Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukamy domu dla 8 mies. pieska setera . Piesek jest piekny ,zdrowy ,zaszczepiony i bardzo towarzyski .

Jest tylko jeden ale dość poważny problem - nie umie zostac sam w domu robi wtedy tzw.pobojowisko !:-(

Panstwo u ktorych jest pies nie mogą sobie poradzic z tym problemem i poprosili w schronisku o pomoc w szukaniu dla niego dobrego domu .

Bruder / tak ma na imię / przebywa u nich nadal i ma tak byc do momentu znalezienia nowych opiekunów ...................

jeżeli ktoś mógłby zapenic temu przepięknemu psu dom

i swoje towarzystwo to prosimy o kontakt pod numer telefonu :

510-170-788 p.Halina

piesek przebywa w okolicach Rzeszowa

niestety ale obecnie czyli 20 marca 2007 piesek juz przebywa w schronisku Kundelek i bardzo potrzebuje domu ..........

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ewa, nie bedzie problemu z domkiem dla tak pieknego psa.

Tylko ja bym tej suni BEZ STERYLKI absolutnie nie wydawala.

Jesli trzeba, to zrzucmy sie na zabieg.

Aga ona nie jest w schronisku tylko u swoich dotychczasowych panstwa

ale ona chyba jeszcze nawet cieczki nie miała :shake:

- jutro dopytam jeszcze w schronisku jak by to mozna było rozwiązać

i napisze co i jak !!!:lol:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Najlepiej jest sterylizowac przed pierwsza cieczka. Zapytaj koniecznie czy to dotychczasowych panciow czy w schronisku.

Ulka a mnie wet (nie jeden) mówił że po cieczce ???

Posted

beka napisał(a):
Ulka a mnie wet (nie jeden) mówił że po cieczce ???

ja też żyje w takim przekonaniu , że po !!!

ale jeszcze w takim razie dopytam :oops:

Posted

Jest tylko jeden ale dość poważny problem - nie umie zostac sama w domu robi wtedy tzw.pobojowisko !

Ludzie kupuja setery, bo to piekne psy, nie wiedza, ze to psy mysliwskie, ktore wymagaja olbrzymiej ilosci ruchu i bardzo aktywne do starosci.

W styczniowym Moim Psie bylo o seterach.

Moja znajoma miala sunie collie, ktora odeszla z TM. I wziela od jakis znajomych znajomych sunie seterke bez papierow z tzw. domowej hodowli czytaj rozmnazalni. I nie moze sobie poradzic, bo to zywiol w porownaniu
z kolakami. Mowi, ze sunia niby jest caly czas w ogrodzie. A to przeciez nie to samo :shake: Taki seter musi biegac, biegac, biegac.

Posted

outsider napisał(a):
można prosić o jakieś bliższe informacje odnośnie sunieczki ? przedewszystkim jak wygląda kontakt z dziećmi i z innymi psami ?

co do dzieci to z tego co widziałam sunia chowała sie z dziećmi :lol:

takimi w wieku wczesno-szkolnym czyli nie powinno byc zadnych problemów - co do psiaków to nie wiem :oops: ale to małolat zero agresji !

ona wogóle tylko nam wszytkim w oczy patrzyła mimo ze nas widziała pierwszy raz , to młodziutki szczeniak chcacy sie bawic , ganiac , jak tylko ma okazje to znosiła tym panstwu nawet pranie sasiadów i ich wycieraczki spod drzwi :evil_lol:

ja sie tu śmieje ale to takie smieszne wcale nie jest ........ona wymaga dojrzałej i odpowiedzialnej adopcji czlowieka znajacego rase i jej wymagania

Posted

uffffffffffff ..............

ale namieszałam ...:oops:

chyba bede musiała wziążć urlop od dogo .....

wybaczcie mi to zamieszanie ale wiecie co _

to biedactwo które chcemy sterylizować jest chłopem :evil_lol:

ma na imie Bruder i jest cudnym seterem psem !!!

juz poprawiłam w 1 poscie zeby ktos nowy miał dobre info ............

starośc nie radośc :wallbash:

Posted

ewatr napisał(a):

Moi znajomi zanieśli swoją roczną "kotke" do sterylizacji .Dopiero na stole operacyjnym lekarz odkrył , że to kocurek:evil_lol:

