Bobryna Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Hmm, te objawy pasowałyby jeszcze do refluksu, ale bez badań nie ma co gdybać. Quote
PannaAnna Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 A to też możilwe, póki co weterynarz coś mówila o trzustce. No ale zobaczymy, oby się tylko nie okazało,że to jakaś trwała dysfunkcja... Quote
Molowe Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze no i dużo zdrówka życzę :loveu: Quote
Oscar Patric Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 dużo zdrówka życzymy,mocno kciuki trzymamy:) Quote
rashelek Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Dołączamy do trzymania kciukasów za Eni :loveu: Quote
PannaAnna Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Dziękujemy za wsparcie! :) Już nie wiem gdzie ogłoszenia robić...Wysłałam ostatnio jeszcze do PSYgarnij, dzisiaj w pośredniku nawet powinno się pokazać...Niedługo chyba będę rozklejać po mieście :-?. NIKT jeszcze nie pytał, nie dzwonił...Masakra. Quote
Szura Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Miałam u siebie amstaffa na DT przez pół roku, piękny pies, kochany! Zero zainteresowania. Byłam podłamana, ale w końcu znalazł się IDEALNY domek ze złotymi klamkami, więc nie trać nadziei. :D Quote
Sonka95 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Nie wolno się poddawać ... musi znaleźć dobry domek ;) Quote
PannaAnna Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Hej :) No musi się znaleźć, już mnie zaczyna to martwić... Byłam ostatnio w 'Jurajskich Biskupicach', super mi się rozmawiało z Panią Agatą, dużo mi to dało. :) Zastanawiam się też nad przestawieniem Etny na Barf bo kurcze na każdej karmie coś jest nie tak... Tylko muszę pomyśleć jak to zorganizować, znaleźć jakieś tanie źródło mięcha bo na zwyklym sklepowym to zbankrutować idzie ;/. Quote
Gezowa Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 PannaAnna napisał(a):Byłam ostatnio w 'Jurajskich Biskupicach', super mi się rozmawiało z Panią Agatą, dużo mi to dało. :) I nadal jesteś pewna w 100% na borzoja? :) PannaAnna napisał(a):Zastanawiam się też nad przestawieniem Etny na Barf bo kurcze na każdej karmie coś jest nie tak... Tylko muszę pomyśleć jak to zorganizować, znaleźć jakieś tanie źródło mięcha bo na zwyklym sklepowym to zbankrutować idzie ;/. W naszej okolicy niestety mało jest rodzajów mięsa... A też chciałam bardzo z nim BARFować, bo kurcze ciągle coś mu w żarciu nie pasuje, albo sypie się z niego jak z choinki i przy tym dostaje łupieżu, więc wkurza się, bo go wszystko swędzi... :roll:. Niby dla chcącego nic trudnego więc chyba porozglądam się za jakimiś "dostawami"... Pakowałabym wszystko do osobnego zamrażalnika :lol: Quote
PannaAnna Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Nie borzoja a greya, pisałam już kiedyś o tym ;). (Trochę obawiam się,żeby nie trafiła mi sie druga nadmiernie emocjonalna, no ale cóż :P. Właściwie jakiego wychowam takiego będę miała.) Chciaz oczywiście po wizycie tam znowu miałam 1000 wątpliwości ale nie, jednak na razie grey :D. W Polsce niestety nie będzie miotu w czasie, który mi odpowiada...Bardzo liczyłam na miot po Blondie (w hodowli Whiteheads), ale jeśli będzie to za póżno dla mnie, więc szukamy za granicą... Tylko koszta mnie troche przerażają, ale cos się wykombinje ;). No Etna też praktycznie na wszystkich się sypie strasznie... Quote
rashelek Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 To fajnie, że wizyta utwierdziła Cię w greyach i wyszło dobrze :D Nie martw się, na pewno dom dla Eni się znajdzie, widocznie potrzeba na to więcej czasu. A wiadomo już, co jej jest? Quote
PannaAnna Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 No właściwie to po wizycie miałam pełno wątpliwości ale nie, jednak greyka i kropka. :D Muahaha, już wiem jak powinnam reklamować bidulkę Eni :lol:. Ostatnio jak sobie z nią spacerowałam to jakiś narąbany koleś krzyknął : "ale ładny piesek! To chart syberyjski?" :roflt::roflt: No cóż... może ktoś się skusi na rzadką rasę chart syberyjski :diabloti: :D Quote
Gezowa Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Ja zapominam ciągle, że ZJB ma też dwa greje... :lol: bo ona mi się tylko z borzojami kojarzy :) Jakie to wątpliwości? Może pomogę rozwiać :diabloti: A chart syberyjski bardzo adekwatny do samej Etny :evil_lol: Quote
