Martuchny Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 No, widzę, że Wam dogo też nie działała bo żadnych postów :P jak tam nastroje przed biolą? Quote
Ola164 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Słabe nastroje... Mam wrażenie, że nie pójdzie tak lekko jak chemia... A dogo z tego co na fb pisali to nikomu nie działało. Odwyk był :diabloti: Quote
Martuchny Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 haha przymusowy odwyk dla wszystkich :) ciężko to zniosłam :-D ja jeszcze dziś szybkie powtórki, żeby jutro poszło ładnie :-D Quote
Ola164 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Też siedze teraz i powtarzam ;p Po 6 latach na dogo takie odwyki naprawdę ciężko się znosi :shake: Quote
dominika405 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Ja powtórzyłam rośliny,zwierzęta,metabolizm.Przejrze jeszcze człowieka,genetykę i ekologię :) Trochę się boję tej biologii ale mniej niż chemii,bo biologia idzie mi calkiem dobrze. Quote
Pinesk@ Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Aktualnie siedzę sobie nad metabolizmem. Już się nie stresuję, będzie co będzie :) Zawsze lepiej wolałam biologię od chemii więc luz :P Prezentacji na polski uczyłam się 3 dni przed.. Ale duuużo wcześniej już miałam przygotowane materiały. W ten sam dzień kiedy miałam mieć egzamin jeszcze trochę pozmieniałam prezentacje. Wnioski poszły na spontanie w sumie bo tak się zestresowałam że wszystko zapomniałam :P Ciekawa jestem ile pytań Wam pozadają :D Quote
Kirinna Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 ja dzisiaj miałam ustny pl i zdalałam, pozostał mi już tylko angielski powodzenia dziewczyny na biologii:) Quote
dominika405 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Ja właśnie się godzinę zdrzemnęłam,bo bardzo bolała mnie głowa.Teraz lepiej i biorę się dalej za naukę.Mam nadzieję,że będzie w miarę ok.Nie chce żeby ta matura była jakoś super łatwa,bo progi pójdą ostro w górę.Mój brat kończy jutro 6 lat,więc może ta data przyniesie nam jakieś szczęście :p Quote
Martuchny Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 ja również zdałam polaczka wczoraj :-D na 70% więc ładnie, mogło być lepiej, ale z nerwów zapomniałam kawałka :P ja dogłębnie jadę dziś metabolizm, jak czasu starczy to ewolucjonizm, bo nasza wspaniała biologiczka nie przerobiła go z nami w ogóle. w międzyczasie skoczyłam do fryzjera i piąknie :-D teraz z psami i wracam do ukania :) Quote
dominika405 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Marta,Kirinna- GRATULUJĘ :) Prawda,że ten egzamin wcale nie jest taki straszny? Ja właśnie umyłam się i siadam kończyć człowieka ;) Trochę mi się nie chce,ale trzeba nadgonić chemię :evil_lol: Quote
Kirinna Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 dominika405 napisał(a):Marta,Kirinna- GRATULUJĘ :) Prawda,że ten egzamin wcale nie jest taki straszny? Ja właśnie umyłam się i siadam kończyć człowieka ;) Trochę mi się nie chce,ale trzeba nadgonić chemię :evil_lol: jak już zaczełam mówić to mówiłam chociaż się zacinałąm, ale dałam radę 17/20 pkt dostałam nawet nie wiem jakim cudem, tylko szkoda ze mi się to nigdzie nie przyda;) wiec dziewczyny które jeszcze nie zdawały, nie ma się czego bać, komisja jednak nie zabija:) Quote
Martuchny Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 moja komisja składała się z dwóch bardzo miłych pań :) nie taki straszny, jednakowoż nigdy więcej czegoś takiego :-D mam lekkiego nerwa przed jutrem... Quote
paulaa. Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 a jak to dokładnie wygląda ? macie swoje 15 minut, a potem komisja zadaje pytania do prezentacji, tak ? bardzo męczą pytaniami ? :smile: ja piszę maturę dopiero za rok, ale niestety pani od polskiego kompletnie nas w to nie wgłębia :roll: chyba czeka na ostatnią chwilę xd a i któraś z was przygotowywała prezentację multimedialną ? ;) Quote