Posted

ewatr napisał(a):

to już drugi taki przypadek dzisiaj - ja też tak namieszałam w przypadku goldenki, która okazała się goldenem Szarmenem :evil_lol: z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=53106

Posted

i nasz Bruder stał się Brudzią :eviltong: hihihi Cioteczki nic sie nie stresujcie :) Ewus urlop od dogo to dopiero wtedy jak psa weźmiesz za kota a kota za psa oo :) a do tego czasu to wiesz...... lepiej dla Ciebie jeśli tu z nami będziesz:eviltong: hihi :)

a ja dorzucam jeszcze parę ot Brudera i APELUJE O TO BY TYLKO ZDECYDOWANA OSOBA I W PEłNI "SWIADOMA" TEJ RASY I JEJ POTRZEB ZAINTERESOWAłA SIE TYM MłODZIANEM!!!!!!!!!! tak jak pisała Ulka seter to mysliwski pies.. wymagajacy bardzo duzo ruchu , zabaw na świeżym powietrzu.. poza tym jest typowym rodzinnym psiakiem który bardzo źle znosi samotność .. dlatego tez zachowuje sie tak a nie inaczej pozostawiony sam w domu ...

a teraz foty :

:bluepaw:

Posted

Ewa, na zaden urlop sie nie wybieraj, bo jestes tutaj nam potrzebna :mad:
Ja tez zrobilam z Pandka sunie, a z sunia Foksi, Foksia i nic sie nie dzieje :evil_lol: Pandek ma domek, a i Bruder na pewno go znajdzie.

Napiszcie prosze jak z kastracja psa, czy dawac go na allegro, jesli tak, to czy wpisywac warunek kastracji?

Posted

długo na tym urlopie nie wytrzymałam bo tylko jakies 24 godziny :evil_lol:

trochę zescie mnie podniosły na duchu , że nie tylko ja takie wpadki mam :lol: dziekuje Wam za wsparcie :loveu:

Mati :loveu: jak ja zaczne mylić psa z kotem to Ty mi powiedz

bo podobno jak juz z człowiekiem jest całkiem zle

to sam tego nie wie - tylko otoczenie to zauważa a delikwent mysli ze

wszystko gra :diabloti:

Ulka 18 :loveu: co do wystawiania na allegro to moze jeszcze sie w tym tygodniu wstrzymajmy bo on tez szuka domu na stronie schroniska
to moze sie jakoś poszczęści chyba ze to bedzie dlugo trwało to Cię poprosze / a tak wogóle to zgodnie z Twoja dygresja czekam juz na aktywacje na allegro - ma przyjsc ten list :lol: /

Posted

Co prawda to prawda... Poza tym widziałam jednego takiego osobnika raz przed sklepem przywiązanego... Robił tyle hałasu i zamieszania:crazyeye: , że myślałam, iż mi uszy odpadną!:oops: Tak ruchliwego psa na 1 metrowej smyczce nie widziałam:p

Posted

Ulka 18 co do wystawiania na allegro to moze jeszcze sie w tym tygodniu wstrzymajmy bo on tez szuka domu na stronie schroniska
to moze sie jakoś poszczęści chyba ze to bedzie dlugo trwało to Cię poprosze / a tak wogóle to zgodnie z Twoja dygresja czekam juz na aktywacje na allegro - ma przyjsc ten list /

Przyjdzie list z kodem aktywacyjny, to Ewa jako pierwszego psa wystawisz Bruderka. Piekna aukcje dasz i psinka znajdzie dom.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Przyjdzie list z kodem aktywacyjny, to Ewa jako pierwszego psa wystawisz Bruderka. Piekna aukcje dasz i psinka znajdzie dom.

oczywiscie ze wystawie :lol:

tylko najpierw Cioci Uli głowę pozawracam co i jak z tym aukcjami :evil_lol: :p

Posted

no i doczekaliśmy się :-( Bruder juz jest w schronisku :mad:

podobno był przez tydzień w nowym domu ale , że to żywioł

to i ten drugi dom go nie chce :-( :shake:

Bruder szukamy ci odpowiedzialnego domu który poradzi sobie z twoim zachowaniem !!!