rotek_ Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 pajunia napisał(a):sliczna jestes Iliado:lol: Aby Ci sie juz teraz lepiej wiodlo w zyciu. pewnie że się będzie lepiej wiodło:cool3: w końcu iliada jest u ani_w..... ....agnieszka30 tak zachwalała anie ze uwierzyłam ze to osoba bardzo poświęcająca sie psom.....a takich jest coraz mniej w dzisiejszych czasach Quote
anula1959 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Właśnie kupiłam cegiełki na aukcji Ili . Faktycznie urode ma nieprzeciętną! Ja wogóle uwielbiam goldeny , to takie zrównowazone , spokojne , mądre psy. Quote
rotek_ Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 tak iliada to cudowny pies....mnie chyciła za serce i nie chce puścić:lol: Quote
kathie Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 nie ma się co dziwić - z goldenami tak to już jest :loveu: Quote
Patikujek Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Piękna suka a ludziom to najchetniej bym tego spanierla tez odebrała bo nie wiadomo czy za kilka dni nie znudzi im się i on:shake: Nie mam nerwów do takich ludzi Quote
rotek_ Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 a propo...dowiedziąłam się ze iliada nie miała łatwego życia ...juz na samym początku w jej życie podkładano kłody. Urodziła sie w hodowli...ale za to jakiej! ponoc tam są nieludzkie warunki apsy sa rozmnazane masowo... Quote
pies? Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 co jest z jej łapami, zanik stawów? dysplazja? co konkretnie ! Quote
Hund Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ja również proszę o nowe informacje i zdjęcia!! Quote
Ela_and_Krzys Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 a my dzis widzielismy boska Iliade (z rownie piekna Niki) na spacerku Fuksowi podobaly sie bardzo obie damy ale on im chyba troche mniej - bo troche gburowate i proste ma nasz chlopak zaloty Ili cudna Ania - anielsko cierpliwa (Ili nadal zalatwia sie w domu....) Ania - pamietaj ze tymczas dla Niki (u boku przystojnego choc nieokrzesanego troszke blondyna) zawsze czeka... bo odpoczynek Ci sie nalezy! Quote
Ania_w Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Elu, dziekuje: za propozycje tymczasu (z cala pewnoscia z niej skorzystam jak tylko znajde troche czasu aby urzadzic borelkom ostatnie starcie:evil_lol: ) za wspaniale popoludnie.. A teraz male podsumowanie: juz tydzien odkad Iliada jest u mnie..Z kazdym dniem Iliada zmienia sie, staje sie bardziej pewna, radosna. Od soboty spuszczam juz ja ze smyczy, przywolanie ma rewelacyjne:) - 100%. Ech, az wstyd ze u osobistej suki zatrzymalo sie na poziomie 70% - wszystko co da sie zjesc i cuchnie okropnie jest o wiele bardziej atrakcyjne ode mnie:) Coraz lepsza ma tez kondycje - wczorajsze popoludnie spedzilismy w Wisle, prawie dorownywala juz kroku Niki, glosno odpowiadala:) na zaczepki Fuksa (ech, jak ja go lubie:) ). Jak tylko troche sie ociepli zaczniemy jezdzic na d jeziora aby popracowac nad miesniami (nadal zarzuca tylem) Ogolne wyniki moczu i krwi nie naleza do najlepszych ale na szczescie nie ma nic co moglo niepokoic. Poprawa jest tez w zalatwianiu sie - teraz zalatwia sie i na dworze i w domu:) Uszy i oczy doprowadzone sa juz do porzadku. Mysle,ze staje sie powoli szczesliwym, wyciszonym psem.. nie kreci sie juz tak czesto, uspokaja sie.. Dzwonila Pani w sprawie adopcji. Malo kulturalnie przerwalam rozmowe. Panstwo mieli juz psa (husky).Powodem jego oddania nie byla nieznajomosc rasy a "nie bylismy gotowi na psa a goldeny to takie przytulaki". Na moje pytanie czy przemysleli i czy znaja ta rase - nie ale chetnie wezmiemy i zobaczymy.. mysle, ze w czerwcu bysmy wzieli. Odpowiedz byla - Iliady Panstwo nie wezmiecie i nad kazdym innym psem tez prosze sie dokladnie zastanowic.:) Quote
Hund Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Lepiej poczekać niż żeby miała iść w złe ręce :) taka ślicznotka :) Quote
Ania_w Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 pies? napisał(a):co jest z jej łapami, zanik stawów? dysplazja? co konkretnie ! zanik miesni jest juz stwierdzony przez weta. Iliada ma charakterystyczne dla dysplazji objawy ale nie bylo jeszcze przeswietlenia (ze wzgledu na podwyzszona temperature zabieg sterylizacji + przeswietlenie stawow zostalo przelozone) Quote
kathie Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Aniu - :loveu: A Iliada jest cudna :loveu: ma przepiekną główkę i w ogóle jest jakaś taka słodka :loveu: oby znalazł się dla niej domek najlepszy z możliwych... Quote
agnieszka30 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Aniu, gratuluję .... Aż mi się łaezka zakręciła... Quote
Ania_w Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 kathie napisał(a):Aniu - :loveu: A Iliada jest cudna :loveu: ma przepiekną główkę i w ogóle jest jakaś taka słodka :loveu: oby znalazł się dla niej domek najlepszy z możliwych... obiecuje, ze tylko do takiego ja wydam :evil_lol: Quote
Hund Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 DOBRZE ŻE ILIADA DOCHODZI DO SIEBIE :) ANIA W A TY NIESTETY MUSISZ SIĘ PRZYGOTOWAĆ NA DRUGIEGI PSA , BO CI PAŃSTWO NA PEWNO PODRZUCĄ CI TEGO KTÓRY ZAJĄŁ MIEJSCE ILIADY !! Quote
agnieszka30 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Hund...proszę... miejmy nadzieję, że spanielka nie podzieli losu Iliady... chociaż szczerze w to wątpię... Quote
Hund Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Nie chciałam być nie miła , przepraszam. Po prostu tacy ludzie nie zrozumieją co zrobili i będą to robić nadal. :( Iliada szukaj dobrego domku i kochających ludzi!! Quote
agnieszka30 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ależ jesteś miła!!!! To ci ludzie są niepewni i to bardzo, po prostu jestem prawie pewna,że za jakiś czas podobny los spotka spanielkę... Quote
Ania_w Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 [quote name='Hund'] DOBRZE ŻE ILIADA DOCHODZI DO SIEBIE :) ANIA W A TY NIESTETY MUSISZ SIĘ PRZYGOTOWAĆ NA DRUGIEGI PSA , BO CI PAŃSTWO NA PEWNO PODRZUCĄ CI TEGO KTÓRY ZAJĄŁ MIEJSCE ILIADY !! szczerze powiedziawszy to bardzo czesto mysle o tej spanielce.. czy jeszcze tam jest, jak dlugo bedzie.. A ci Panstwo nawet nie zadzwonili aby zapytac sie czy wszystko w porzadku.. ech..brak slow.. Quote
Hund Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Nie zadzwonili bo niestety ich to nie obchodzi :( podli ludzie!! Quote
agnieszka30 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Jeszcze jedna zasadnicza kwestia... Leczenie Iliady pochłonęło już masę pieniędzy, jak pozyskać środki na dalsze leczenie?? Aniu, mogę podać koszty?? Quote
Recommended Posts