Martuchny Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 nie trzeba mieć prezentacji i tak chyba jest lepiej :P mówisz na swój temat tyle ile musisz, zwykle koło 15 minut :) a potem kilka pytań, ale nie orają, raczej bardziej pomagają niż utrudniają ;) Quote
Kirinna Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 paulaa. napisał(a):a jak to dokładnie wygląda ? macie swoje 15 minut, a potem komisja zadaje pytania do prezentacji, tak ? bardzo męczą pytaniami ? :smile: ja piszę maturę dopiero za rok, ale niestety pani od polskiego kompletnie nas w to nie wgłębia :roll: chyba czeka na ostatnią chwilę xd a i któraś z was przygotowywała prezentację multimedialną ? ;) prezentacja to zależy jak np masz jakiś obraz który musisz pokazać bo masz np w temacie że musisz opracowac coś na podstawie malarstwa to sie przydaje, ale jesli nie to tylko moze utrudnic:) ja nie zrobiłam bo miałam motyw theatrum mundi i na nic by mi sie nie przydało ogólnie to wygląda tak ze włąśnie masz te 15 min. na swoja prezentacje, przez ten czas mówisz komisja ci nie przerywa, ewentualnie powie ze skończył ci sie czas. później zadaje 3 pytania do tego co mówiłaś, jakie one będą zależy od komisji, ale z tego wiem np jeśli nie dopowiesz czegoś w prezentacji o to właśnie cię zapytają(ja nie zdążyłam wyjaśnić znaczenia słowa lalki w "lalce" i o to mnie zapytali właśnie:))) przed egzaminem mozesz zobić wywiad wśród innych uczniów i podpytać czy nauczycielka skupia sie na teroii czy raczej na rozmyślaniach filizoficznych żeby w miarę wiedzieć czego się spodziewać Quote
Ola164 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Powodzenia dziewczyny :loveu: Trzymam za Was kciuki :) Quote
Martuchny Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 wróciłam. o tyle ile podstawowcy mówili że łatwe, o tyle poczułam się jak jakiś niepełnosprawny pisząc to. niby wszystko było, ale wydaje mi się, że trudne... jak myślicicie? u mnie wszyscy twardo siedzieli do końca... Quote
dominika405 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Dla mnie było trudne.To wyjątkowo dziwna matura była.Wiem że,już mam sporo błędów. Quote
wilde22 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Ja co prawda nie na wete idę ale pisałam rozsz bio i ...klapa. Quote
Martuchny Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 jaaaka masakra, wszyscy piszą to samo, ze tragedia :-D zobaczymy co powiedzą Ola i Ania. Quote
borysova Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Ja też uważam, że trudne. I biologia i chemia. Czekam na odpowiedzi właśnie... Quote
Ola164 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Dla mnie... hm...może nie tyle co trudna, a złośliwa. Bo do każdego zadania coś w głowie świtało, tylko oczywiście nie wiadomo gdzie... Na pewno poszła mi gorzej niż chemia... Niczego nie jestem pewna... Czekam na jakieś odpowiedzi... Liczyłam, że siądzie na 80%, ale teraz to nie jestem niczego pewna, prócz tego, że na tyle raczej nie siądzie... Quote
borysova Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Też miałam takie uczucie, że mam to na końcu języka. Do tego niektóre pytania wydawaly mi się jakieś dwuznaczne. Za bardzo nie wiedziałam od której strony je ugryźć. Quote
Pinesk@ Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Mi się w sumie nawet podobała. Nie mogę znaleźć jakichś odpowiedzi porządniejszych przykładowych ale poszła mi lepiej niż chemia, to na pewno. Teraz jeszcze tylko niemiecki i z głowy.. :) Quote
borysova Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Na stronie witowskiego są przejrzyste i raczej poprawne odpowiedzi :) Quote
Recommended Posts