty :( PS. tak na przyszłość na jeden post może być 5 zdjęć :) szkoda by było gdyby takie piękne zdjęcia zostały usunięte przez łamanie regulaminu Quote
Ana :) Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 No i w końcu nadrabiasz:) Jakie fajnie ma uchale !!! Zapraszamy również do naszej galerii :P Pozdrawiamy ! Quote
pcheelkaa Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Nie potrafię zrobić bannerek Abby :( Może ktoś by pomógł - proszę :( Quote
Istar19 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 jeśli chcesz ja mogę Ci zrobić - ale jutro popołudniu/wieczorem :) jak tak to napisz czy masz jakiś pomysł co do wyglądu :D Quote
pcheelkaa Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Istar19 napisał(a):jeśli chcesz ja mogę Ci zrobić - ale jutro popołudniu/wieczorem :) jak tak to napisz czy masz jakiś pomysł co do wyglądu :D Bardzo dziękuję :) Jeśli się da, może z tego zdjęcia na dywaniku i tło panterka z napisem 'Galeria Abby' a jeśli za dużo nawidziwiałam to zdaję się na twoje propozycję :) Quote
pcheelkaa Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Spanko : Dżeki pierwsze dni w nowym domku Quote
Istar19 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 nie za dużo :) to jutro zrobię, myślałam jeszcze dziś ale już mi się oczy zamykają Quote
Istar19 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 na dziś takie - ale jutro mogę się bawić dalej - tak by się podobał banerek :) Quote
pcheelkaa Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 (edited) O matko jakie super ! Bardzo dziękujemy ! :* Te zdecydowanie wystarczą :d Edited October 17, 2012 by pcheelkaa Quote
Leokadia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Prześliczny bannerek:loveu: Abby jest bardzo podobna do Dżekiego [*], ludzie są naprawdę straszni, nie potrafie pojąć tego całego podtruwania jako rozwiązywanie problemów:shake: Quote
Recommended Posts