Ula_czarnuszka Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Seaside napisał(a): na rozmowę o inną pracę Powodzenia :kciuki: Quote
Lilith20 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='Ula_czarnuszka']Napisałm maila do administratora serwisu i opiekuna działu adopcji na http://www.bezdomne.szpice.zahoryzontem.org z prośbą o wstawienie jeleniogórzanina na ich stronę adopcyjną. Podałam link do tego wątku i zdjęcia, żeby im było łatwiej :p A może by pieskowi jakie imię nadać? Może Jeluś? Co na to opiekunki?:cool3: Piesek moze sie nazywac Nagato :lol: jutro wpadne do schroniska i zobacze co tam u niego. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Lilith20 napisał(a):Piesek moze sie nazywac Nagato :lol: jutro wpadne do schroniska i zobacze co tam u niego. Tys fajnie:lol: A czemu Nagato?:p Witaj w topiku. Mało nas tu, i z marketingiem nie nadążamy:shake: Może byś wzięła ze sobą aparat i ufociła stan obecny futrzaka? Trzeba by też zapytać kto go przyprowadził i jakie okoliczności ewentualnie podał. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Witam, wchodzimy na pierwszą stronę! Quote
Seaside Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 rozumiem że czas do jutra?? zwołąm tu zuzięM i ustalimy jak z tym hotelikiem - ja nie pamiętam dokłądnie do kiedy ta dezynfekja w hoteliku :oops: Chyba, żeby udało się nap przedłużyć tą izolatkę o parę dni - do czasu znalezienia transportu :( Quote
Ula_czarnuszka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Fajnie by było z ta izotatką, ale jak się piesek nie będzie zdrowotnie kwalifikował :shake: hotelik byłby rozwiązaniem, choćby na krótko.... Najbardziej potrzebujemy TRANSPORTU DO WARSZAWY albo domku bliżej:placz: Quote
zuziaM Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Seaside napisał(a):rozumiem że czas do jutra?? zwołąm tu zuzięM i ustalimy jak z tym hotelikiem - ja nie pamiętam dokłądnie do kiedy ta dezynfekja w hoteliku :oops: Chyba, żeby udało się nap przedłużyć tą izolatkę o parę dni - do czasu znalezienia transportu :( Hotelik najpredzej po weekendzie bedzie mogl przyjmowac, ale to bedzie do umowienia. Quote
Seaside Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 to chyba prędzej Huski w domku będzie ;) Tylko czy uda się go gdzieś bezpiecznie przetrzymać :( Quote
karcia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 no bede kombinowac z ta izolatka, ale to juz jest przegiecie, bo naprawde jest starszne zatloczenie i juz bym bardzo chciala zeby go w tym schronisku nie bylo juz ... bedziemy kombinowac. Ale wiemy ze czas liczy sie bardzo. naprawde jak jest dom to trzeba dzialac szybko Quote
Ula_czarnuszka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 A możnaby jeszcze sprawdzić stan chorej łapy? Może antybiotyk potrzebny, to cuś byśmy pomyśleli. Jeśli w najgorszym razie będziemy go targać jakoś na raty, może kawałek pociągiem, to dobrze żeby był chociaż wykąpany (coby konduktor nie wyrzucił:evil_lol:)... Czy do pociągu pies nie potrzbuje ksiażeczki zdrowia czy zaświadczenia o szczepieniu wścieklizny? Nigdy z psem pociągiem nie jechałam:oops: Quote
karcia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 dziewczyny, jest nowa opcja, i wydaje mi sie, ze bardzo realna :) Syn Emir bedzie wiozl jakiegos psa w sobote do Krosna Odrzanskiego. I stamtad moze odebrac naszego huskacza :) to jest okolo 150 km od jeleniej. Emir powiedziala ze 3 godziny jazdy dla poczatkujacego kierowcy. To nie jest daleko, czesto jezdzilam w tamte rejony. Trzeba by go bylo dowiezc na godzine 11 - 12, czyli wyjazd z jeleniej okolo 8 rano. Czarnuszka - co Ty na to ?:) mysle, ze to jest TEN plan :) no dobra - to nie jest 150 km, to jest dalej, ale i tak chyba lepsza opcja. Prosze jesli ktos ma jakiegos kierowce to niech si epopyta co i jak z ta trasa:) ja tez sie wieczorem wypytam Quote
