eliza_sk Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 (edited) Kokos i Korek to szczeniaki bezdomnej suni, która od dłuższego czasu koczuje na działkach w ok. Kielc. Mieszkańcy opowiadają sobie historie o suni, która od lat żywi się myszami i kretami ... to najprawdopodobniej ich matka. Chłopcy mają w tej chwili ok. 10-11 tygodni. Teraz wyglądają jak wyraźne mieszańce sznaucera - mają szorstką, dłuższą sierść, bródki, małe brewki. Wielką zagadką jest to, co z nich wyrośnie ponieważ ich matka to gładkowłosa sunia, raczej dłuższa niż wyższa, której bliżej do jamnika niż sznaucera, natomiast tata jest szorstkowłosym, średniej wielkości psem ... Korek i Kokos są zupełnie inni niż ich brat Korel (już adoptowany), który był drobniutki i miał puszystą, miękką sierść. Docelowo będą raczej średnimi psiakami. W przeważającej większości czarni, mają tylko maleńkie białe znaczenia. Psiaki na widok opiekuna merdają ogonami i cieszą się. W pierwszym kontakcie z obcymi delikatnie zdystansowane, ale wystarczy im chwila aby przekonać się, że człowiek to dobre towarzystwo. Puszczone luzem szaleją, biegają i zaczepiają do zabawy. To wesołe psie dzieciaki. Malce rozbrykują się na dobre, uwielbiają miziania i głaski. Adoptując szczeniaka trzeba mieć świadomość, że to psi dzieciak, który będzie wymagał sporo uwagi i czasu. Psiaki przebywają w domu tymczasowym w ok. Kielc. [FONT=Verdana]Odrobaczenie:[/FONT][FONT=Verdana] tak[/FONT] [FONT=Verdana]Odpchlenie:[/FONT][FONT=Verdana] tak[/FONT] [FONT=Verdana]Szczepienie:[/FONT][FONT=Verdana] wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT] [FONT=Verdana]Jędrzejów, woj. świętokrzyskie[/FONT] [FONT=Verdana]tel. 661 550 455[/FONT] (po godz. 16) [FONT=Verdana]e-mail: soz@obrona-zwierzat.pl[/FONT] [FONT=Verdana]www.obrona-zwierzat.pl [/FONT] Edited December 8, 2012 by eliza_sk Quote
eliza_sk Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 (edited) DO MINI: Edited October 11, 2012 by eliza_sk Quote
eliza_sk Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 (edited) nowe foto str. 3 Edited October 11, 2012 by eliza_sk Quote
eliza_sk Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 (edited) Edited September 30, 2012 by eliza_sk Quote
eliza_sk Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Dziś po ekstremalnej akcji udało się złapać tylko jednego szczyla - i to też był przypadek, bo gdyby malec nie odłączył się od rodzinki, to nie byłoby to możliwe, została matka z dwoma. Teren jest ... ogromny, suka dzika, utrzymuje ogrooooomny dystans w stosunku do człowieka. Będziemy robić kolejne podejścia :( Quote
AMIGA Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Kurcze, ale wystraszony maluszek. Biedak, zanim się przekona, że człowiek nie zawsze krzywdzi, to teraz przezywa traumę, bo nagle nie ma mamuni ani rodzeństwa do tulenia :-( Quote
masza44 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 O jaki kochany...moja Świnka była urodzona z dzikiej suki w lisiej norze, szczeniaki jadły padłe koty i inne zdobycze upolowane przez matkę, jak trafiła do DT u Ulaa to na widok człowieka sikała ze strachu, trzeba duuużo cierpliwości i delikatności a będzie ok:) Szkoda, że na razie nie mogę zabrać tymczasa, bo dzikuska przyjęłabym chętnie, już mam pewne doświadczenie w tym względzie. Quote
eliza_sk Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 Rzeczywiście wielka szkoda, że nie ma DT - ponieważ to oczywiście ratunek, ale DT byłby lepszym dla socjalizacji rozwiązaniem :( Quote
Mazowszanka13 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Szczeniak prześliczny, a i fotograf bardzo utalentowany :) Brawo ! Quote
eliza_sk Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 [quote name='Mazowszanka']Szczeniak prześliczny, a i fotograf bardzo utalentowany :) Brawo ![/QUOTE] haha, Mazowszanko, fotograf utalentowany ale chyba w robieniu z czarnych psów - niebieskich :diabloti: Quote
ania1985 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Korel:cool3:ma apetyt a na widok człowieka ogonek już macha jak sprężynka:multi:Jest problem z kupą - tzn nie ma jej...ale myślę ze to stres i wreszcie normalne jedzenie, a nie myszy, krety, śliwki i nie wiadomo co jeszcze:-( Zawiozłam rodzince dzikuski jedzenie - siedzą w polach, szczekała na mój widok. Mam nadzieje ze znajdą jedzenie bo musiałam zostawić je w dalekiej odległości od nich żeby ich nie spłoszyć. Jutro sprawdze czy jedzenie znikło... Quote
ania1985 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Eliza zdjęcia - zwłaszcza na granatowym kocyku 1-sza klasa:lol: Quote
ania1985 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Wklejam info o maluchu: dzień I od słodkokwaśnej: Zapomniałam napisać o malutkim Korelu. Maluszek ma się już dobrze.Biegał machając ogonkiem za moim Lordem po domu.Nawet chciał wchodzić na kanapę.To mały wesoły i grzeczny psiaczek....Macha już do nas ogonkiem na powitanie ale tak na prawdę to nie wiadomo czy do nas czy do jedzenia a może do któregoś z psów ,które go odwiedzają w pracowni.Ale fakt jest taki ,że macha ogonkiem przy nas. Dziś wet określił Korela na 8-10 tydzień.Został odrobaczony i za kilka dni szczepionka. Quote
eliza_sk Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Wkleiłam foto Korela podkradzione od Edyty. Myślę, że to nadaje się na mini: http://img832.imageshack.us/img832/9310/img4250e.jpg Quote
Mazowszanka13 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Zdjęcie przepiękne i piesio też :) Chyba mój Dyzio tak wyglądał jak był mały. Szkoda, że przy nim wtedy nie byłam. Znalazłam go jak miał ok.7 lat. Quote
eliza_sk Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 Ok, tylko pamiętaj, żeby zapisywać kontakty. Na małopolskie go robiłaś ? Quote
ania1985 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 głównie na małopolskie ale kilka zrobiłam też na śląskie Quote
masza44 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 jest wspaniały...a to zdjęcie bomba do ogłoszeń! Quote
eliza_sk Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 Koreliński chyba się w weekend do domu wybierze, zostanie tradycyjnie Krakusem. Quote
Mazowszanka13 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='eliza_sk']Koreliński chyba się w weekend do domu wybierze, zostanie tradycyjnie Krakusem.[/QUOTE] Wcale się nie dziwię, bo jest przepiękny :) I te nózki dodaja mu uroku. Powodzenia zatem ! :) Quote
Lemoniada Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Super! :) A jak mamusia i reszta, dalej nie współpracują? Quote
Recommended Posts