borysova Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Ja się przed polskim bardzo stresowałam. Meliskę na okrągło piłam już od wieczora poprzedniego dnia :D Ale takiej ulgi po wyjściu z tej klasy to chyba nigdy w życiu nie czułam :D Widzę że nie tylko ja nie mam co zrobić ze swoim czasem wolnym haha ;) Dzisiaj byłam się zapisać na kurs prawa jazdy, ale na razie tylko na informacji się skończyło. Więc jak się już zapiszę to będę miała już coś do roboty :) Jeszcze bym chciała do schroniska pojeździć, ale u mnie w mieście nie ma, nie wiem jak to możliwe :( A i mojemu psiakowi spróbowałam poprzypominać jakieś sztuczki i zaskoczył mnie bardzo bo slalomik między nogami pamiętał :D Nie spodziewałam się tego, bo daaawno z nim tego nie ćwiczyłam i nawet nie umiał tego za dobrze, plątał się jakoś, a dziś perfekcyjnie za pierwszym razem :D Quote
megi94 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Nic się Ola nie martw, z Polskim sobie poradzisz, przynajmniej sama swoją prezentacje pisałaś :D Ja mam ten nieszczęsny ostatni egzamin z pl aaaaż 28 maja! I dzisiaj w ekstazie po "rozwaleniu" ustnego ang przed ktorym byłam przerażona zorientowałam się, że pliki z prezentacją usunęłam, bo pomyliłam je z czymś innym.. Dominika - najbardziej zależy mi na Olsztynie i Poznaniu właśnie... Dlatego żarliwie modlę się by progi drastycznie nie podskoczyły ;] Quote
Martuchny Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Borysova, ja też właśnie chcę zacząć prawko na które tak zbierałam już długo :) ale u mnie to jak już od lipca, bo wcześniej wyjeżdżam :P w jakim mieście mieszkasz że 'nie masz' schroniska? :icon_roc: może w jakimś pobliskim mieście by się udało? ps. a dziś okazało się po zbadaniu Scrata, ze nie ma 6-7 lat... tylko 9-10 :-o Megi, jeny co za głupi termin, współczuję! Dasz radę :) Quote
Ola164 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Prezentacje pisałam sama, więc powinnam dać radę - wiem o czym jest ;d Jutro proszę o kciuki między 10 a 11, bardzo się przyda :) A co do prawka to warto, ja już zrobiłam, zmieściłam się jeszcze w terminie starych przepisów ;) Miałam swój pierwszy i na szczęście ostatni egzamin 28 grudnia ;) Quote
Pinesk@ Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Plutowa napisał(a):(...) Pineska w jakim mieście debiutujesz? Może się spotkamy! Sopot ;) A Ty gdzie bedziesz? Prawo jazdy fajna rzecz, ja też zdawałam na starych zasadach, po raz pierwszy i ostatni, bardzo fajnego egzaminatora miałam :) Quote
dominika405 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Ja też zdałam prawko.Co prawda nie za pierwszym razem,no ale w Warszawie się zdaje dosyć ciężko,bo miasto ma ogromną ilość miejsc pułapek,ale warto było. Ola daj znać co u Ciebie :) Quote
Ola164 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Mogę się pochwalić :) Mam już wakacje! Pytania były trudne, ale sama prezentacja nawet mi poszła - 60%, czyli dwukrotnie przewyższyłam swój upragniony próg ;d Quote
dominika405 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Ola GRATULUJĘ!!! :multi: Czyli już prawie wszystkie mamy wakacje(no pomijam,że ja pracuję,ale co tam).Teraz tylko czekamy na wyniki matur :) Quote
Ola164 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 No tak :multi: jeszcze tylko megi94 chyba ;) Megi - jak masz na imię? Bo nie wiemy jak do Ciebie się zwracać, bo tu się nam na wątku tak "domowo" zrobiło :) Pierwszy dzień wakacji i deszcz... :< Quote
Martuchny Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 u mnie również deszcz, ale to zachęca do domówki :> no, nasz wątek wyjątkowo domowy :) Quote
Ola164 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Powiem Ci, że w życiu zorganizowałam jedną domówkę i o jedną za dużo :diabloti: Ciężko znaleźć kogoś kto rym razem zechce poświecić swój dom ;d Weekend sie maluje przynajmniej lepiej. Quote
dominika405 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Ja jak robię domówkę to tylko dla najbliższych znajomych przy niewielkiej ilości alkoholu.U mnie jakoś tak się nauczyli,że można się świetnie bawić bez nadmiernej ilości % ;) A powiem Wam,że bardzo sympatyczny jest ten nasz wątek.Nie spodziewałam się,że poznam tyle osób podzielających moje pasje jeszcze przed dostaniem się na studia(o znalezieniu współlokatorów, również chcących studiować wet, to nawet nie marzyłam :sweetCyb:). Quote
