Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O jaki mily poziom Pan na otwartym forum utrzymuje...a na Pw...Panu jak widze juz nerwy puscily.
Poniewaz non stop otrzymuje od pana wysokich lotow Pw- prosze zaprzestac pisania ich, bo i tak nie odpowiem. Panski poziom mi nie odpowiada.

I tylko powtorze- prosze sie w tematach o kastracji nie utozsamiac z psami ktorych dotycza...Bo to szkodzi zarowno Pana elokwencji jak i psom ktorych dotycza.

Kundelek jest dobrym schroniskiem i ten pies ma szczescie ze tam sie znalazl, a nie w innym, gdzie nie ma wolontariatow, a psy wydaje sie kazdemu zainteresowanemu.
Skonczylam z Panem jakakowliek dyskusje- bo poziom znacznie odbiega od jakichkolwiek poziomow uznanych nawet za znosne.

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

g_o_n_i_a napisał(a):
Ojejka, wybaczcie literówkę :(
Oczywisci BRUDER

Ja tam sie wole zapytac bo jak sie nagle w rodzinie pojawily bez uprzedzenia dwa DROPY...i to wyzelki...To tak na wszelki wypadek dla scislej informacji :evil_lol:

Macie jakies Newsy od rudzielca?

Posted

Wcześniej tak nie zabierałam tutaj głosu, ale też byłam chyba ze dwa moze trzy razy w bokise Burdera. Raz z Ewą i Kingą to maluszek baaardzo się cieszył. A potem jak już byłam sama, to zapraszał mnie do zabawy. Dosyć łobuzerskiej, bo moja bieda kurtka była atakowana przez jego zębiska, zadziornie łapami uderzał mi w rece - łobuz! :loveu: Ale jak odrwacałam jego uwagę zabawką to zabawki tak już nie łapał w zęby. Robił śmieszne podchody no niej, łapał powietrze w zęby obok niej i łapkami coś ją ruszał, ale na wszelki wypadek zmykał :evil_lol: Natomiast piszcząca zabawka równiez powoduje łapanie powietrza w zęby i jeszcze szczekanie :p Taki z niego łobuz.
Niestety, bardzo mu się nie podoba jak zostaje sam - zaczyna "płakac", skakać na kratę, szczekać i kręci się nerwowo po boksie...

Jeszcze tak apropo łobuzerstwa. Przy kolejnych odwiedzinach chciałam mu pokazać amku z miseczki, którego nie ruszył. No i się wydało - z miski to żarelko nie smakuje tak jak np. z podlogi :evil_lol:

Posted

Gonia- a w jakich warunkach przebywa- w boksie sam czy z innymi psiakami? Dostrzeglyscie jakies znaki ze cos kombinuje np. ze swoim poslankiem lub z buda pod nieobecnosc ludzi? Jakies zniszczenia, sloma powyrzucana ...itd?

Dla pana Wedkoholika- No Comment.

Posted

On mieszka w jednej częsci boksu - tej wewnętrznej. W srodku ma paletę i koce. Ogolnie to kocy nie rusza, ale jak np. w sobote zaczęłam mu poprawiac na palecie to oczywiscie juz zaczęła się dzika zabawa :evil_lol: Ale później zostawił w spokoju koce i chwytał w zęby powietrze ;-)

Budy nie ma, słomki tez nie.

Posted

Daloby rade mu zostawiac podczas waszego wyjscia od niego np. zabawke (mysle o tych w ktore mozna powrzucac jakies chrupki- i ktore w miare toczenia co jakis czas wysypuja porcje pokarmu)? Tak zeby w trakcie wychodzenia z boksu skoncentrowal sie na czyms innym? Ewentualnie jakis suszony Gryzak...?

Czy wogole nie przejawia w tym momencie zainteresowania niczym innym tylko ''uciekajacym'' czlowiekiem?
Daloby rade bez jego wiedzy zobaczyc czy np. zostawiony sam zainteresuje sie zabawka pozostawiona mu w boksie?

Posted

Niby ma w boksie piłkę i gumowy gryzak, ale jak mowie - bawi sie w obecnosci człowieka, jak człowiek mu ucieka to on przestaje się bawić. Przynajmniej mowie to, co widzialam w sobote - dziś jest poniedzialek, moze jakos sie interesuje tymi zabawkami.
Co do takich, w których mozna byłoby wsadzić jakieś chrupeczki - w schronisku nie ma takiej zabaweczki, wiec ciezko siwterdzic.

Posted

No i taki dom to powienien miec...swieta cierpliwosc, zeby zaczac pracowac z mlodym, doswiadczenie- najlepiej seterowe, zaciecie szkoleniowe, i mozliwosc w razie czego kogos zastepczego na czas nieuniknionych a alarmowych wyjsc z domu...

Monita masz kogos?

Posted

monita napisał(a):

Tylko takiego DT, to ze świecą szukać :hmmmm:

Oj własnie takiego tymczasowego to ze swiecą szukac, niestety :-(

Zeby znalazł się ktoś taki cierpliwy, z doświadczeniem echh...

Posted

:lol: Bruder dzis pojechał do nowego domu, do Sanoka, bedzie miał rodzinę 3-pokoleniową, dziadkowie, rodzice i dzieci, dom z dużym ogrodem. Niedawno umarł im 13-letni seter, więc znaja tę rasę. Starsi panstwo powiedzieli, że pamiętaja pozrzucane pranie ze sznurka, brak wycieraczki i nie będzie im to przeszkadzać, tak było tez z poprzednim psem.

Posted

GuniaP napisał(a):
:lol: Bruder dzis pojechał do nowego domu, do Sanoka, bedzie miał rodzinę 3-pokoleniową, dziadkowie, rodzice i dzieci, dom z dużym ogrodem. Niedawno umarł im 13-letni seter, więc znaja tę rasę. Starsi panstwo powiedzieli, że pamiętaja pozrzucane pranie ze sznurka, brak wycieraczki i nie będzie im to przeszkadzać, tak było tez z poprzednim psem.

No to prawdziwy domek dla setera :multi: :multi: :multi: Nie mozna bylo wymarzyc lepszego :loveu: