Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, od 2 tygodni mieszka z nami prawie 3 miesięczna sunia Figa.
Jako że czas szybko leci i pies szybko rośnie postanowiłam założyć jej pamiątkową galerię. :)
Zapraszam i pozdrawiam ... ;)

Posted

No tak tylko ze ja chcialam dodawac z kompa ...a nie mam zdjec na stronie zeby podawac adres....:roll:
No ale masz racje musze cos zmienic bo tak sie kiepsko oglada galerie....:hmmmm:

• 3 weeks later...
Posted

Jesteśmy z rewizytą :D
Figunia jest piękna :loveu: napisz coś więcej o niej jak się u Ciebie znalazła? jaka jest ? :)
ciekawi mnie co z niej wyrośnie :cool3:?

• 3 months later...
Posted

Figę wypatrzyłam w necie. Mieliśmy kupic psa na wiosnę, ponieważ wcześniej miałam boxera typowałam na buldożka francuskiego lub buldoga angielskiego. Jak widać moj gust zupełnie odległy od kudłatej figuni. Przegladając ogloszenia po prostu się w niej zakochałam i nie chciałam czekać do wiosny. Jeszcze tego samego dnia po nia pojechałam. Kiedyś mowiłam że nigdy bym nie wzieła kundelka, nie przepadałam też za psami z dłuższą sierścią ...no i nie chciałam suczki ze wzgledu na cieczki. A jednak nie należy nigdy mowić "nigdy". Figa jest idealna dla naszej rodziny!! :) wielkościowo odpowiada idealnie naszym warunkom mieszkaniowym. Sierść jej nie wypada za mocno ( w zasadzie tylko przez jakiś czas wypadał jej bardziej sierść - jak zmieniała futro ze szczeniecego puchu). Jest bardzo grzeczna, uwielbia dzieciaki i długie spacery. Jedyny problem to to że nie przepada za jazda samochodem i nie bardzo chce jesc sucha karme....ale poza tym jest super:)

Posted

Dziś Figa ma 7 miesięcy, wyrosła na śmiesznego kudłacza. W sumie muszę przyznać że nie spodziewałam się ze aż tak się zmieni. Najbardziej rzucającą się zmianą jest jej mordka, już po miesiacu ( czyli jak miała ok 3,5m) czarna "maska" na mordce całkowicie zniknęła. Potem po mału zaczął wypadać szczenięcy puch i zaczęły pojawiać się takie pół długie kudełki. Ciekawa jestem czy jeszcze w tym wieku ta jej szata sie zmieni czy już taka zostanie.

Figa 6m:

Figa z koleżanką foksterierką:

]

Posted

Dziekujemy;)
Tak, szorściak z niej nieziemski....i tak już wyglada lepiej bo jakies niecale 2 miesiace temu wszyscy mowili na nia "pies elektrostatyczny".
No kudły miała we szystkie strony i co piaty dłuższy - takie antenki....
Na wiosne odwiedzimy fryzjera to zrobimy z niej modelkę;)

Posted

majusa napisał(a):
Dziekujemy;)
Tak, szorściak z niej nieziemski....i tak już wyglada lepiej bo jakies niecale 2 miesiace temu wszyscy mowili na nia "pies elektrostatyczny".
No kudły miała we szystkie strony i co piaty dłuższy - takie antenki....
Na wiosne odwiedzimy fryzjera to zrobimy z niej modelkę;)

Toż to nowy krzyk mody... nie znasz się pańcia :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

W końcu udało mi się zgrać kilka zdjątek z wekendowego spacerku.
Tak się ostatanio zastanawiałam czy dobrze zrobiłam zakładając galerię ....toć nie mogę uchwycić tego czorta !.
Albo mi gdzieś zwiewa i mam zdjecia pt: - końcówka ogona figi , albo sie bardzo przybliza...za bardzo , zdjecie pt " moj wielki nos"... może jak dziewczyna sie troszkę ustatkuje będzie bardziej chętna do pozowania;)