PannaAnna Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 Jakie to wątpliwości? Może pomogę rozwiać :diabloti: Ano takie tam jak np. czy nie trafi mi się druga nadmiernie emocjonalna szajbuska (w przypadku greya), ale w przypadku borzoja czy nie trafi się zbyt zdystansowany i niechętny do współpracy...itp. :P Poza tym P.Agata jest bardziej zakochana w borzojach, więc jak sama mówi - nie jest zbyt obiektywna. ;) Ale radziła mi iść za tym co czuję teraz i tak zrobię :P . No Etna to bym zrozumiała, ale Eni? :lol: Chuda jest, to chart :lol:. Quote
Gezowa Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Zawsze jest pewne ryzyko, ale greye na ogół są spokojne. Do teraz mam w pamięci wywiad z hodowczynią z Whiteheads... Whippety biegają jak głupie, a greye stoją i patrzą się na nie jakby były co najmniej ułomne :lol:. W przypadku szczeniaka z hodowli: jeśli chodzi o niechęć do pracy to wg. mnie i tak najważniejsze są te pierwsze chwile w nowym domu. Wyznaczenie jasnych zasad i szkolenie. Od początku :). U nas było tak, że przyjechałam z młodym, poszłam z nim od razu do ogrodu na jakieś 15-20 minut - jak tylko był pewniejszy to zaczęłam z nim naukę siadania :diabloti:. Później było zwiedzanie domu, poszedł spać i jak wstał to znowu krótka sesja. Nie było dnia, żebyśmy nie robili czegoś razem, czy to zabawa, czy nauka komend. I serio, skoro da się wyszkolić fajnie pierwotniaki, wkładając całą pracę w szczeniaka już od pierwszego dnia - to dlaczego borzoj miałby być gorszy? Powtarzałam to chyba kilka razy :evil_lol: W przypadku adoptowanego: DT powinno ci opisać stosunek psiaka do pracy z człowiekiem itd. Więc nie do końca tak w ciemno lecisz :) Aaa, haha, źle przeczytałam, myślałam, że o Etnę chodzi :D. Quote
PannaAnna Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 Whippety biegają jak głupie, a greye stoją i patrzą się na nie jakby były co najmniej ułomne :lol:. No wg. Pani Agaty tak jest między greyami a borzojami :lol:. Czyli jak zwykle zależy od perspektywy. No ale na pewno, większość zależy od osobnika i od tego jak go sobie wychowam ;). Szczerze mówiąc ja już nie mam szczególnego pociągu do agility(z resztą, u mnie nie ma gdzie),obi itd. więc też nie mam ambicji do nie-wiadomo-jakich zajęć ;) Zasmucił mnie tylko fakt, na który wszcześniej jakoś nie zwróciłam uwagi :roll:, a mianowicie,że greye do coursingu to tak niebardzo, ponieważ ze względu na swoją budowę i prędkość jaką rozwijają są bardzo kontuzyjne(w coursingu akurat). No ale pooglądać zawsze można :P. Szkoda tylko, że wyścigi u nas praktycznie nie istnieją... to dlaczego borzoj miałby być gorszy? Ale broń Boże! Borzoje są cudowne :loveu:. Hejka :smile: kiedy nowe fotki będą ? :smile: Hej ;) Nieee wieem, kurcze ostatnio jestem jednocześnie zawalona rózną robotą i rozlazła :eviltong:. Ale postaram się o coś ;). Ps. Właśnie do mojego brata i jego żony jedzie na tymczas ta sunia : http://www.dogomania.pl/forum/threads/213607-Wystraszona-Libra-już-2-lata-za-kratami!-Szukamy-DT!/page13 , trzymajcie kciuki! :) Quote
Bobryna Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Trzymam kciuki za Librę :) i czekam na jakieś foty Etny&Eni ;) Quote
PannaAnna Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 Dzięki ;) Niestety na razie nie jest zbyt kolorowo...Odsyłam do wątku Libry. http://www.dogomania.pl/forum/thread...amy-DT!/page13 Kurcze, macie pomysł gdzie jeszcze mogłabym Eni "podesłać"? Jakieś fundacje, nie wiem... :( Zrobiłam na większości sensownych portali ogłoszeniowych, psygarnij, facebook, raz była w pośedniku(muszę ponowić). Cholera ;/ Quote
Oscar Patric Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 My także trzymamy kciuki za Librę:) Quote
Iria Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Etna jest piękna, ma naprawdę niesamowitą urodę :) Eni też jest cudowna... trzymam kciuki za wymarzony domek dla niej :) Quote
PannaAnna Posted November 8, 2013 Author Posted November 8, 2013 Dawno mnie tu nie było, pewnie nikt już nie pamięta...;) Odświeżam wątek właściwie tylko po to,żeby przypomnieć o Eni (tak,nadal jest u mnie...) i zaprosić do jej nowego wątku : http://www.dogomania.pl/forum/thread...zeka%C4%87-%28. Muszę szukać jej nie tylko DS ale i nowego DT...Jestem strasznie przytłoczona obecną sytuacją,jesteśmy w kropce :-(. A tak może ktoś zobaczy, pomoże... Quote
Gezowa Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Ja nadal pamiętam i zastanawiałam się co z Wami, czy Wasz wątek wywaliło mi z subskrypcji czy jak... :) Wątek dziewczyny już zapisałam. Taka piękna sucz i jeszcze szuka domu... :( Quote
Recommended Posts