Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U Malwinki nic złego się nie dzieje,najlepiej czuje się na spacerkach,wtedy biega jak szalona.Wariowała na śniegu,próbowała łapać spadający śnieg w pyszczek :lol:.W tygodniu muszę podjechać na szczepienie,trzeba też zrobić jej usg aby stwierdzić czy można już przeprowadzić sterylizację.Muszę poprosić kogoś z domowników,bo nie wiem jak zachowa się w samochodzie,ktoś musi jej pilnować,jest bardzo żywa i różnie to może być w trakcie jazdy.Poza tym nie było odzewu a ogłoszeń.

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko że ona jest taka przy mnie,wścieka się a pan Jurek ma donośny męski głos i nie koniecznie jej się to podoba,choć on jej sprzyja,karmi ją to jednak zachowuje dystans nawet w zabawie z nim jest spięta.

Posted

Słuchajcie,mam złe wieści,zmuszona jestem szukać nowego miejsca dla Malwinki.DT twierdzi że sąsiedzi się skarżą na szczekanie pod nieobecność pana.Myślę że sytuacja go przerosła,nigdy nie był tymczasem,chciał pomóc ale nie wychodzi mu w tym tak jak trzeba.Malwina szczeka wtedy kiedy odstawiam ją ze spaceru po prostu protestuje,a wyprowadzam ją ja po to aby się wybiegała bez smyczy,bo facet jak ją spuści to nie daje mu się złapać.
Siedzę i wertuję strony.Znalazłam DT w cenie 350zł w Piasecznie.Zapytałam o miejsce na pv aby nie podnosić wątku. Czekam na odpowiedź.http://www.dogomania.pl/forum/threads/234222-Oferuj%C4%99-DT-pod-Warszaw%C4%85-ma%C5%82y-lub-%C5%9Bredni-pies Jeśli byłoby to aktualne,potrzeba jeszcze 90zł deklaracji.

Posted

[quote name='sambo_os1']Słuchajcie,mam złe wieści,zmuszona jestem szukać nowego miejsca dla Malwinki.DT twierdzi że sąsiedzi się skarżą na szczekanie pod nieobecność pana.Myślę że sytuacja go przerosła,nigdy nie był tymczasem,chciał pomóc ale nie wychodzi mu w tym tak jak trzeba.Malwina szczeka wtedy kiedy odstawiam ją ze spaceru po prostu protestuje,a wyprowadzam ją ja po to aby się wybiegała bez smyczy,bo facet jak ją spuści to nie daje mu się złapać.
Siedzę i wertuję strony.Znalazłam DT w cenie 350zł w Piasecznie.Zapytałam o miejsce na pv aby nie podnosić wątku. Czekam na odpowiedź.http://www.dogomania.pl/forum/threads/234222-Oferuję-DT-pod-Warszawą-mały-lub-średni-pies Jeśli byłoby to aktualne,potrzeba jeszcze 90zł deklaracji.

Kurcze.........to trzeba jeszcze wątek porozsyłać i ludzi pospraszać, inaczej kiepsko to widzę...................

Wielka szkoda, ze Pan sobie nie poradził, szkoda......

Posted

Opis jest pod linkiem,Malwinka awaryjnie może zostać w DT,uprosiłam jakoś ale trzeba szybko jej znaleźć dom a to nie zawsze bywa tak szybko jak byśmy chcieli,no i musi to być odpowiedni dom a panienka ma swój charakterek.:diabloti:

Posted

Dzisiaj podczas spaceru Malwinka szalejąc nadziała się na wystającą szybę w miejscu gdzie podli ludzie robią sobie co jakiś czas dzikie wysypiska.Przecięła pachwinę, krwawiąca rana 4cm długa i 3 cm głęboka.Trzeba było zszywać w narkozie :-( Sunia już po zabiegu dochodzi do siebie.

Posted

Na zdjęciach wygląda na większą niż jest w rzeczywistości.Dzisiaj na spacerze nawet pobawiła się z innym psem.
Zanim jednak to nastąpiło musiała się nieco pomarszczyć i uśmiech pokazać :mdrmed:

Posted (edited)

Malwinka nadal czeka na dom,w DT nie czuje się komfortowo w męskim towarzystwie,boi się facetów i nie chce się przekonać,choć pan się stara.
Leży smutna w kąciku,nie chce się bawić,jest obrażona albo boi się narazić z czymkolwiek....Jedynie na spacerze okazuje swoją radość,biega cieszy się.Potrzebny jej będzie dom gdzie zaufa na nowo.

Edited by sambo_os1
Posted

Już jest lepiej,w niedzielę i dzisiaj dostała dawkę antybiotyku,dzisiaj ostatnią.
Teraz czekamy na zdjęcie szwów do 12 listopada,przy tej wizycie jeśli będzie wszystko w porządku
zaszczepimy ją od wszelakich złych choróbsk.