Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ula_czarnuszka']Napisałm maila do administratora serwisu i opiekuna działu adopcji na
http://www.bezdomne.szpice.zahoryzontem.org
z prośbą o wstawienie jeleniogórzanina na ich stronę adopcyjną.
Podałam link do tego wątku i zdjęcia, żeby im było łatwiej :p

A może by pieskowi jakie imię nadać? Może Jeluś? Co na to opiekunki?:cool3:
Piesek moze sie nazywac Nagato :lol: jutro wpadne do schroniska i zobacze co tam u niego.

Posted

Lilith20 napisał(a):
Piesek moze sie nazywac Nagato :lol: jutro wpadne do schroniska i zobacze co tam u niego.

Tys fajnie:lol: A czemu Nagato?:p
Witaj w topiku. Mało nas tu, i z marketingiem nie nadążamy:shake: Może byś wzięła ze sobą aparat i ufociła stan obecny futrzaka?
Trzeba by też zapytać kto go przyprowadził i jakie okoliczności ewentualnie podał.

Posted

rozumiem że czas do jutra?? zwołąm tu zuzięM i ustalimy jak z tym hotelikiem - ja nie pamiętam dokłądnie do kiedy ta dezynfekja w hoteliku :oops:
Chyba, żeby udało się nap przedłużyć tą izolatkę o parę dni - do czasu znalezienia transportu :(

Posted

Fajnie by było z ta izotatką, ale jak się piesek nie będzie zdrowotnie kwalifikował :shake: hotelik byłby rozwiązaniem, choćby na krótko....
Najbardziej potrzebujemy TRANSPORTU DO WARSZAWY albo domku bliżej:placz:

Posted

Seaside napisał(a):
rozumiem że czas do jutra?? zwołąm tu zuzięM i ustalimy jak z tym hotelikiem - ja nie pamiętam dokłądnie do kiedy ta dezynfekja w hoteliku :oops:
Chyba, żeby udało się nap przedłużyć tą izolatkę o parę dni - do czasu znalezienia transportu :(

Hotelik najpredzej po weekendzie bedzie mogl przyjmowac, ale to bedzie do umowienia.

Posted

no bede kombinowac z ta izolatka, ale to juz jest przegiecie, bo naprawde jest starszne zatloczenie i juz bym bardzo chciala zeby go w tym schronisku nie bylo juz ...
bedziemy kombinowac. Ale wiemy ze czas liczy sie bardzo. naprawde jak jest dom to trzeba dzialac szybko

Posted

A możnaby jeszcze sprawdzić stan chorej łapy?
Może antybiotyk potrzebny, to cuś byśmy pomyśleli. Jeśli w najgorszym razie będziemy go targać jakoś na raty, może kawałek pociągiem, to dobrze żeby był chociaż wykąpany (coby konduktor nie wyrzucił:evil_lol:)... Czy do pociągu pies nie potrzbuje ksiażeczki zdrowia czy zaświadczenia o szczepieniu wścieklizny? Nigdy z psem pociągiem nie jechałam:oops:

Posted

dziewczyny, jest nowa opcja, i wydaje mi sie, ze bardzo realna :)

Syn Emir bedzie wiozl jakiegos psa w sobote do Krosna Odrzanskiego. I stamtad moze odebrac naszego huskacza :)
to jest okolo 150 km od jeleniej. Emir powiedziala ze 3 godziny jazdy dla poczatkujacego kierowcy.
To nie jest daleko, czesto jezdzilam w tamte rejony.
Trzeba by go bylo dowiezc na godzine 11 - 12, czyli wyjazd z jeleniej okolo 8 rano.