Ula_czarnuszka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='karcia'] Syn Emir bedzie wiozl jakiegos psa w sobote do Krosna Odrzanskiego. I stamtad moze odebrac naszego huskacza :) to jest okolo 150 km od jeleniej. Emir powiedziala ze 3 godziny jazdy dla poczatkujacego kierowcy. To nie jest daleko, czesto jezdzilam w tamte rejony. Trzeba by go bylo dowiezc na godzine 11 - 12, czyli wyjazd z jeleniej okolo 8 rano. Czarnuszka - co Ty na to ?:) mysle, ze to jest TEN plan :) no dobra - to nie jest 150 km, to jest dalej, ale i tak chyba lepsza opcja. Prosze jesli ktos ma jakiegos kierowce to niech si epopyta co i jak z ta trasa:) ja tez sie wieczorem wypytam :loveu::loveu::loveu: A mogłaby byc sobota? Quote
medar Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 karcia napisał(a):dziewczyny, jest nowa opcja, i wydaje mi sie, ze bardzo realna :)... no dobra - to nie jest 150 km, to jest dalej, ale i tak chyba lepsza opcja. Prosze jesli ktos ma jakiegos kierowce to niech si epopyta co i jak z ta trasa:) ja tez sie wieczorem wypytam Tomek jedzie właśnie do mnie. Odległość to 160 km - trasa :Jelenia Góra, Gryfów, Lubań, Iłowa, Żagań, Nowogród Bobrzański, Krosno Odrzańskie. Drogi boczne, dość przyzwoite i niewielkie natęzenie ruchu. Quote
Seaside Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Gryfów??Lubań?? Toż to trzy rzuty beretką :multi: :multi: :multi: Quote
karcia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 medar napisał(a):Tomek jedzie właśnie do mnie. Odległość to 160 km - trasa :Jelenia Góra, Gryfów, Lubań, Iłowa, Żagań, Nowogród Bobrzański, Krosno Odrzańskie. Drogi boczne, dość przyzwoite i niewielkie natęzenie ruchu. no to super:) dzieki ogromne za info. czarnuszko - MUSI byc sobota :):) Quote
wiosna Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 mamy dom dla psiaka w Bielsku Bialej - a moge pomoc w transporcie (nie na calej linii niestety). Dom jest sprawdzony,jesli tylko sie uda psa dogadac z kotami, to staly, jak nie, to niestety tylko tymczas. Ale tak czy siak zawsze jest to blizej.. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 wiosna napisał(a):mamy dom dla psiaka w Bielsku Bialej - a moge pomoc w transporcie (nie na calej linii niestety). Dom jest sprawdzony,jesli tylko sie uda psa dogadac z kotami, to staly, jak nie, to niestety tylko tymczas. Ale tak czy siak zawsze jest to blizej.. Dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Cieszę się, że mamy już dwie opcje :p. Quote
medar Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [quote name='wiosna']mamy dom dla psiaka w Bielsku Bialej - a moge pomoc w transporcie (nie na calej linii niestety). Dom jest sprawdzony,jesli tylko sie uda psa dogadac z kotami, to staly, jak nie, to niestety tylko tymczas. Ale tak czy siak zawsze jest to blizej.. Dziwi mnie Wasze rozumowanie. Miałem Husk'ego i jakoś nie wierzę że zgodzi się on z kotami (wyjdzie tymczas czyli odsunięcie w czasie i dalsza poniewierka psa). Ni jak nie rozumiem tego "bliżej". Z Jeleniej do Bielska-Białej jest 345 km. Wg GPS, ze Spóldzielczej w Jeleniej Górze pod mój dom w Krośnie Odrz. jest 165 km (licząc Waszym sposobem :165km*4,7l/100km*3,66zł/l ON= 28zł,38gr.) ,a dalej darmowy transport do Wa-wy do domu stałego. No cóż, nie do mnie należy decyzja. Pozdrawiam. Quote
Seaside Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Popieram medara, jednak Warszawa jest bardziej pewna jeśli chodzi o domek stały - no i praktycznie transport pewny :oops: :oops: :oops: Quote
Gonitwa Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 też popieram medara. wydaje mi się że jest w tym wiele racji... Quote
medar Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [quote name='Gonitwa']też popieram medara. wydaje mi się że jest w tym wiele racji... A jak zgracie transport z Zuzią_M , to można jednocześnie rozwiązać problem Sawy. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38009&page=36 Quote
zuziaM Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [quote name='medar']A jak zgracie transport z Zuzią_M , to można jednocześnie rozwiązać problem Sawy. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38009&page=36 A to ja popieram ! Quote
Seaside Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Opcja z Sawą odpadła, za dużo na raz dla małego samochodziku, po prostu się tak nie da. Sawą zajmiemy się dalej na jej wątku, a tu ustalmy na spokojnie wszystko co do Husky :) Dziś kończy się izolatka :( Quote
Recommended Posts