hop! Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='Anula']A jakiego typu były te guzki,narośla.Jaką diagnozę postawił wet?[/QUOTE] Podobno niegroźne. Nie było wskazań do wykonania badania histopatologicznego. [quote name='kora78']bidunia. a jak wet zeby ocenil? bardzo zniszczone? te pozostale? nadal 9-10lat wg weta, po stanie zebow?[/QUOTE] Nie są tragiczne. Te, co zostały (całkiem sporo) trzymają się mocno i po usunięciu kamienia wyglądają dobrze. Wiek bez zmian - 9-10 lat. [quote name='andegawenka']Ale pociachana dziewczynka:shake:[/QUOTE] Zmiany wycina się z zapasem na wszelki wypadek. Nie jest źle. Wszystko szybko się zagoi i zarośnie. Gorzej z łysymi łatkami - one raczej nie pokryją się sierścią. Nuka nie mogła się doczekać śniadania. Ugotowałam jej pierś z kurczaka i drobno pokroiłam - wersja do łykania. ;) Ryżu nie można dawać, bo będzie się wklejał w rany po usunięciu zębów. Sunia jest w bardzo dobrej formie, więc wenflon wyjęłam. Podczas robienia zastrzyków była idealna. Kochana i cierpliwa sunia. :) Quote
andegawenka Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Wiem,wiem moja tez miała tych zabiegów tyle guzki, naddziąslaki, listwa.... Quote
hop! Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Mysza ma zamówić ogłoszenia. Mam nadzieję, że Nuka szybko znajdzie dom. To super grzeczna, bezproblemowa sunia. Quote
mysza 1 Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 Bidulka :( Najważniejsze, że już wszystkie zabiegi ma za sobą a rany się szybko zagoją. Ogłoszenia dzisiaj zamówię. Quote
hop! Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Gdzie się wszyscy podziali? ;) :lol: Z kolegą Pako... Quote
mysza 1 Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 Śmieszna jest :loveu: łapki i krawacik to ma Szarutkowe :loveu: Pako jednak trochę wącha ;) Quote
hop! Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='mysza 1']Śmieszna jest :loveu: łapki i krawacik to ma Szarutkowe :loveu: Pako jednak trochę wącha ;)[/QUOTE] Kolorystycznie też jest podobna. Wącha, ogląda - zwłaszcza rany. Widać, że współczuje. ;) [quote name='andegawenka']Moja tak nie biegała po zabiegu:)[/QUOTE] Każdy psiak inaczej znosi narkozę i zabieg. Nuka jak widać czuje się wspaniale. :) Quote
Lemoniada Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 No proszę, nawet Lulczak się integrował :) Mała świetna, ale najbardziej spodobała mi się skacząca Joko z piłką w zębach ;) Quote
kora78 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 jak wychynęła zza kolnierza zarąbiscie :) hahaha wszystkie psiaki widze, choc lekko wlochate :) u mnie w ogrodku tez szalala, biegala, zawracanie z pochyleniem o 60stopni i wywalanie brzucha do gory, do glaskania :) po kapieli tak samo, w domu szalała, blyskawica. Quote
andegawenka Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 No jest cudna http://imageshack.us/a/img401/5172/2109i.jpg Quote
hop! Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='Lemoniada']No proszę, nawet Lulczak się integrował :) Mała świetna, ale najbardziej spodobała mi się skacząca Joko z piłką w zębach ;)[/QUOTE] Na pewno nie z Jo, Niką i Kiku. ;) Joko jest niepowtarzalna i śmieszna. ;) [quote name='kora78']jak wychynęła zza kolnierza zarąbiscie :) hahaha wszystkie psiaki widze, choc lekko wlochate :) u mnie w ogrodku tez szalala, biegala, zawracanie z pochyleniem o 60stopni i wywalanie brzucha do gory, do glaskania :) po kapieli tak samo, w domu szalała, blyskawica.[/QUOTE] Na 5 psów - 4 szorściaki. ;) Energiczna babula. :lol: Quote