Czarnuszka - co Ty na to ?:)

mysle, ze to jest TEN plan :)

no dobra - to nie jest 150 km, to jest dalej, ale i tak chyba lepsza opcja. Prosze jesli ktos ma jakiegos kierowce to niech si epopyta co i jak z ta trasa:) ja tez sie wieczorem wypytam

Posted

[quote name='karcia']
Syn Emir bedzie wiozl jakiegos psa w sobote do Krosna Odrzanskiego. I stamtad moze odebrac naszego huskacza :)
to jest okolo 150 km od jeleniej. Emir powiedziala ze 3 godziny jazdy dla poczatkujacego kierowcy.
To nie jest daleko, czesto jezdzilam w tamte rejony.
Trzeba by go bylo dowiezc na godzine 11 - 12, czyli wyjazd z jeleniej okolo 8 rano.
Czarnuszka - co Ty na to ?:)
mysle, ze to jest TEN plan :)
no dobra - to nie jest 150 km, to jest dalej, ale i tak chyba lepsza opcja. Prosze jesli ktos ma jakiegos kierowce to niech si epopyta co i jak z ta trasa:) ja tez sie wieczorem wypytam
:loveu::loveu::loveu:
A mogłaby byc sobota?

Posted

karcia napisał(a):
dziewczyny, jest nowa opcja, i wydaje mi sie, ze bardzo realna :)...

Tomek jedzie właśnie do mnie. Odległość to 160 km - trasa :Jelenia Góra, Gryfów, Lubań, Iłowa, Żagań, Nowogród Bobrzański, Krosno Odrzańskie. Drogi boczne, dość przyzwoite i niewielkie natęzenie ruchu.

Posted

medar napisał(a):
Tomek jedzie właśnie do mnie. Odległość to 160 km - trasa :Jelenia Góra, Gryfów, Lubań, Iłowa, Żagań, Nowogród Bobrzański, Krosno Odrzańskie. Drogi boczne, dość przyzwoite i niewielkie natęzenie ruchu.

no to super:) dzieki ogromne za info.

czarnuszko - MUSI byc sobota :):)

Posted

mamy dom dla psiaka w Bielsku Bialej - a moge pomoc w transporcie (nie na calej linii niestety). Dom jest sprawdzony,jesli tylko sie uda psa dogadac z kotami, to staly, jak nie, to niestety tylko tymczas. Ale tak czy siak zawsze jest to blizej..

Posted

wiosna napisał(a):
mamy dom dla psiaka w Bielsku Bialej - a moge pomoc w transporcie (nie na calej linii niestety). Dom jest sprawdzony,jesli tylko sie uda psa dogadac z kotami, to staly, jak nie, to niestety tylko tymczas. Ale tak czy siak zawsze jest to blizej..

Dziękujemy :loveu::loveu::loveu:
Cieszę się, że mamy już dwie opcje :p.

Posted

[quote name='wiosna']mamy dom dla psiaka w Bielsku Bialej - a moge pomoc w transporcie (nie na calej linii niestety). Dom jest sprawdzony,jesli tylko sie uda psa dogadac z kotami, to staly, jak nie, to niestety tylko tymczas. Ale tak czy siak zawsze jest to blizej..

Dziwi mnie Wasze rozumowanie. Miałem Husk'ego i jakoś nie wierzę że zgodzi się on z kotami (wyjdzie tymczas czyli odsunięcie w czasie i dalsza poniewierka psa).
Ni jak nie rozumiem tego "bliżej". Z Jeleniej do Bielska-Białej jest 345 km. Wg GPS, ze Spóldzielczej w Jeleniej Górze pod mój dom w Krośnie Odrz. jest 165 km (licząc Waszym sposobem :165km*4,7l/100km*3,66zł/l ON= 28zł,38gr.)
,a dalej darmowy transport do Wa-wy do domu stałego. No cóż, nie do mnie należy decyzja. Pozdrawiam.

Posted

Opcja z Sawą odpadła, za dużo na raz dla małego samochodziku, po prostu się tak nie da.
Sawą zajmiemy się dalej na jej wątku, a tu ustalmy na spokojnie wszystko co do Husky :)

Dziś kończy się izolatka :(