Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

soboz4 napisał(a):
musimy koniecznie filmik nagrać, na pewno gracie lepiej niż nasi piłkarze!

kochana - obawiam się, że po tym filmiku mogą nas zechcieć powołać do drużyny narodowej! ;)

• 2 weeks later...
Posted

Dziś Darma była na spacerze ze mna. Pogoda była piekna, więc i spacer długi. Większość czasu spedziła w towarzystwie Omegi i wyglądała na zadowoloną. Ogólnie była bardzo grzeczna. Nie chciałą wracać do kojca :(. Serce mi pękało jak ją tam musiałam wsadzić i zostawić.

Posted

[quote name='MagdaB']Dziś Darma była na spacerze ze mna. Pogoda była piekna, więc i spacer długi. Większość czasu spedziła w towarzystwie Omegi i wyglądała na zadowoloną. Ogólnie była bardzo grzeczna. Nie chciałą wracać do kojca :(. Serce mi pękało jak ją tam musiałam wsadzić i zostawić.[/QUOTE]

BARDZO DZIĘKUJĘ Madziu za spacerek Darmoszkowy!!! :):):) To prawda - powrót Darmy do boksu jest bardzo żałosnym przeżyciem :(:(

Posted

Wczoraj byłyśmy z Darmą na spacerku w towarzystwie Frugo (którego wyprowadzała Magda i dla którego miałyśmy już inne piękne imiona m. in oczywiście Greg, nieświadome faktu posiadania przezeń już jednego nadanego...) z którym Darma dzieli boks i sympatycznego, niewielkiego Dona. Darma wcale się ze mną nie przywitała, a ciągnęła mnie za sobą jak lalę szmacianą. Istna koNINA!!! Po spacerku pograłyśmy z Darmą w piłę :) Ona kocha "kiwanko" ACH!!! Zmorduje mnie zawsze starą babę na maksa :) Szczęśliwie też wczoraj nieco się wyczerpała, podjadła puszeczkę i grzecznie z Frugonem udali się do boksu bez scen. A jutro już ... sobota !!! :) I znowu się spocę ;)

Posted

dzisiaj zupełnie nieświadomie zrobiłam Darmie zdjęcie jak kupeczkę robi..., musiałam główny obiekt na zdjęciu mocno wykadrować...

Ale gdybyś chciała taką "pamiątkę" to dysponuję zdjęciem...

Posted

[quote name='soboz4']dzisiaj zupełnie nieświadomie zrobiłam Darmie zdjęcie jak kupeczkę robi..., musiałam główny obiekt na zdjęciu mocno wykadrować...[/QUOTE]

Byłam świadoma, że jest bohaterką drugiego planu, ale w takim momencie nie mogłam interweniować ;)

Dzisiejszy dzień: spacerek tylko we dwie, kiwanko piłeczką, wyczesywanko, spacerek z Frugo i Omegą, jedzonko, wymiana legowicha z przewilgoconego na suchutkie, zgłoszenie do weterynarza z podejrzeniem zapalenia pęcherza ... Najgorsze jest jednak to, że po pierwsze: wykryłam Darmie kolejnego guza, tym razem w pachwinie - zatem są dwa: przy sutku i w pachwinie; po drugie: Darma się widocznie postarzała ... Wygląda zdecydowanie gorzej, niż miesiąc temu. Z pewnością nie ma 5 lat a przynajmniej 8. Jest babunią, której niezbędna jest operacja i DT. Ponieważ czas jakiś temu zgłosiłam Pani Ani fakt guza Darmy, dzisiaj tego drugiego i usłyszałam, że operacji w schronie nie będzie póki co (zresztą warunki w schronisku na rekonwalescencję są żadne) chciałabym ją zabrać do swojego weta na oględziny i ewentualnie u niego przeprowadzić konieczny zabieg, a następnie zabrać ją do DT, za którym zaczynam się rozglądać. Pytania mam zatem do soboz i maciaszka: czy ww. propozycja działań jest do zaakceptowania i czy mogę liczyć na pokrycie kosztów zabiegu?

