jantaro Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 witam wszystkich co uwielbiają onki! proszę poradzić mi co mam robić mam 2,5 miesięcznego oneczka będąc u weta kazał podawać mi zapobiegawczo przed dysplazją preparat dla ludzi ARTHROSTOP.Czytając fora nie natknełam się żeby ktoś to polecał,proszę o radę co podawać takiemu pieskowi zapobiegawczo.Dzięki z góry za odpowiedzi. Quote
saJo Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 W sumie az takie wazne nie jest czy jest to ludzki, czy zwierzecy preparat, wazne, zeby mial glukozamine i chondroityne. Moja suka (bernardyn z dysplazja) dostawala canivition i artroflex i od roku nie ma zadnych objawow kulawizny. Obecnie trzy moje psy (wspomniana bernardynka, 8-mio letni ONek na emeryturce i dwuletni maliniak trenujacy intensywnie) dostaja konski preparat. Wprawdzie jest psi odpowiednik tego srodka, ale jest o wiele drozszy. Ludzkie preparaty z reguly sa tansze, niz weterynaryjne. Quote
jantaro Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 proszę powiedzieć jaka orientacyjna dzienna dawka musi być glukozaminy ,aby była wystarczająca. Quote
ayshe Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 tego czegos nie znam.ja podaje ludzki preparat arthron complex.pol tabl. na przyklad a potem cala od 4 miesiaca. Quote
jantaro Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 proszę mi powiedzieć czy takie dłuższe spacery np:1godzinne lub więcej mogą zaszkodzić pieskowi,który ma 3 miesiące.Piesek bardzo lubi spacery,agdzieś czytałam że to jest niewskazane chodzi oczywiście o stawy.Proszę o odpowiedż i radę jak to naprawdę wygląda. Quote
ayshe Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 taki szczenior sam sobie dawkuje ruch i nie nalezy go wymuszac.na treningach tez. Quote
alantani Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 a czy wie ktoś może co maja oznaczać takie guzki u szczeniora na skórze, w okolicy stawu łokciowego, na bocznej stronie?? wielkości ziarna groszku albo mniejsze, łuszczy się toto i paskudne jakies takie:shake: słyszałam teorie że to od leżenia na twardym, ale coś nie do końca mnie ta teoria przekonuje:cool1: Quote
alantani Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 ayshe napisał(a):kup masc nagietkowa i smaruj.:p no spróbuje na pewno, ale wisz Ty od czego to sie robi??przeciez do cholery on nie szoruje łokciami po jakimś betonie a po zmianie karmy z rc na bewi problemy ze skórą tez odpłynęły w siną dal. więc co to za badziewie znowu:angryy:?? Quote
ayshe Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 nooo wiec to od lezenia:).nie przejmuj sie i smaruj to zejdzie chociaz nie bedzie rogowaciec ale takie male albo przesiane ma wiekszosc psow.ciezki sie robi to i skora sie przystosowuje. Quote
ayshe Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 i taka cichutka rada-po 2-3 miesiacach zywienia bewi kup woreczek czegos bez kurczaka .a potem mozesz wrocic do kurczaczka:cool1: Quote
alantani Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 ayshe napisał(a):nooo wiec to od lezenia:).nie przejmuj sie i smaruj to zejdzie chociaz nie bedzie rogowaciec ale takie male albo przesiane ma wiekszosc psow.ciezki sie robi to i skora sie przystosowuje. no to pzostaje mi tylko powiedzieć jak zwykle - bardzo ja Ci sękju:p Quote
Recommended Posts