micra Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Cześć:) Wybiera się ktoś z Was do Olsztyna na wet? Niestety coraz bardziej myślę że to moja jedyna opcja (mam 600km do Olsztyna). Macie może jakieś opinie o tamtejszej wecie, uniwersytecie itp.? Szuka ktoś może wspólokatorki? Quote
Ola164 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Micra - Ania, Dominika i Marta próbują do Olsztyna ;) Ja jestem osamotniona z tej części kraju ;p Skąd jesteś? Quote
micra Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 z Małopolski, także będę mieć niezłą podróż przed sobą, chciałam najbardziej na SGGW ale po maturze już marne szanse. Quote
Ola164 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 No to moje okolice :) A skąd dokładnie? Ja próbuje do Wro, Lublina i być może Krakowa... Quote
micra Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 40 km od Krakowa mniej więcej, nigdy nie chciałam do Krakowa, jakieś szanse mam jeszcze na Lublin a jak nie to Olsztyn i być może będę się próbowała prznieść. Quote
dominika405 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Tak jak Ola napisała,nasza trójka stara się dostać do Olsztyna( i mamy zamiar coś razem wynająć, także i Ty na pewno znajdziesz kogoś chętnego do wspólnego mieszkania :) ).Co do uczelni to wiem,że mają dosyć wysoki poziom i jest ciężej niż np.w Lublinie,gdzie jest trochę(ale tylko trochę luźniej).Dodatkowo w Olsztynie nie ma w pierwszym roku możliwości wzięcia warunku,co można zrobić w Lublinie. Ola a może jednak zdecydujesz się na Olsztyn :p? Chociaż z Krakowa to masz chyba dużo dalej... Quote
micra Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Dzięki Dominika, chciałabym kogoś znaleźć bo po pierwsze akademik chyba nie dla mnie (nie jestem type imprezowicza, właściwie nie chodzę na imprezy i lubię mieć ciszę a w 4-osobowym pokoju o to i o prywatność trudno, po drugie samej będzie mi ciężko coś znaleźć bo nie znam kompletnie miasta Quote
Ola164 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Ja tam bym chętnie się dokoptowała do takiej ekipy, jestem duszą towarzystwa, no ale troche daleko... I żal zostawiać taki kawał drogi od mieszkania mamę, braci, znajomych, przyjaciół i ukochany zwierzyniec (a właściwie jego część...). Micra, ja mieszkam 30 km od Krk na północ. Też nei chce iść tam na studia, ale zobaczę do czego mnie sytuacja zmusi. Do liceum codziennie dojeżdżałam... Teraz chciałabym mieszkać w mieście. Quote
dominika405 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Micra, a dlaczego nie chcesz do Krakowa?Mogłabyś iść na rok a potem się przenieść na SGGW.Wiesz to zawsze bliżej domu jest. Quote
micra Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 mi też pewnie będzie trudno zostawić Dom ale nie będę mieć wyjścia. Swoją drogą z filmow i zdjęć UWM wygląda świetnie, a ja szukam nowoczesnej uczelni tylko że ta odległość może mnie dobić. Quote
micra Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Dominika bliżej mam do Krakowa, to moje najbliższe duże miasto, Niestety matura z chemii mi nie wyszłą kompletnie, głupie błedy i koniec (byłam w ogóle głupia że wierzyłam że ktoś po humanie może wysoko napisać biologię i chemię) Quote
dominika405 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Ja na przykład poprawiałam maturę i chemia też poszła mi słabo (70-75% a może i mniej jak klucz będzie beznadziejny) jak na to ile czasu temu poświęciłam.Za to biologia całkiem,całkiem więc wierzę,że uda mi się dostać jak nie w pierwszej to w drugiej czy trzeciej rekrutacji (zakładając,że progi wzrosną).Ja mam tylko dwa rozszerzenia dlatego mniejsze szanse. Quote
micra Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 to o tyle mam dobrze że właściwie Olsztyn mam pewny a to zawsze coś (mam z tamtego roku 64% z języka rozszerzonego mało bo mało ale zawsze to lepsze niż 100 z podstawy). Też dużo poświęciłam czasu na naukę, szkoda że nie wyszło, pierwsza matura z biologii i chemii a i tak jestem rok w plecy. Quote
Recommended Posts