Moja staruszeczka z:

głaskającą rąsią ;)
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-h3SbIS8B8Wo/UJ6rlcwOCfI/AAAAAAACXlg/T31m0hgEysk/s640/P1140078.JPG[/IMG]

współlokatorem Frugo (Gregiem) no i ciocią Magdą
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-yKs_rc3q1jA/UJ6rmY1ufmI/AAAAAAACXls/BS-atnDs7kY/s640/P1140084.JPG[/IMG]

ukochaną zabawką - piłeczką ... moja emerytowana piłkareczka ...
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-gOJacfvpfHI/UJ6rkjryMII/AAAAAAACXlY/Aeh43tqyS-0/s640/P1140099.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-yf0I4410Jw8/UJ6rNIBvXxI/AAAAAAACXjk/uZin-HEw5x8/s640/P1130978.JPG[/IMG]

Posted

Biedna Darma :(
Jak coś mogę zadzwonić do "Fantowego" DT i zapytać o miejsce dla Darmy, myślę, że w tej sytuacji operacja jest konieczna jak najszybciej... Ale niech się reszta wypowie.

Posted

[quote name='ania91sc']Biedna Darma :(
Jak coś mogę zadzwonić do "Fantowego" DT i zapytać o miejsce dla Darmy, myślę, że w tej sytuacji operacja jest konieczna jak najszybciej... Ale niech się reszta wypowie.[/QUOTE]

Jak dla mnie byłoby idealnie, gdyby bezpośrednio po zabiegu mogła trafić do DT. Mogę zadeklarować, że miesięcznie będę dorzucać pieniążka na DT - np. 50 zł myślę.

Posted

Myślę, że trzeba, mam nadzieję że jak ruszy kwestowanie to nie będziemy miały takich dylematów. Na razie mam jeszcze sporo rzeczy od Dorotki na bazarek, są bardzo ładne i powinniśmy mieć z nich jakieś 100 zł, chcę przeznaczyć je na dt dla Murzynka, ale tym samym zwolni się 100 zł z katowickiego konta. Musimy też pomyśleć o Aresie, on tez jest bardzo potrzebujący, trzeba zadziałać wcześniej niż całkiem się wycofa...

Czy jeżeli założę bazarek to znajdzie się ktoś kto go poprowadzi? Ten miesiąc mam bardzo napięty

Posted

[quote name='soboz4']ok, zajmę się![/QUOTE]

to w takim razie chyba najlepiej będzie, jak przygotujesz zdjęcia z opisami i cenami, a ja założę i poprowadzę wątek

Posted

ja również mam kilka ciuchów na bazarek, w tym kurtki zimowe ... porobię fotki i opisy i prześlę Tobie choba dobrze? a jak trzeba będzie coś wysłać to oczywiście wyślę gdzie trzeba :)

Posted

[quote name='Romina_74']ja również mam kilka ciuchów na bazarek, w tym kurtki zimowe ... porobię fotki i opisy i prześlę Tobie choba dobrze? a jak trzeba będzie coś wysłać to oczywiście wyślę gdzie trzeba :)[/QUOTE]

ok
problem zacznie się, jak ktoś kupi coś od ciebie i od soboz, ale wtedy chyba też jakoś się dogadacie z wysyłką ;)

Posted

[quote name='ania91sc']To nie wiem dzwonić do DT od razu z pytaniem, czy jest miejsce dla Darmy? :)[/QUOTE]

:) jeśli byś Aniu miała dzwonić - po uzyskaniu TAK od wszystkich "świętych" ;) - to oczywiście w pierwszej kolejności musiałabym jechać z nią do weta mojego na operację - wcześniej więc badania, itd. (jeśli jest zgoda na pokrycie tych kosztów z konta fundacji) a dopiero po do DT. zatem trafiłaby tam pewnie do jakichś 2 tygodni najwcześniej