soboz4 Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 maciaszek napisał(a):Opis zmieniony :). Bardzo dziękuję! Quote
soboz4 Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 Dziś na spacerze było sporo ludzi i psów. Hugo niestety patrzył krzywym okiem na psy, które obwąchiwały Gaję, miłość do Viki mu jakoś minęła, obecnie ulokował uczucie w Gai. Na dniach będzie miał obcięty nabiał, poziom testosteronu stopniowo mu się obniży. Nie podobały mu się samce, które obwąchiwały Gaję, jego socjalizacja z psami jest nikła, na wsi w większości psy przywiązane są do budy i rzadko spotykają innego psa. Quote
Nutusia Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Biedny Huguś... Dobrze, że był w tym domu tylko chwilę i nie zdążył się zorientować, że został adoptowany :( Quote
Romina_74 Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 i co tam słychać w sprawie domku Hugowego? Quote
soboz4 Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Niestety nic nie słychać, cisza jak makiem zasiał... Quote
Kama681 Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Kurczaczek, takie ładne z niego psisko i nie ma chętnych :( Ślicznie się prezentuje naprawdę prawdziwy Hugo Bond:) -trafiony przydomek został mu nadany. A co do ludzi którzy chcieli go adoptować to nie rozumiem, jak można być tak nie odpowiedzialnym i nie konsekwentnym. Wiadomo ze psinka musi się przyzwyczaić do nowego otoczenia, nowego "stada". Wystarczy odrobina dobrej woli i pracy i mozna wszystko! Moja Nutka przez pierwsze kilka dni omijała mnie szerokim łukiem, nie pozwalała do siebie podejść a na każdą próbę pogłaskania reagowała ucieczka i chowaniem się pod stołem- ale nawet przez 5 min nie pomyślałam ze mogę ja oddać!!!! Ludzie te zwierzaczki potrzebują tylko odrobiny serca i czułości, dzięki temu stają się najwierniejszymi przyjaciółmi i towarzyszami Naszego życia. Kurczak zezłościłam się!!! Udostępniłam też Hugo na swoich profilach więc mocno 3mamy kciuki za szybka adopcję przez odpowiedzialnych "rodziców". Quote
soboz4 Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 rozwieście w okolicy jeżeli macie możliwość! Quote
feliksik Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 szybciutko każdy ulotkę chociaż jedną dla siebie w mieście niech przywiesza Quote
feliksik Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 kurcze nie wierzę, żadnych telefonów no! Quote
aeriel Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 A ja podniosę Huga, może ktoś go wypatrzy :) Quote
soboz4 Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Dziś był cudowny spacerek, ale niestety skończył się fatalnie... Hugo pociągnął mamę na smyczy tak mocno, że przewróciła się i bardzo potłukła. Na szczęście nic nie złamała, ale jest mocno obolała... W domu u mnie był przesymaptyczny, jest chyba większym miziakiem nić Viki, ale na dworze pilnuje stada, jest gotów "polec w boju" by odstraszyć obcego psa czy człowieka. Na nieszczęście na horyzoncie pojawili się ludzie z psami a Hugo szybciej ich zobaczył niż my... Quote
soboz4 Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 [video=youtube;U-UriuFENQM]http://www.youtube.com/watch?v=U-UriuFENQM&feature=youtu.be[/video] Quote
soboz4 Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 [video=youtube;4ANynIHX8ic]http://www.youtube.com/watch?v=4ANynIHX8ic&feature=youtu.be[/video] Quote
soboz4 Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Dziś byłam na spacerze z bratem, no i 5 psów. Muszę przyznać, że Hugo z bratem jest bardzo posłuszny, przybiega natychmiast, ani razu nie szczeknął na innego psa, czy człowieka. Ba, nawet Roksia nie pogoniła żadnego roweru przy Adasiu, przy mnie nie ma żadnych zahamowań i rowerki lubi pogonić, a nawet bardzo lubi... Za to Viki nie miała ochoty słuchać brata, warkotała lub szczekała na każdego kto obok nas się przemknął. Niestety pewnemu mężczyźnie chciała podgryźć pięty i przyjemnie mi nie było, a była na smyczy, ale facet na tyle blisko podszedł, że to był szybki myk i atak na nogi. Potem brałam ją na ręce, jak widziałam że zamierza kogoś poczęstować ząbkami. Znowu chyba zamarzył mi się kaganiec dla niej... Hugo był idealny, nawet nie mruknął na nikogo, jedyne co to jak się go puści to strasznie dziczy, biega dość daleko, na dodatek z prędkością światła... Ogólnie to Vikunia chyba sie całkiem zadomowiła, w pokoju z komputerem sypia wyłącznie w pontoniku, który dostała od znajomej Martyny, a gdy Iga próbuje się tam położyć to pokazuje jej zęby, zaczęła też bronić miseczki przed Igą, widać stwierdziła, że Iga zbyt często jej wyjada, bo na Roksię nie mruczy. Igunia wówczas odsuwa się i grzecznie pilnuje miski do momentu wyjścia Viki z kuchni. Zdjęcia wyszły mi dziś całkiem rozmazane, a tak chciała zrobić zdjęcie Hugo jak wszedł do stawu się wykąpać. Jamniory i Gaja na szczęscie uznały, że jest zbyt zimno na kąpiele. Hugo kocha koty, a szczególnie Rufusa, wylizują się, łapkami się delikatnie tyrpią, podobno miło popatrzeć. Niestety mama tylko może zrobić zdjęcie komórką, a one nie są dobrej jakości! Quote
maciaszek Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 To trzeba szukać Hugo Bondowi pana, w sensie właściciela mężczyzny... Quote
Romina_74 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 oj tak - kotek jest tutaj elementem kluczowym :) Quote
feliksik Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 miałam na tablicy kolejne zapytanie - ale pytanie brzmiało: co to za rasa, więc odpisałam w typie ON i parę tam miłych zdań o HUgo. ale żadnego maila kolejnego już nie było:-(. może i dobrze, że samo pytanie już mnie zmroziło Quote
soboz4 Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 był tez jeden telefon, bo ludzie sadzą że to owczarek niemiecki, choć przecież widać na zdjęciach, że nieco wzrostu mu brakuje, że pyszczek nie ten... Quote
Nutusia Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Jaki on tam ONek - raczej rottek ;) A tak naprawdę to jest Huguś marki Bond - jedyny w swoim rodzaju, dla prawdziwych koneserów, a nie jakichś takich popaprańców, co to nawet maila zredagować nie umieją :) Quote
Recommended Posts