Jump to content
Dogomania

W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?  

102 members have voted

1. 1. W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?

• Warszawa
      35
    • Wrocław
      24
    • Olsztyn
      14
    • Lublin
      6
    • Poznań
      11
    • Kraków
      12

Recommended Posts

Posted

nie sądzę, próg w Lublinie będzie mniej więcej w granicach progu we Wrocławiu albo w Warszawie
na pewno tyle nie spadnie
jak masz język rozszerzony spróbuj do Olsztyna

Posted

Ja jestem załamana :O Tyle nauki a bio rozszerzona 77% i chem rozsz. 52%. Składałam do Wrocławia, Lublina i Krakowa. Jak myślicie, mam chociaż w Krakowie szansę?

Powiedzcie jak to jest, że zeszłoroczne maturki szły mi mniej wiecej bio 80-90% a chem 65-75%, a ta poszła tak lipnie. Już nie wiem, czy to był brak wiedzy, stres, czy po prostu niedobór szarych komórek...

Posted

nie ma żadnych szans na Kraków z takim wynikiem z chemii, żeby dostać się do Krakowa przydałoby się z 75%
Kraków ma najwyższe progi, więc naprawdę trzeba realnie patrzeć
wystarczy policzyć, progi są ogólnodostępne

a jak to jest że ja ucząc się rok temu tyle napisałam na 60% biologię, w tym nie zaglądając do książek na 75%
po prostu szczęście

Posted

też mieszkam na południu i już się przyzwyczaiłam do Ol, o marzenia trzeba walczyć
no ale jak języka nie zdawałaś to też nie ma szans

Posted

Sprawdzałam te progi to jest jakiś koszmar np. We Wrocławiu próg 145 a ja mam 143 jaaaaaa nie mogę !! Mam nadzieję że progi choć troszkę spadną . :-o Słyszeliście jak innym poszło ???

Posted

145pkt to nie jest dużo. Na maturze sie te studia nie kończą, nauka się dopiero zaczyna.

A co do Krakowa to ja miałam 72% z biol R i 88% z chemii R, ang pisałam podstawowy i dostałam się w drugiej turze.
I tak posawiłam na Wro, a Krk stanowczo wszystkim mimo, że to moje miasto ;)

Posted

micra napisał(a):
spokojnie maturę można poprawiać, a rok to nic serio

Zdaje sobie z tego sprawę . :) Mam jednak jeszcze nadzieję . Wiem o tym , ze chemia w tym roku poszła gorzej niz w ubiegłym więc moze sie załapię . Wierzę w to !!:roll:

Posted (edited)

ejże, bez paniki ;) chemia w tym roku była dowalona, fakt. na razie nie gdybajcie, to nic nie da, jak macie możliwość złóżcie w sporo miejsc. i oczywiście piszczcie jak rekrutacja ;)
cziki, żaden koniec, to jest piękny wynik, jak na ten rok i tą maturę, ale złóż też w inne miejsca prócz Waw ;)

Edited by Martuchny
Posted

Ja złożyłam do Lublina i właśnie na nim najbardziej mi zależy bo mam najblizej i jeszcze Poznan Wrocław i Krakow . Mam nadzieję ze gdzies sie dostanę . ;) A Tobie "Martuchny" jak poszło ?

Posted

Czesc wszystkim;)pisze do Was pierwszy raz, ale czytam forum juz od dawna. Chcialam zapytac, czy jest tu ktos kto mysli o Wroclawiu. Myslicie ze 148 pkt wystarczy? Wiem, ze prog w zeszlym roku wynosil 145, ale zawsze jest stres..

Posted

cześć pluskwadomowa, 148 powinno wystarczyć na pewno, tym bardziej że wywróżam spadek progów :-D
cziki, ja miałam z bio 80 a z chem niechlubne 57... gdyby nie dowalili to byłoby lepiej! ale liczę na 2 etap w Olsztynie ;)

Posted

Martuchny napisał(a):
cześć pluskwadomowa, 148 powinno wystarczyć na pewno, tym bardziej że wywróżam spadek progów :-D
cziki, ja miałam z bio 80 a z chem niechlubne 57... gdyby nie dowalili to byłoby lepiej! ale liczę na 2 etap w Olsztynie ;)

Z tą chemią nam nieźle dowalili . Jestem rozczarowana bo z chemii mi zawsze lepiej szło niż z biologii
. Mam nadzieję , ze sie dostaniemy :)

Posted

Macie racje, chemia byla duzo trudniejsza niz rok temu. Pisalam mature juz trzeci raz i dobrze, ze liczy sie zawsze lepszy wynik... i tez zawsze bylam lepsza z chemii, a tu taka niespodzianka. A pierwsza lista na wete we Wroclawiu jest 9 czy 10 lipca? Ktos cos moze wie, bo na stronie up i wydzialu medycyny weterynaryjnej sa wie rozne informacje

Posted (edited)

Czytałam coś o 9 lipca , ale powinnaś się dostać 148to jest juz dobry wynik . Mam nadzieję , ze próg spadnie o te 2 % bo jak nie to sie pozegnam z wet . Ciekawa jestem jaki prog bedzie w Lublinie bo tam ang juz nie biorą pod uwagę . Myslicie ze bedzie nizszy niz we wrocławiu?

Edited by cziki
błąd
Posted

Rok temu jeszcze brali w Lublinie ang pod uwagę, to zmiana od tego roku. Nie wiem nawet jak porównywać Lublin i Wro bo są różne przeliczniki (jak się mylę to poprawcie).
Dowalili, dowalili! Ja zawsze byłam lepsza z bio, ale do chemii w tym roku wyprułam flaki (matury robione w domu wychodziły mi na ok 90%), a biologię normalnie 'piłowałam' ;).
Nic nam nie zostaje jak czekać do 9, 10 lipca , bo wtedy są pierwsze wyniczki... będzie nieunikniony stres, ale myślę, że się dostaniemy, spoko ;)

Posted

Martuchny napisał(a):
Rok temu jeszcze brali w Lublinie ang pod uwagę, to zmiana od tego roku. Nie wiem nawet jak porównywać Lublin i Wro bo są różne przeliczniki (jak się mylę to poprawcie).
Dowalili, dowalili! Ja zawsze byłam lepsza z bio, ale do chemii w tym roku wyprułam flaki (matury robione w domu wychodziły mi na ok 90%), a biologię normalnie 'piłowałam' ;).
Nic nam nie zostaje jak czekać do 9, 10 lipca , bo wtedy są pierwsze wyniczki... będzie nieunikniony stres, ale myślę, że się dostaniemy, spoko ;)

Musimy !! Ja myślałam , ze po maturze juz nie bede sie stresowac ,ale niestety zawsze cos musi byc nie tak . :eviltong:

Posted

Trzeba czekac, juz nic nie mozemy zrobic ;( co do progow w Lublinie to nie wiadomo jakie beda. Mysle, ze w tym roku beda porownywalne do Wroclawia.
A jest tu ktos kto bierze pod uwage glownie Wroclaw?;)