karcia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 o ludzie, zaraz na mnie pioruny pojda, zreszta juz dzis poszly ;( otoz rozmawialam z Wiosna i ten domek jest sprawdzony, na stale, faktycznie z kotem, ale ten pan twierdzi ze sobie z tym poradzi bez problemu. Pan duzo chodzi po gorach, pozycza od znajomych huskiego, zeby miec z kim chodzic i bardzo mu na tym psie zalezy. Ja wiem, ze bylam umowiona z Emir, ale niestety przewazyl tu argument, ze Wiosna po psa moze przyjechac jutro okolo poludnia - dla mnie to bardzo wazne, bo naprawde jest przepelnienie. Po prostu kieruje dobrem psa. dom bedzie dobry i wyjdzie stad juz jutro. Bardzo naprawde, bardzo przepraszam osoby, ktorym namieszalam, naobiecywalam, poumawialam sie. Wiem, ze kilka osob juz pewnie "interesow" ze mna nie bedzie chcialo robic i zrozumiem to. Jest mi naprawde wstyd, ze tak wyszlo, bo ja staram sie byc konkretna, ale w momencie kiedy pojawila sie szansa, ze pies od jutra moze miec dom, przy takim przepelnieniu musialam po prostu podjac taka, a nie inna decyzje, za co po raz kolejny przepraszam osoby, ktore na tym wyszly jak Zablocki na mydle. Emir byla dla mnie duzym autorytetem, no i boje sie, ze na tym nasza wspolpraca sie zakonczy, czego bardzo mi zal. Starsznie sie rozpisalam, chcialabym tylko podkreslic, ze po prostu kierowalam sie dobrem psa Quote
Ula_czarnuszka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Karcia :loveu: Pies jest w tym przypadku najważniejszy! I niesamowicie się cieszę, że trafi do miłośnika rasy, który zna jej specyfikę bo to bardzo ważne :multi::multi::multi: No i ta izolatka tylko do dziś... Miejmy nadzieje, że Emir zrozumie. Spieszę podziekować Werze od adopcji szpiców, za skuteczność :lol: Edit: Dziewczyny od szpiców mają z resztą pod Warszawą haszczaki "na zamianę" :loveu: Może w wyniku tej akcji więcej niż jeden haszek znajdzie dom. Quote
Seaside Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 karcia napisał(a):o ludzie, zaraz na mnie pioruny pojda, zreszta juz dzis poszly ;( otoz rozmawialam z Wiosna i ten domek jest sprawdzony, na stale, faktycznie z kotem, ale ten pan twierdzi ze sobie z tym poradzi bez problemu. Pan duzo chodzi po gorach, pozycza od znajomych huskiego, zeby miec z kim chodzic i bardzo mu na tym psie zalezy. Ja wiem, ze bylam umowiona z Emir, ale niestety przewazyl tu argument, ze Wiosna po psa moze przyjechac jutro okolo poludnia - dla mnie to bardzo wazne, bo naprawde jest przepelnienie. Po prostu kieruje dobrem psa. dom bedzie dobry i wyjdzie stad juz jutro. Bardzo naprawde, bardzo przepraszam osoby, ktorym namieszalam, naobiecywalam, poumawialam sie. Wiem, ze kilka osob juz pewnie "interesow" ze mna nie bedzie chcialo robic i zrozumiem to. Jest mi naprawde wstyd, ze tak wyszlo, bo ja staram sie byc konkretna, ale w momencie kiedy pojawila sie szansa, ze pies od jutra moze miec dom, przy takim przepelnieniu musialam po prostu podjac taka, a nie inna decyzje, za co po raz kolejny przepraszam osoby, ktore na tym wyszly jak Zablocki na mydle. Emir byla dla mnie duzym autorytetem, no i boje sie, ze na tym nasza wspolpraca sie zakonczy, czego bardzo mi zal. Starsznie sie rozpisalam, chcialabym tylko podkreslic, ze po prostu kierowalam sie dobrem psa A tam zaraz pioruny :) Rozumiem Twoje rozterki i tym bardziej sytuację w schronisku. Mówiłyście że już dawno nie było takiego tłoku :( Będzie dobrze :) Quote