Maruda666 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 (edited) Teraz piszę już tam gdzie należy :oops: - zakręciłam się i napisałam na wątku Frania - pieniądze za transport są już na koncie :) Edited October 2, 2012 by Maruda666 Quote
mysza 1 Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 [quote name='Maruda666']Teraz piszę już tam gdzie należy :oops: - zakręciłam się i napisałam na wątku Frania - pieniądze za transport są już na koncie :)[/QUOTE] Ciocia, jakie pieniądze? :) Coś nikt nie zagląda już do Nuczki :( Quote
Maruda666 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='mysza 1']Ciocia, jakie pieniądze? :) Coś nikt nie zagląda już do Nuczki :([/QUOTE] To była wiadomość dla Kory :) A do małej zaglądam cały czas i pewnie sporo takich cichych wielbicieli ma :) Quote
sonek666 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 (edited) [quote name='hop!'] I ja w końcu zaglądam do Małej Mi ( jakoś mi się to imię wkręciło i tak już dla mnie zostanie :eviltong:). Tylko, że to nie Ona, podmienili Ją :eviltong: Przesłodziaszcza Mordyjka :loveu: Zrobię dzisiaj jakieś bazaroo dla Niej ;) PS: Szkoda, że nie porobiłam zdjęć jak w trakcie podróży miała przyjemność zapoznać się z OLBRZYMIM Rottweilerem. Byłam przerażona, a Tedausz ( Rottek) nie pocieszony, bo Mała nawet na niego uwagi nie zwróciła :evil_lol: Ale obrazek cud, miód i maliny :loveu: Edited October 3, 2012 by sonek666 Quote
andegawenka Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='Maruda666']To była wiadomość dla Kory :) A do małej zaglądam cały czas i pewnie sporo takich cichych wielbicieli ma :)[/QUOTE] Masz rację:razz: Quote
kora78 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='mysza 1']Ciocia, jakie pieniądze? :) Coś nikt nie zagląda już do Nuczki :([/QUOTE] tak, ode mnie za transport z sonek666 do hop! zagladamy, jestesmy wciaz na strazy :) Quote
mysza 1 Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 [quote name='kora78']tak, ode mnie za transport z sonek666 do hop! zagladamy, jestesmy wciaz na strazy :)[/QUOTE] Dzięki wielkie za pomoc i opłacenie transportu :):loveu: Sonek, witaj :) Prawda, że piękna nasza Mała mi Nuczka :):loveu: Ogromne dzięki za bazarek :loveu: Quote
hop! Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Zaglądajcie, bo się mysza 1 załamie. ;) Jutro będę znała koszty weterynaryjne. Gdyby ktoś mógł pomóc finansowo lub bazarkiem, byłoby super. :) MAŁAMINUKA ;) w porządku. Dbam o nią i jej rany cięte. Nie musicie się martwić. :) Quote
sonek666 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 MAŁAMINUKA - podobuje mi się :loveu::loveu: Jeszcze coś tam kończę, ale już zapraszam. 50% tego co uda się uzbierać będzie dla Małej. Podrzucie, roześlijcie gdzie się da;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/233115-KSI%C4%98GARNIA-MY-DZIECI-Z-DWORCA-ZOO-ULICA-WI%C4%84Z%C3%93W-%C4%86PUN-inne-dla-NUKI-i-LUCYNKI-12-10?p=19757972#post19757972 Quote
hop! Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='sonek666']MAŁAMINUKA - podobuje mi się :loveu::loveu: Jeszcze coś tam kończę, ale już zapraszam. 50% tego co uda się uzbierać będzie dla Małej. Podrzucie, roześlijcie gdzie się da;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/233115-KSI%C4%98GARNIA-MY-DZIECI-Z-DWORCA-ZOO-ULICA-WI%C4%84Z%C3%93W-%C4%86PUN-inne-dla-NUKI-i-LUCYNKI-12-10?p=19757972#post19757972 Wielkie dzięki. :lol: Na moje konto wpłynęło dla Nuki 20zł od mafik - bardzo dziękuję! Quote
Recommended Posts