Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kokos i Korek to szczeniaki bezdomnej suni, która od dłuższego czasu koczuje na działkach w ok. Kielc. Mieszkańcy opowiadają sobie historie o suni, która od lat żywi się myszami i kretami ... to najprawdopodobniej ich matka.

Chłopcy mają w tej chwili ok. 10-11 tygodni. Teraz wyglądają jak wyraźne mieszańce sznaucera - mają szorstką, dłuższą sierść, bródki, małe brewki. Wielką zagadką jest to, co z nich wyrośnie ponieważ ich matka to gładkowłosa sunia, raczej dłuższa niż wyższa, której bliżej do jamnika niż sznaucera, natomiast tata jest szorstkowłosym, średniej wielkości psem ... Korek i Kokos są zupełnie inni niż ich brat Korel (już adoptowany), który był drobniutki i miał puszystą, miękką sierść. Docelowo będą raczej średnimi psiakami. W przeważającej większości czarni, mają tylko maleńkie białe znaczenia. Psiaki na widok opiekuna merdają ogonami i cieszą się. W pierwszym kontakcie z obcymi delikatnie zdystansowane, ale wystarczy im chwila aby przekonać się, że człowiek to dobre towarzystwo. Puszczone luzem szaleją, biegają i zaczepiają do zabawy. To wesołe psie dzieciaki. Malce rozbrykują się na dobre, uwielbiają miziania i głaski.

Adoptując szczeniaka trzeba mieć świadomość, że to psi dzieciak, który będzie wymagał sporo uwagi i czasu.

Psiaki przebywają w domu tymczasowym w ok. Kielc.

[FONT=Verdana]Odrobaczenie:[/FONT][FONT=Verdana] tak[/FONT]
[FONT=Verdana]Odpchlenie:[/FONT][FONT=Verdana] tak[/FONT]
[FONT=Verdana]Szczepienie:[/FONT][FONT=Verdana] wkrótce[/FONT]

[FONT=Verdana]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT]
[FONT=Verdana]Jędrzejów, woj. świętokrzyskie[/FONT]

[FONT=Verdana]tel. 661 550 455[/FONT] (po godz. 16)

[FONT=Verdana]e-mail: soz@obrona-zwierzat.pl[/FONT]
[FONT=Verdana]www.obrona-zwierzat.pl
[/FONT]

Edited by eliza_sk
  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś po ekstremalnej akcji udało się złapać tylko jednego szczyla - i to też był przypadek, bo gdyby malec nie odłączył się od rodzinki, to nie byłoby to możliwe, została matka z dwoma. Teren jest ... ogromny, suka dzika, utrzymuje ogrooooomny dystans w stosunku do człowieka. Będziemy robić kolejne podejścia :(

Posted

Kurcze, ale wystraszony maluszek. Biedak, zanim się przekona, że człowiek nie zawsze krzywdzi, to teraz przezywa traumę, bo nagle nie ma mamuni ani rodzeństwa do tulenia :-(

Posted

O jaki kochany...moja Świnka była urodzona z dzikiej suki w lisiej norze, szczeniaki jadły padłe koty i inne zdobycze upolowane przez matkę, jak trafiła do DT u Ulaa to na widok człowieka sikała ze strachu, trzeba duuużo cierpliwości i delikatności a będzie ok:)
Szkoda, że na razie nie mogę zabrać tymczasa, bo dzikuska przyjęłabym chętnie, już mam pewne doświadczenie w tym względzie.

Posted

[quote name='Mazowszanka']Szczeniak prześliczny, a i fotograf bardzo utalentowany :)
Brawo ![/QUOTE]

haha, Mazowszanko, fotograf utalentowany ale chyba w robieniu z czarnych psów - niebieskich :diabloti:

Posted

Korel:cool3:ma apetyt a na widok człowieka ogonek już macha jak sprężynka:multi:Jest problem z kupą - tzn nie ma jej...ale myślę ze to stres i wreszcie normalne jedzenie, a nie myszy, krety, śliwki i nie wiadomo co jeszcze:-(
Zawiozłam rodzince dzikuski jedzenie - siedzą w polach, szczekała na mój widok.
Mam nadzieje ze znajdą jedzenie bo musiałam zostawić je w dalekiej odległości od nich żeby ich nie spłoszyć. Jutro sprawdze czy jedzenie znikło...

Posted

Wklejam info o maluchu:
dzień I od słodkokwaśnej:
Zapomniałam napisać o malutkim Korelu.
Maluszek ma się już dobrze.Biegał machając ogonkiem za moim Lordem po domu.Nawet chciał wchodzić na kanapę.To mały wesoły i grzeczny psiaczek....Macha już do nas ogonkiem na powitanie ale tak na prawdę to nie wiadomo czy do nas czy do jedzenia a może do któregoś z psów ,które go odwiedzają w pracowni.Ale fakt jest taki ,że macha ogonkiem przy nas.

Dziś wet określił Korela na 8-10 tydzień.Został odrobaczony i za kilka dni szczepionka.

Posted

[quote name='eliza_sk']Koreliński chyba się w weekend do domu wybierze, zostanie tradycyjnie Krakusem.[/QUOTE]

Wcale się nie dziwię, bo jest przepiękny :)
I te nózki dodaja mu uroku.
Powodzenia zatem ! :)