baster i lusi Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Dziękujemy bardzo że zalogowała się Pani na wątku. Quote
sysia_waw Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 :) mam nadzieję że ułatwi to komunikację i przedewszystkim wiem że na początku będę potrzebowała pomocy i rad od osób doświadczonych żeby niechcący nie zepsuć Dorki bo wydaje mi się że jest ona naprawdę fantastyczna :) mam nadzieję ze będę ją mogła adoptować :) Quote
baster i lusi Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 kurde mam osobę od amstaffów na wizytę ale na poniedziałek bo w sobotę i niedzielę pracuje.Zależy mi na tym by był to ktoś od tej rasy bo udzielił by Ci porad i wskazówek. Quote
gosia2313 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 widzę, że wątek się rozwinął :-) Życzę Dorze powodzenia :) Quote
baster i lusi Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='sysia_waw']Serdecznie zapraszam na wizyte do mnie :) jeśli chodzi o umówienie sie na konkretny dzień to najlepiej w weekend żebyśmy wszyscy byli w domu tj. w tym tygodniu to w niedziele bo w sobote męża nie będzie :) z telefonem prosze sie nie krępować i śmiało dzwonić od 7 do 22-23 :D A i mam jeszcze pare pytań organizacyjnych tzn. jakiej wielkości legowisko Dora potrzebuje? czy jest na coś uczulona np. na jakies kosmetyki? A i chciałam się zapytać co myślicie o ubezpieczeniach? słyszłam że się przydają a przy tej rasie jest to nawet wskazane? przepraszam ze tak męcze pytaniami, ale wole się zapytać osoby mające doświadczenie w takich sprawach :)[/QUOTE] [quote name='sysia_waw']:) mam nadzieję że ułatwi to komunikację i przedewszystkim wiem że na początku będę potrzebowała pomocy i rad od osób doświadczonych żeby niechcący nie zepsuć Dorki bo wydaje mi się że jest ona naprawdę fantastyczna :) mam nadzieję ze będę ją mogła adoptować :)[/QUOTE] [quote name='baster i lusi']kurde mam osobę od amstaffów na wizytę ale na poniedziałek bo w sobotę i niedzielę pracuje.Zależy mi na tym by był to ktoś od tej rasy bo udzielił by Ci porad i wskazówek.[/QUOTE] hurrrrrra mam osobę do zrobienia wizyty w niedzielę .piszę pw i podam nr telefonu . Quote
sysia_waw Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 już jestem umówiona na niedziele :) nie moge sie doczekać :D mam jeszcze prośbe o więcej zdjęć Dory jakby można było bo napatrzeć się na ślicznotke nie moge :D Quote
baster i lusi Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='fioneczka']ankieta wysłana :)[/QUOTE] Dziękuję Asiu. Quote
baster i lusi Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='sysia_waw'] mam jeszcze prośbe o więcej zdjęć Dory jakby można było bo napatrzeć się na ślicznotke nie moge :D[/QUOTE] Justa pojechała do weta z bardzo chorym kotkiem. Quote
Justa i zwierzaki Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Nie mam wiecej fotek :oops: mój eustachy walczy o żyie , ciesze sie że wszystko zmieza w dobrym kierunku , bardzo Wam dziekuje :) Quote
sysia_waw Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Justa i zwierzaki']Nie mam wiecej fotek :oops: mój eustachy walczy o żyie , ciesze sie że wszystko zmieza w dobrym kierunku , bardzo Wam dziekuje :)[/QUOTE] oj mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Quote
sysia_waw Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 dziewczynka już jest z nami w domku :) aida - bardzo dziękujemy :) Quote
Justa i zwierzaki Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Dora już bezpeczna u sysia_waw :) Bardzo Wam wszystkim dziękuje za wszystko co zrobiliście aby pomóc Dorce :) Quote
sysia_waw Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Bardzo dziękuje wszystkim za tą cudowną królewne :D szczególnie dziękuje Tobie aida :) Dorka była w podróży bardzo grzeczna i spokojna, a jak weszła do domu obleciała odrazu wszystki kąty z ogonkiem w górze :evil_lol: Oczywiście zwiedziła wszystkie łóżka - i przyjeła do wiadomości że nie są jej ;P jedynie zawzieła się na puchaty kocyk z łóżka mojej córy i za nic nie chce się z nim rozstać Quote
aida Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Szczęścia Wam życzę i tylko samych pogodnych dni. Oby nigdy już Dorcia nie musiała szukać swojego miejsca na ziemi Quote