wiosna Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 .. to chyba ja przede wszystkim powinnam przeprosić osoby związane ze sprawą, bo jakby nie było moja 'interwencja' namieszała. Niestety trafiłam na ten wątek dopiero wczoraj wieczorem, a zgłoszenie dostałam chwilę wcześniej - od razu po 'znać' od Wery porozmawiałam z jednym z naszych chętnych, no i zdecydował się psa wziąć. Później dopiero przeczytałam tutaj, że psiak ma jechać do Warszawy. Absolutnie nie chciałam 'odebrać psa' Emir, naprawdę - zależy mi na tym, żeby jaknajwięcej psów (zwłaszcza zaprzęgowców, bo to 'moja działka') znalazło domy. I to w zasadzie przeważyło - mamy na BS jeszcze trzy psiaki (wszystkie huskie) w Warszawie. Jeśli w Warszawie jest dom, być może uda się do tego domu wyadoptować jednego z nich. Wtedy właśnie dwa haszczaki zostaną 'upieczone na jednym ogniu'. Rozumiem, że wprowadziłam spory zamęt, niestety, tak nam się na BS czasem zdarza, zresztą - myślę, że to się ogólnie po prostu zdarza, kiedy się stara pomagać psom jak się da najlepiej. I jest mi bardzo przykro, że wprowadziłam niemiłą atmosferę pomiędzy Emir i Karcią - mam nadzieję, że pomiędzy Wami nie powstanie konflikt. p.s. Po psa jutro rano jadę ja, zawożę bezpośrednio do nowego domu. Nie wiem, czy kogoś to pocieszy, ale tak, jak napisała Karcia - dom jest bardzo dobry. Przyszły właściciel jest kolegą mojego kolegi, nie jest więc to osoba z zewnątrz. Miał do czynienia z huskimi, dużo chodzi i biega po górach, zresztą razem z innymi 'dogtrekkerami'. Dom naprawdę, jak dla haszczaka - wymarzony. I nie mogę zgodzić się co do kotów - owszem, zaprzęgowce polują, i to bardzo, osobie, która dopiero zaczyna psią przygodę jest bardzo ciężko to opanować, w zasadzie jest to raczej niemożliwe. Natomiast jeśli ktoś wie, jak się z haszczakiem dogadać, da się to zrobić. Moim zdaniem w tym przypadku się da. Raz jeszcze przepraszam i pozdrawiam. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Wiosna, szerokiej drogi! Pamietaj, że jesteś nam krewna relację z zdomowienia piecha. Będziemy czekać niecierpliwie:cool3: A co do kotów... Ja mam dom podzielony na sektory: koci-piętro i psi-parter. Jest stan (jakby to trafnie ująć?) zawieszenia broni...:mad: Da się z tym żyć ...Poza tym pracuje nad poprawą:evil_lol: Quote
karcia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Dziekuje Wam kochane za pomoc i za wsparcie :loveu: Wiosna! do zobaczenia jutro :) Quote
Hund Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Mój kolega chce tego psa, jest tak szczęśliwy że nie amcie pojęcia, pokazywał mi dzisiaj zdjęcia. :) Quote
Hund Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Domek jest naprawdę dobry :) możecie być spokojne :) Namawiałam Piotrka na psa ze schroniska ( on bardzo chciał szczeniaka)ale wiercić nie trzeba było długo. Bardzo się cieszę się że podchwycił ten pomysł. Tak wogóle cały dzisiejszy wieczór o niczym innym nie mówił tylko o piesku. I jesteśmy umówieni na spacer w górach z moimi suczkami i huskim :) Przypilnuję żeby wklejał co jakić czas zdjęcia :) Quote
Ula_czarnuszka Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Hund napisał(a): Domek jest naprawdę dobry :) możecie być spokojne :) Namawiałam Piotrka na psa ze schroniska ( on bardzo chciał szczeniaka)ale wiercić nie trzeba było długo. Bardzo się cieszę się że podchwycił ten pomysł. Tak wogóle cały dzisiejszy wieczór o niczym innym nie mówił tylko o piesku. I jesteśmy umówieni na spacer w górach z moimi suczkami i huskim :) Przypilnuję żeby wklejał co jakić czas zdjęcia :) Będziemy niecierpliwie czekać :lol: A może nowy właściciel się zaloguje na dogomanii i od czasu do czasu coś nam napisze i zdjęcia wklei, gdy już wątek zostanie przeniesione do działu szczęściarzy "w nowym domu" :razz: Oczywiście będzie nam również miło, gdy te informacje/zdjęcia zapoda ktoś inny:loveu::loveu::loveu: Quote
