Olivin Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='UBOCZE']Bardzo się cieszę!!!! Bambo to ten piękny psiak z boksu z Waldiego? Foty już przeniesione![/QUOTE] Tak Ubocze, to ten sam Bambo :lol: Mały łobuziak wyszedł ze swoim boksem na spacer, ale na widok pięknej Dosi postanowił dotrzymać jej towarzystwa :lol: Taki z niego zalotnik ;) Quote
UBOCZE Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Przenoszę z FB fotki Dosiuni z domu...:lol::lol::lol: Quote
Olivin Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='UBOCZE'] Ubocze, przenieś na FB Dosię w podróży: Quote
Olivin Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Więcej zdjęć z podróży i relację z nowego domku przedstawi Romka. Szczęścia Dosieńko!!! Quote
UBOCZE Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Piękne są takie chwile!!! Fotki Dosiuni z podróży na FB przeniosłem... https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/events/242868952502569/ Quote
Olivin Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Bardzo dziękuję :lol: Domek Dosi jest super. Quote
UBOCZE Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Dosia i Misia - dziewczynki, jak widać już zdązyły się polubić...:lol: Quote
UBOCZE Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Kopiuję wieści od Kasi, z Dosinego domu: "kilka refleksji z obserwacji Dosi. -bardzo lubi głaskanie,ale jak sie ją dotyka w tylna część ciała,to drgnie i skula uszy...tak jakby sie bała.Mogła byc bita? i stad ten lęk. -boi się też gwałtownych ruchów...np.:nakładam jej jedzenie do miseczki,a miska stoi na podłodze,ona jest przy mnie,a jak ja sie podnosze to raptownie ucieka. gestykulacja rąk w czasie rozmowy-tez reaguje,wycofując sie. -śmiesznie robi siusiu,pod drzewkiem i podnosi nogę ,jak piesek...czasem sie zastanawiam,czy to napewno sunia:))) -lubi wleżć na stół,jak kot...w tym wypadku jest słowna reprymenda i zakaz. ale ona sie tylko śmieje i merda swoim smiesznym ogonkiem. Ale chyba zrozumiała pouczenie,bo jak ma ochote na stół,to najpierw patrzy na mnie...na słowo nie wołno,grzecznie rezygnuje. -wiem juz,ze lubi rzeczy szeleszczące,np.gazety...zrobiłam jej takiego gałganka...gazetę owinęłam w szmatke i to jej najlepsza zabawka:))) Myślę,ze to psychiczne pozostałości po przeszłości. Jak na nia patrze,to ciagle myśle ,jaka była Dosi przeszłość...tylko nigdy sie tego nie dowiem. Ale jest nam bardzo dobrze.Kochamy sie i to najwazniejsze" Quote
UBOCZE Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 I niespodzianka w postaci filmu: [video=youtube;DkTP_WcEgaM]http://www.youtube.com/watch?v=DkTP_WcEgaM[/video] Quote
Marycha35 Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 (edited) Dosieńko dobrze trafiłaś:) Powodzenia więc!!! Edit: Zapraszamy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/233246-Kochasz-książki-i-filmy-Czytając-i-oglądając-pomożesz-Rafiemu-do-16-10-g-23-00 Edited October 7, 2012 by Marycha35 Quote
Romka Posted October 8, 2012 Author Posted October 8, 2012 Dosia już domowniczką pełną gębą...cudnie się bawi:lol::lol::lol: Pewnie nikogo już nie zainteresują wieści z podróży Dosi ale dopiero teraz mam czas ,żeby wszystko przekazać... [FONT=Arial]Dosia już w domu od wtorku...a ja dopiero teraz mam czas ,żeby napisać jak przebiegała podróż do jej nowego domku w Stargardzie,do Kasi Kisiel.[/FONT] [FONT=Arial]Szukałam intensywnie osoby,która sprawdziłaby nam domek w Stargardzie ale nie znalazłam nikogo kto mógłby nam zrobić wizytę przed adopcyjną. Nie znalazłyśmy nikogo kto chciałby zawieźć nam naszą Dosię a jak znalazłyśmy to transport kosztował bardzo dużo.A niunia była już gotowa do adopcji.[/FONT] [FONT=Arial]Po naradzie ze wszystkimi zaprzyjaźnionymi osobami[/FONT];) [FONT=Arial] od ,których dostałam namiary na pociągi jadące w kierunku Szczecina... [/FONT];) [FONT=Arial]podjęłam decyzję,że Dosia pojedzie do nowego domku ze mną a ja przy okazji zrobię osobiście wizytę przed adopcyjną I pojechaliśmy...zarwałam noc ale było warto.[/FONT]:lol: [FONT=Arial]Dosia w pociągu zrobiła furorę,wszyscy mnie o nią pytali,zaczepiali,robili jej zdjęcia.Pani konduktorka pochwaliła się zaraz swoimi psiakami,których zdjęcia miała w telefonie (znalezionymi zresztą jako szczenięta w pociągu),Para polsko-angielska pilnowała Dosi jak wychodziłam do toalety a pani sprzedająca napoje zrobiła nam do jedzenia pyszną bułkę,choć oferta "wózkowa" tego nie przewidywała.