fioneczka Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 cieszę się, że dziewczyna już w domu ... oby szczęście i zdrowie towarzyszyło Wam przez wiele długich lat Sylwia, wieczorem podeślę mail i poproszę o odpowiedź ;) Mam pytanie odnośnie książeczki którą sunia posiada, czy są w niej jakieś wpisy ... szczepienia, czip, kto książeczkę wystawił ... możesz napisać tu na wątku lub na mail z którego przyszła ankieta przed adopcyjna mam nadzieję że ta "piękna biżuteria z kolcami" zasiliła już najbliższy śmietnik Quote
baster i lusi Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Wczoraj nie miałam siły by wejść na dogo.Załapałam grypę jelitową siedziałam całą noc na kibelku. Quote
sysia_waw Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='fioneczka']cieszę się, że dziewczyna już w domu ... oby szczęście i zdrowie towarzyszyło Wam przez wiele długich lat Sylwia, wieczorem podeślę mail i poproszę o odpowiedź ;) Mam pytanie odnośnie książeczki którą sunia posiada, czy są w niej jakieś wpisy ... szczepienia, czip, kto książeczkę wystawił ... możesz napisać tu na wątku lub na mail z którego przyszła ankieta przed adopcyjna mam nadzieję że ta "piękna biżuteria z kolcami" zasiliła już najbliższy śmietnik[/QUOTE] "biżuteria" jeszcze jest ale odwracamy ja kolcami do gory... szukam pozadnej obrozy i smyczy a i mam prosbe ponoc wiesz gdzie sa dobre kagance fizjologiczne. jesli chodzi o ksieczke to z niej wynika ze 12.08.2010-26.08.2010 miala kwarantanne w schronisku w tychach i miala wtedy ok 7 miesiecy... i 26.08.2010r. miala pierwsza i ostatnia szczepionke na wscieklizne, oraz byla odrobaczona i to tyle co jest w ksieczce a i ze ma chipa jade zaraz do weterynarza na wizyte i po kropeli na kleszcze mam nadzieje ze bedzie spokojna. Quote
fioneczka Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 [quote name='sysia_waw']"biżuteria" jeszcze jest ale odwracamy ja kolcami do gory... szukam pozadnej obrozy i smyczy a i mam prosbe ponoc wiesz gdzie sa dobre kagance fizjologiczne. jesli chodzi o ksieczke to z niej wynika ze 12.08.2010-26.08.2010 miala kwarantanne w schronisku w tychach i miala wtedy ok 7 miesiecy... i 26.08.2010r. miala pierwsza i ostatnia szczepionke na wscieklizne, oraz byla odrobaczona i to tyle co jest w ksieczce a i ze ma chipa jade zaraz do weterynarza na wizyte i po kropeli na kleszcze mam nadzieje ze bedzie spokojna. kilka dni temu kupowałam kaganiec dla Gandzi tutaj http://www.pelna-miska.pl/pl/p/CHOPo-Amstaff-Pit-Bull-Akita-Inu-Labrador-suka-kaganiec-powlekany/509 na bazarkach jeśli nie ma opcji KT to przy licytacji zejdzie Wam z obrożą ze 2 tygodnie, a przy odwróconej kolczatce może zrobić niechcący krzywdę Waszej córci np pitman ma dobre obroże i smycze http://www.pitman.pl/obroze/parciane/5cm_szerokosci-1-2/p/2 tylko o ile parcianą 5 cm można kupić w dobrej cenie (np http://www.pitman.pl/obroze/kenelowa) to smycz ze sznura/liny (regulowana 250 cm) jest dość droga http://www.pitman.pl/smycze/maxi ale 120 cm też można znaleźć coś w dostępnej cenie http://www.pitman.pl/smycze/smycz_linowa_bad_dog ewentualnie taśmy jeszcze można przejrzeć http://www.pitman.pl/smycze/made_of_band pamiętajcie o adresatce http://allegro.pl/dla-psow-identyfikatory-i-adresowki-90057 i o tym że będzie Wam potrzebna długa lina lub taśma do spacerów w teren otwarty (nie puszczajcie jej luzem na nieogrodzonym terenie) ... http://www.pitman.pl/smycze/smycz_treningowa_bad_dog_20m Quote
sysia_waw Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 (edited) smycz i obroża zamówinone, miski też w drodze... szczepienia umówione, tabletki na odrobaczenie dostała. ;) Edited October 2, 2012 by sysia_waw pytanie już nieaktualne... Quote
KAT2707 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Cudowne zdjęcie :loveu: Widać, że Dorcia czuje się u Was rewelacyjnie. Gratuluję wspaniałej decyzji i życzę wielu lat wspólnego szczęścia Quote
aida Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Rewelacja cieszę się że Lenka i Dorcia przyjaciółki Quote
sysia_waw Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 nom :D teraz też razem śpią :D dwa leniuszki. Quote
Recommended Posts