Aneta_M Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 (edited) Nowy jest jeszcze młodym psem, ma około 1,5 roku. Do schroniska trafił razem ze swoją matką. Matka poszła do nowego domu, on został.. Na początku bał się krzyku i podniesionej ręki. Po jego reakcjach widać, że był kiedyś bity. Wielką przyjemność sprawia mu głaskanie i drapanie po boczkach, jednak zdarza się, że gwałtowny ruch wyzwala w nim strach. Na pożegnanie chciałam poklepać go po dupce, a on skulił się i uciekł :| Mimo, że wcześniej stał zadowolony, gdy to robiłam. Potrzebuje chwili czasu, by przyzwyczaić się do nowej osoby, trzeba mu pozwolić zadecydować kiedy podejdzie się przywitać i być ostrożnym, żeby nie nie odebrał żadnego naszego ruchu jako zamiaru sprania mu skóry. Widać, że kiedyś dostał od kogoś porządne lanie, jednak przy czułym i ostrożnym opiekunie na pewno o tym zapomni, bo już zachowuje się dużo lepiej niż gdy trafił do schroniska. Do innych psów jest agresywny. Poza tym ogólnie jest psem aktywnym, radosnym, lubi się bawić. W kojcu nie trzyma swoich potrzeb, na smyczy mocno ciągnie. Umie komendę siad i daj łapę. Jest wykastrowany, zaszczepiony, zachipowany,odrobaczony. Przydałby mu się jakiś doświadczony opiekun, który poradziłby sobie z jego lękami i wyprowadził go na prostą. KONTAKT DO SCHRONISKA: tel: (085) 675 37 00 mail: schronisko@schronisko.bialystok.pl Edited January 20, 2013 by Aneta_M Quote
Maia Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Czy ten psiak zarejestrowany jest w schronisku pod nr 334 jako Gabryś? Jeśli tak to wiem kim są jego "właściciele" mówiłam im że ich psy zostały zabrane przez schronisko. Ten piesek nazywa się Oskar, ech szkoda go, a jego mama Sonia za TM... Quote
Aneta_M Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='Maia']Czy ten psiak zarejestrowany jest w schronisku pod nr 334 jako Gabryś? [/QUOTE] Nie wiem, nie sprawdzałam jakwidnieje na stronie schroniska. Podasz link? [quote name='Maia']Jeśli tak to wiem kim są jego "właściciele" mówiłam im że ich psy zostały zabrane przez schronisko. Ten piesek nazywa się Oskar, ech szkoda go, a jego mama Sonia za TM...[/QUOTE] Co stało się z mamą?;/ Quote
Maia Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 (edited) Sonia była chora? link do zdjecia Oskara na stronie schroniska http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=detail&id=3206 Edited September 27, 2012 by Maia Quote
Aneta_M Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='Maia'] link do zdjecia Oskara na stronie schroniska http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=detail&id=3206 No tak, to on.. Quote
Recommended Posts