[/FONT] [FONT=Arial]Dosia dostała ode mnie piękną czerwoną obróżkę,pasuje do jej czarnego umaszczenia,przekazałyśmy też piękną,nową skórzaną obrożę,którą otrzymała od Argusiowej.DZIĘKUJEMY!!! [/FONT]:lol: [FONT=Arial]Zabrałam też kocyk na ,którym Dosia siedziała w pociągu.[/FONT] [FONT=Arial]Niunia jest idealną podróżniczką,co widać na zdjęciach.Nie chciała pić ale z apetytem zjadła cienko pokrojoną kiełbaskę.Przytulała się cały czas,wyglądała przez okno i cały czas nasłuchiwała.Na dworcu w Poznaniu,gdzie czekaliśmy chwilę zainteresowały ją koty na peronie.No i oczywiście Dosia miał swój bilet...a co?![/FONT] [FONT=Arial]Na dworcu w Stargardzie czekała na nas Kasia,niunia przywitała się z nią ale z rezerwą.W domku poznała Misię,suczkę domowniczkę.Obejrzała wszystkie pokoje,potem zjadła mortadelę,puszkę z psią karmą,przysmaczki (wszystkiego po trochu)i...zaprzyjaźniła się z bratem Kasi.Wyróżniła p.Wiesława w sposób szczególny.[/FONT]:lol: [FONT=Arial]Dosia ma do dyspozycji piękny ogródek,w drzwiach wyjściowych jest wycięta dziurka tak,że niunia może wyjść sama na podwórko.Brama jest zawsze zamknięta.Niunia ma swoje legowisko i miseczki oraz...kanapę i łózko Kasi do dyspozycji.Zauważyłyśmy z Kasią,że sygnalizuje (piszczy) kiedy chce siusiu lub coopę...ale wtedy jeszcze nie wiedziałyśmy,że to o to chodzi...nic więcej nie napiszę bo o damach nie wypada.[/FONT];) [FONT=Arial]Jak czuje się Dosia w nowym domku pewnie wszyscy już wiedzą bo na FB było jej wydarzenie i są już zdjęcia.Początkowo przestraszona Dosia poczuła się u siebie.Kasia zna się na psiakach i umiała przekonać Dosię,ze nie ma się czego bać w nowym domku. [/FONT] [FONT=Arial]Kasiu,dziękuję za kolację![/FONT]:lol::lol:[FONT=Arial]Miło było Cię poznać[/FONT]:lol: [FONT=Arial]ADAM ,DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO![/FONT]:lol: [FONT=Arial]Podróż w obie strony kosztowała:[/FONT] [FONT=Arial]bilet na [/FONT][FONT=Arial]trasie Łowicz-Stargard-Łowicz 61złx2=122zł[/FONT] [FONT=Arial]bilet dla Dosi 15,20 zł[/FONT] [FONT=Arial]miejscówka na trasie Stargard-Łowicz 5zł[/FONT] [FONT=Arial]Łącznie 142,20 zł[/FONT] [FONT=Arial]Koszty transportu pokrywa nowy domek Dosi.Kasiu,wysyłam Ci mailowo mój numer konta.DZIĘKUJĘ ![/FONT]:lol: Quote
Romka Posted October 8, 2012 Author Posted October 8, 2012 I zdjęcia z domku,jedyne,które mi wyszły: Reszta wyszła tak jak niżej albo jeszcze gorzej: Quote
Romka Posted October 8, 2012 Author Posted October 8, 2012 Mam też zdjęcia z domku,postaram się niedługo je wrzucić.:lol: Quote
Olivin Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Trudno uwierzyć, że w ciągu dwóch tygodni- kwarantanny w schronisku, w ponurym boksie... aż tak zmieniło się życie Dosi ;) Wielkie podziękowania należą się wszystkim osobom zaangażowanym w szczęście Dosi :lol: Quote
UBOCZE Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Świetnie, że Romka zdecydował się na pociąg!!!! Noc zarwana - współczuję, ale najważniejsze, że psiak znalazł się szybko w domu...:lol::lol::lol: A teraz przenosze wieści od Kasi K.: "Dosia juz nawet szczekać zaczęła. Jak na małego pieska,głosik ma donośny:))) Wczoraj wydarzył sie śmierdzący wypadek...chłopaki byli na rybach i troche okoni nałowili. Brat wyczyścił i nieopatrznie,dosłownie na chwile,zostawił nieczystości po rybach... Dosia z Misią szybko wykorzystały okazję i sie "wyperfumowały".... o,matko,jaki smród był... i nastapiła przymusowa kąpiel.":evil_lol: Ech, te nasze księżniczki...:p Jakby nie było lepszych perfum.:evil_lol: Quote
UBOCZE Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 I jest od Kasi kolejny filmik....:loveu::loveu::loveu:[video=facebook;4296169775545]https://www.facebook.com/video/video.php?v=4296169775545[/video] Quote
Marycha35 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) Cudowne:):):) Romeczko szacun za podróż!!! A swoją drogą miło przeczytać, że tylu życzliwych ludzi spotkałyście, Pani Konduktorka the best:):):) I wielkie brawa dla nowego domku Dosi:), gest finansowy piękny:) Edited October 16, 2012 by Marycha35 literówka Quote
UBOCZE Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 I jeszcze jeden filmik z przeuroczą Dosią...:lol::lol::lol: [video=facebook;4318912104089]https://www.facebook.com/video/video.php?v=4318912104089[/video] Quote
Recommended Posts