Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='UBOCZE']Bardzo się cieszę!!!! Bambo to ten piękny psiak z boksu z Waldiego? Foty już przeniesione![/QUOTE]

Tak Ubocze, to ten sam Bambo :lol: Mały łobuziak wyszedł ze swoim boksem na spacer, ale na widok pięknej Dosi postanowił dotrzymać jej towarzystwa :lol: Taki z niego zalotnik ;)

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kopiuję wieści od Kasi, z Dosinego domu:

"

kilka refleksji z obserwacji Dosi.
-bardzo lubi głaskanie,ale jak sie ją dotyka w tylna część ciała,to drgnie i skula uszy...tak jakby sie bała.Mogła byc bita? i stad ten lęk.
-boi się też gwałtownych ruchów...np.:nakładam jej jedzenie do miseczki,a miska stoi na podłodze,ona jest przy mnie,a jak ja sie podnosze to raptownie ucieka.
gestykulacja rąk w czasie rozmowy-tez reaguje,wycofując sie.
-śmiesznie robi siusiu,pod drzewkiem i podnosi nogę ,jak piesek...czasem sie zastanawiam,czy to napewno sunia:)))
-lubi wleżć na stół,jak kot...w tym wypadku jest słowna reprymenda i zakaz.
ale ona sie tylko śmieje i merda swoim smiesznym ogonkiem.
Ale chyba zrozumiała pouczenie,bo jak ma ochote na stół,to najpierw patrzy na mnie...na słowo nie wołno,grzecznie rezygnuje.
-wiem juz,ze lubi rzeczy szeleszczące,np.gazety...zrobiłam jej takiego gałganka...gazetę owinęłam w szmatke i to jej najlepsza zabawka:)))
Myślę,ze to psychiczne pozostałości po przeszłości.
Jak na nia patrze,to ciagle myśle ,jaka była Dosi przeszłość...tylko nigdy sie tego nie dowiem.
Ale jest nam bardzo dobrze.Kochamy sie i to najwazniejsze"

Posted

Dosia już domowniczką pełną gębą...cudnie się bawi:lol::lol::lol:

Pewnie nikogo już nie zainteresują wieści z podróży Dosi ale dopiero teraz mam czas ,żeby wszystko przekazać...

[FONT=Arial]Dosia już w domu od wtorku...a ja dopiero teraz mam czas ,żeby napisać jak przebiegała podróż do jej nowego domku w Stargardzie,do Kasi Kisiel.[/FONT]
[FONT=Arial]Szukałam intensywnie osoby,która sprawdziłaby nam domek w Stargardzie ale nie znalazłam nikogo kto mógłby nam zrobić wizytę przed adopcyjną. Nie znalazłyśmy nikogo kto chciałby zawieźć nam naszą Dosię a jak znalazłyśmy to transport kosztował bardzo dużo.A niunia była już gotowa do adopcji.[/FONT]

[FONT=Arial]Po naradzie ze wszystkimi zaprzyjaźnionymi osobami[/FONT];) [FONT=Arial] od ,których dostałam namiary na pociągi jadące w kierunku Szczecina... [/FONT];) [FONT=Arial]podjęłam decyzję,że Dosia pojedzie do nowego domku ze mną a ja przy okazji zrobię osobiście wizytę przed adopcyjną
I pojechaliśmy...zarwałam noc ale było warto.
[/FONT]:lol:

[FONT=Arial]Dosia w pociągu zrobiła furorę,wszyscy mnie o nią pytali,zaczepiali,robili jej zdjęcia.Pani konduktorka pochwaliła się zaraz swoimi psiakami,których zdjęcia miała w telefonie (znalezionymi zresztą jako szczenięta w pociągu),Para polsko-angielska pilnowała Dosi jak wychodziłam do toalety a pani sprzedająca napoje zrobiła nam do jedzenia pyszną bułkę,choć oferta "wózkowa" tego nie przewidywała.[/FONT]

[FONT=Arial]Dosia dostała ode mnie piękną czerwoną obróżkę,pasuje do jej czarnego umaszczenia,przekazałyśmy też piękną,nową skórzaną obrożę,którą otrzymała od Argusiowej.DZIĘKUJEMY!!! [/FONT]:lol: [FONT=Arial]Zabrałam też kocyk na ,którym Dosia siedziała w pociągu.[/FONT]

