Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam wszystkich co uwielbiają onki!
proszę poradzić mi co mam robić mam 2,5 miesięcznego oneczka będąc u weta kazał podawać mi zapobiegawczo przed dysplazją preparat dla ludzi ARTHROSTOP.Czytając fora nie natknełam się żeby ktoś to polecał,proszę o radę co podawać takiemu pieskowi zapobiegawczo.Dzięki z góry za odpowiedzi.

Posted

W sumie az takie wazne nie jest czy jest to ludzki, czy zwierzecy preparat, wazne, zeby mial glukozamine i chondroityne. Moja suka (bernardyn z dysplazja) dostawala canivition i artroflex i od roku nie ma zadnych objawow kulawizny. Obecnie trzy moje psy (wspomniana bernardynka, 8-mio letni ONek na emeryturce i dwuletni maliniak trenujacy intensywnie) dostaja konski preparat. Wprawdzie jest psi odpowiednik tego srodka, ale jest o wiele drozszy.
Ludzkie preparaty z reguly sa tansze, niz weterynaryjne.

• 2 weeks later...
Posted

proszę mi powiedzieć czy takie dłuższe spacery np:1godzinne lub więcej mogą zaszkodzić pieskowi,który ma 3 miesiące.Piesek bardzo lubi spacery,agdzieś czytałam że to jest niewskazane chodzi oczywiście o stawy.Proszę o odpowiedż i radę jak to naprawdę wygląda.

Posted

a czy wie ktoś może co maja oznaczać takie guzki u szczeniora na skórze, w okolicy stawu łokciowego, na bocznej stronie?? wielkości ziarna groszku albo mniejsze, łuszczy się toto i paskudne jakies takie:shake: słyszałam teorie że to od leżenia na twardym, ale coś nie do końca mnie ta teoria przekonuje:cool1:

Posted

ayshe napisał(a):
kup masc nagietkowa i smaruj.:p

no spróbuje na pewno, ale wisz Ty od czego to sie robi??przeciez do cholery on nie szoruje łokciami po jakimś betonie a po zmianie karmy z rc na bewi problemy ze skórą tez odpłynęły w siną dal. więc co to za badziewie znowu:angryy:??

Posted

nooo wiec to od lezenia:).nie przejmuj sie i smaruj to zejdzie chociaz nie bedzie rogowaciec ale takie male albo przesiane ma wiekszosc psow.ciezki sie robi to i skora sie przystosowuje.

Posted

ayshe napisał(a):
nooo wiec to od lezenia:).nie przejmuj sie i smaruj to zejdzie chociaz nie bedzie rogowaciec ale takie male albo przesiane ma wiekszosc psow.ciezki sie robi to i skora sie przystosowuje.

no to pzostaje mi tylko powiedzieć jak zwykle - bardzo ja Ci sękju:p