Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem na zaproszenie gosiaczek1984:)
Z tego co się dowiedziałem to szukacie hotelu.
Tak na szybko przeczytałem początek i koniec wątku i piszecie, że on jest agresywny / lękliwy? Dlaczego może ugryźć?

Posted

Zekki może ugryźć gdy coś mu nie pasuje. W schronisku dzieje się to np. przy chowaniu do boksu. Gdy był na tymczasie to ugryzł gdy rozsypały się w kuchni cukierki i jego Pani chciała je pozbierać (nie znam dokładnie tej sytuacji, ale czegoś takiego dowiedziałam się w schronisku).
Z psami dogaduje się różnie tzn. poza boksem jest ok, na spacerze zachowuje się wzorowo jednak w boksie nie potrafi odnaleźć się w stadzie

Posted

Madź. napisał(a):
Zekki może ugryźć gdy coś mu nie pasuje. W schronisku dzieje się to np. przy chowaniu do boksu. Gdy był na tymczasie to ugryzł gdy rozsypały się w kuchni cukierki i jego Pani chciała je pozbierać (nie znam dokładnie tej sytuacji, ale czegoś takiego dowiedziałam się w schronisku).
Z psami dogaduje się różnie tzn. poza boksem jest ok, na spacerze zachowuje się wzorowo jednak w boksie nie potrafi odnaleźć się w stadzie

Dzięki!
Rozumiem... A jak wygląda jego zdrowie? Jest jakoś leczony lub są wobec niego inne zalecenia? Oprócz zachowania ostrożności;)

Posted

Mi sie wydaje ze na tymczasie mogl ugryzc, bo on cale zycie gloduje i bronil jedzenia , tych cukierków...
nawet najlagodniejszym psom to sie zdarza.
w schronisku, gdiz ejstem wolontariuszka jak pise je to sie go nie rusza ani do niego nei podchodzi bo nei wiadomo jak sie zachowa.

Posted

Madź. napisał(a):
Zekki jest zdrowy i nie jest leczony. (teoretycznie jest zdrowy ale kto wie co może w nim siedzieć:roll:)

Super:)
W takim razie zostało mi ostatnie pytanie i jutro będę mógł dowiadywać się jak z miejscem i ceną bo domyślam się, że szukacie czegoś od zaraz.
Jaki od właściwie jest duży? Na zdjęciach (na 1 i 15 str) niestety nie ma z czym go porównać. Coś jak labrador czy zbliżony wielkością do innej rasy? Chyba, że jest dużo mniejszy i zdjęcia trochę oszukują:) Bo z tego co widzę to nie jest on wielkości normalnego ONka.

Posted

gosiaczek1984 napisał(a):
Super Macku to czekamy na wiadomosci,zobacz nowe zdjecia Bambulka

Już lecę;)

Madź. napisał(a):
Zekki sięga do kolan

OK, dzięki:)
W takim razie wiem chyba wszystko i odezwę się jak tylko czegoś się dowiem.
Jestem dobrej myśli - Zakki nie wygląda na mordercę;)