[FONT=Arial]Niunia jest idealną podróżniczką,co widać na zdjęciach.Nie chciała pić ale z apetytem zjadła cienko pokrojoną kiełbaskę.Przytulała się cały czas,wyglądała przez okno i cały czas nasłuchiwała.Na dworcu w Poznaniu,gdzie czekaliśmy chwilę zainteresowały ją koty na peronie.No i oczywiście Dosia miał swój bilet...a co?![/FONT]

[FONT=Arial]Na dworcu w Stargardzie czekała na nas Kasia,niunia przywitała się z nią ale z rezerwą.W domku poznała Misię,suczkę domowniczkę.Obejrzała wszystkie pokoje,potem zjadła mortadelę,puszkę z psią karmą,przysmaczki (wszystkiego po trochu)i...zaprzyjaźniła się z bratem Kasi.Wyróżniła p.Wiesława w sposób szczególny.[/FONT]:lol:

[FONT=Arial]Dosia ma do dyspozycji piękny ogródek,w drzwiach wyjściowych jest wycięta dziurka tak,że niunia może wyjść sama na podwórko.Brama jest zawsze zamknięta.Niunia ma swoje legowisko i miseczki oraz...kanapę i łózko Kasi do dyspozycji.Zauważyłyśmy z Kasią,że sygnalizuje (piszczy) kiedy chce siusiu lub coopę...ale wtedy jeszcze nie wiedziałyśmy,że to o to chodzi...nic więcej nie napiszę bo o damach nie wypada.[/FONT];)

[FONT=Arial]Jak czuje się Dosia w nowym domku pewnie wszyscy już wiedzą bo na FB było jej wydarzenie i są już zdjęcia.Początkowo przestraszona Dosia poczuła się u siebie.Kasia zna się na psiakach i umiała przekonać Dosię,ze nie ma się czego bać w nowym domku.

[/FONT]

[FONT=Arial]Kasiu,dziękuję za kolację![/FONT]:lol::lol:[FONT=Arial]Miło było Cię poznać[/FONT]:lol:

[FONT=Arial]ADAM ,DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO![/FONT]:lol:

[FONT=Arial]Podróż w obie strony kosztowała:[/FONT]
[FONT=Arial]bilet na [/FONT][FONT=Arial]trasie Łowicz-Stargard-Łowicz 61złx2=122zł[/FONT]
[FONT=Arial]bilet dla Dosi 15,20 zł[/FONT]
[FONT=Arial]miejscówka na trasie Stargard-Łowicz 5zł[/FONT]

[FONT=Arial]Łącznie 142,20 zł[/FONT]
[FONT=Arial]Koszty transportu pokrywa nowy domek Dosi.Kasiu,wysyłam Ci mailowo mój numer konta.DZIĘKUJĘ ![/FONT]:lol:

Posted

Trudno uwierzyć, że w ciągu dwóch tygodni- kwarantanny w schronisku, w ponurym boksie... aż tak zmieniło się życie Dosi ;) Wielkie podziękowania należą się wszystkim osobom zaangażowanym w szczęście Dosi :lol:

Posted

Świetnie, że Romka zdecydował się na pociąg!!!! Noc zarwana - współczuję, ale najważniejsze, że psiak znalazł się szybko w domu...:lol::lol::lol:

A teraz przenosze wieści od Kasi K.:
"Dosia juz nawet szczekać zaczęła.
Jak na małego pieska,głosik ma donośny:)))
Wczoraj wydarzył sie śmierdzący wypadek...chłopaki byli na rybach i troche okoni nałowili.
Brat wyczyścił i nieopatrznie,dosłownie na chwile,zostawił nieczystości po rybach...
Dosia z Misią szybko wykorzystały okazję i sie "wyperfumowały"....
o,matko,jaki smród był...
i nastapiła przymusowa kąpiel.":evil_lol:

Ech, te nasze księżniczki...:p Jakby nie było lepszych perfum.:evil_lol:

Posted (edited)

Cudowne:):):) Romeczko szacun za podróż!!! A swoją drogą miło przeczytać, że tylu życzliwych ludzi spotkałyście, Pani Konduktorka the best:):):) I wielkie brawa dla nowego domku Dosi:), gest finansowy piękny:)

Edited by Marycha35
literówka