Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Na dzisiejszy ranek nie ma juz miejsc w grupie zaawansowanej :) a nawet jest lekkie przepelnienie i jesli Lesley sie zgodzi, ta grupa bedzie liczyc 9 osob. Mamy nadzieje, ze nie wplynie to na pogorszenie zajec ;)
Natomiast zostalo jeszcze kilka miejsc w grupie sredniozaawansowanej. Liczy sie kolejnosc zgloszen :)
Zapraszam i pozdrawiam serdecznie!
Paulina

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='2Monika2']wreszcie coś o rzut beretem....a tu obóz agility w tym samym czasie :cool1:
No ode mnie, rzut beretem to raczej nie jest :razz: , ale obóz... :placz: (może wreszcie bym się na jakieś seminarium załapała).

Posted

Po pierwsze to cieszę się z kolejnego seminarium ze szkoleniowcem i zawodnikiem z najwyższej pólki.:lol:
Ja jestem już zgłoszona z moim krokodylem:lol:

Jeśli mogę o coś pomarudzić to o czas, szkoda, że narzuciliście Lesley taki termin, który koliduje z innymi imprezami agility.(obóz, European Open)

Mam jeszcze pytanie czy w seminarium mogą brac też udział widzowie (osoby bez psów) i jeśli tak to jaka cena obowiązuje dla nich?
Może ktoś będzie chciał pojechać popatrzeć.

A poza tematem, może Tulip powiesz nam coś więcej o sobie? :lol:
Ćwiczysz agility? Może jakieś inne psie sporty?
Albo to tylko ja Cię nie kojarzę, bo mnie w sumie cały zeszły sezon w Polsce nie było.:roll:

Posted

Witam!
Mysle, ze widzowie moga byc. Dam znac, gdy bede wiedziala wiecej.
Przedstawie sie z przyjemnoscia :)
Mam 10-letnia sunie Yorkshire Terrier, z ktora od 7 lat klikam. Bawimy sie w agility, obedience, tropienie i sztuczki klikerowe. W sierpniu odbieram szczeniaka terriera irlandzkiego i z nia mam juz powazne plany ;) Agility uwielbiamy, czytamy ksiazki i uczymy sie, rowniez troszke trenujac. Viki wszelkie przeszkody uwielbia, ale z racji wieku musze jej to juz ograniczac. Na seminarium bede wiec bez psa :( Ale bede chlonac wszystko. I mam nadzieje, ze sie uda!
Pozdrawiam serdecznie!
Paulina

Posted

a czy mozna przybyc z suczka husky ;) ? chcemy sie naprawde czegos pozytecznego nauczyc ale nie chcemy innym zepsuc całego seminarium.Jezeli nie wiesz jak wyglada nasz "bieganie" to zajrzyj sobie do działu zawodw Fort Cup , tam sa filmiki , badz napisz do mnie PW ;)

Posted

Witam i przepraszam za mala przerwe spowodowana wizyta w Cz-wie. Mysle, ze jesli sunia husky skacze, to bez problemu moze przyjechac. Ale obawiam sie, ze zostalo juz ostatnie miejsce w grupie sredniozaawansowanej. Zapraszam.
Pozdrawiam!
Paulina

Posted

Tak :) Jestescie zapisani. Niedlugo przesle wszystkim uczestnikom pelny sklad grup :) A o dalszych szczegołach bede informowac na biezaco. Na razie czekam na odpowiedz Lesley w sprawie uczestikow bez psow, ktorzy chcieliby uczyc sie poprzez podpatrywanie, bo dostalam sygnal, ze jest kilka takich osob. Tymczasem pozdrawiam serdecznie!
Paulina

Posted

Mam 9 miesięczną stafficzkę, chciałabym aby ćwiczyła agility, jednak poziom naszego zaawansowania jest zerowy :) więc nie mogłam zapisać się do żadnej grupy. Suczka zna podstawowe zasady posłuszeństwa, nie jest strachliwa. Jednak ze względu na specyfikę rasy i to że jest krępa nie zachęcaliśmy jej do skakania ze względu na stawy. Od wiosny planujemy zacząć pracować nad nią w kierunku agility. Chętnie przyjechalibyśmy na seminarium w roli "widowni", aby zobaczyć jak to robią profesjonaliści :) Tym bardziej że do tego czasu będziemy wiedzieli i umieli więcej mam nadzieję. Tylko niech ta wiosna przyjdzie. Pozdrawiamy! :)

Posted

Witam! Czekam na odpowiedz Lesley czy mozna przyjechac w roli "widowni" i uczyc sie poprzez obserwacje. Gdy tylko bede cos wiedziec na ten temat, dam znac, ale prosze sie uzbroic w cierpliwosc, bo Lesley na maila odpisuje co kilka dni :) A jesli chodzi o zabranie drugiego psa, to w jakim charakterze? I kto z nim bedzie gdy wlasciciel bedzie cwiczyl z "pierwszym" pieskiem?
Pozdrawiam bardzo serdecznie!
Paulina

Posted

Tulip napisał(a):
A jesli chodzi o zabranie drugiego psa, to w jakim charakterze? I kto z nim bedzie gdy wlasciciel bedzie cwiczyl z "pierwszym" pieskiem?

Tulip, ja również będę miała ze sobą dwa psy - niemal zawsze mam je obie ze sobą i jeszcze nigdy nie było to problemem. Misia będzie w charakterze "osoby towarzyszącej" ;-) - nikt z nią nie będzie gdy ja będę ćwiczyć, będzie sobie po prostu spała, tak jak to ma miejsce, gdy ja jestem w pracy. ;-) Ewentualnie może się przyglądać, tak jak to ma miejsce, gdy mam oba psy ze sobą na treningu albo na innym seminarium. ;-)

Posted

Witam!
Dostalam dzis odpowiedz od Lesley na temat obserwatorow, czyli uczestnikow seminarium bez psow. Sa mile widziani w liczbie 10 - 15 osob. Koszt uczestnictwa bez psa to 110 zl. Zapraszam. I prosze o cierpliwosc z uwagi na chwilowy utrudniony dostep do kom.
Pozdrawiam!
Paulina

Posted

:crazyeye: W naszym odziale będzie agility i nic mi o tym nie wiadomo!:mad:;) Ja próbowałam założyć klub frisbee ale nic z tego nie wyszło:shake:. A teraz niestety w tym czasie jedziemy na obóz agility i nie będziemy mogli być obecni:-( Ale jak tylko powstanie klub napewno się zapiszemy!:diabloti:

Posted

Witam!
Pragne poinformowac, ze zaszly pewne zmiany. Bedzinski oddzial ZKwP nie wspolorganizuje juz seminaium z Lesley. Natomiast dzieki nieocenionej pomocy KA FORT seminarium na szczescie sie odbedzie, w Bolimowie, w terminie 28 i 29 lipca, tak wiec zaraz po zakonczeniu obozu agility. Poniewaz nie ma juz wolnych miejsc w grupach dla cwiczacych z psami, zapraszam do grupy obserwujacych, oraz do spedzenia kilku dni z Lesley. Koszt seminarium dla osob obserwujacych to 110 zl. Przepraszam za zmiany, mam nadzieje, ze nikomu nie pokrzyzuja planow. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam!
Paulina

Posted

Ech, przez moje psio-kolanowo-brakointernetowe zawirowania dopiero dziś dowiedziałam się o tym seminarium:placz:

A nie załapiemy się na "listę rezerwą" z Blondynem "jakby co":razz:

Pozdrawiam
CHI