Hund Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Podpowiem mu że byłoby miło widzieć go na dogo :) Trzymam rękę na pulsie :) Quote
Hund Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 PIOTREK zgodził się pisać na dogo i wklejać zdjęcia :) Czeka .... na ..... 4 nóżki i futero :) I zastanawia się nad imieniem :) Dałam mu małą podpowiedź :) Zobaczymy jaką podejmie decyzję :) Quote
zuziaM Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Hund napisał(a):I zastanawia się nad imieniem :) Dałam mu małą podpowiedź :) Zobaczymy jaką podejmie decyzję :) To ja tez moge cos zaproponowac ? ? ? Slyszalam takie ladne imie ostatnio ... ZORAN , bardzo mi sie podoba, ale ja same suki tylko mam :lol: . Quote
Hund Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Zoran.... zobaczymy!! Tak wogóle Piotrek czyta teraz ten wątek!! hahaha :) Quote
zuziaM Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Hund napisał(a): Zoran.... zobaczymy!! Tak wogóle Piotrek czyta teraz ten wątek!! hahaha :) Wiec na razie .... Szpieg z Krainy Deszczowcow ....:evil_lol: . Pozdrawiamy Piotra :lol: ! Quote
Hund Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 jest dopiero przy 10 poście :) w pracy nie da się robić wszystkiego co by się chciało :) zuzia cieszę się że połączył nas nowy wątek :) Quote
Ula_czarnuszka Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 [quote name='Hund'] jest dopiero przy 10 poście :) w pracy nie da się robić wszystkiego co by się chciało :) Witamy Piotra :lol::lol::lol: Ma szczęście, że adopcja poszła prawie ekspresowo i nie naprodukowałyśmy tych stron aż tak dużo :evil_lol: BTW Seaside, możebyśmy wycięły swoje "hopiące" posty, które już teraz nic do wątku nie wnoszą? Ja tak zrobię w wolnijszej chwili, wieczorem:p Quote
Seaside Posted March 22, 2007 Author Posted March 22, 2007 [quote name='Ula_czarnuszka'] BTW Seaside, możebyśmy wycięły swoje "hopiące" posty, które już teraz nic do wątku nie wnoszą? Dobry pomysł :) Quote
Ula_czarnuszka Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 [quote name='agnieszka30']a dlaczego Świdnica? A wiesz, dobre pytanie... Seaside, co miałaś na myśli???? Chyba owładnięta myślą o Sawie i Świdnicy wstawiła do tytułu Świdnicę zamiast JG:crazyeye: Ja o opcji Świdnica-Warszawa nigdy nie słyszałam :razz: Quote
karcia Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 oj Jagoda , Jagoda o czym Ty myslisz ;) :loveu: :loveu: :loveu: Czesc Piotrek:) Piesek juz pojechal, w samochodzie czuje sie jak ryba w wodzie, wiec Husky z prawdziwego zdarzenia :) bardzo sie ciesze! Quote
Ula_czarnuszka Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 karcia napisał(a): Piesek juz pojechal, w samochodzie czuje sie jak ryba w wodzie, wiec Husky z prawdziwego zdarzenia :) bardzo sie ciesze! :Rose: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Seaside Posted March 22, 2007 Author Posted March 22, 2007 agnieszka30 napisał(a):a dlaczego Świdnica? Ja pierniczę, ja już nie myślę o niczym innym tylko o Sawie :oops: :oops: :oops: :hmmmm: Wogóle w zamyślę mam zmianę tytułu wątku, którego sama nie rozpoczynałąm (Sawy) :wallbash: :stupid: :splat: :splat: :splat: :splat: Dziewczyny dziękujemy za świetną wspołpracę :):Rose: Husky w trasie :bigcool: Zmieniam tytuł na jakiś normalny :oops: Quote
Recommended Posts