Ania_w Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Właściciele oddali sunię bo mają drugiego psa - spaniela - i on w zupełności im wystarcza. Iliada, trzymana była na dworze w kojcu 2x2 metry, nie była wypuszczana bo uciekała. Raz miała szczeniaki, ale wszystkie -oprócz jednego pomarzły podczas mroźnej zimy. Ojciec szczeniąt nieznany, prawdopodobnie wrzucony do kojca. Iliada to rodowodowy Golden Retriever. Przekazanie suni Agnieszce30 (Agus, jeszcze raz dziekuje ze przewiezienie suni z Goraju woj. lubuskie do Zabrza) trwało tyle ile zajęło podpisanie zrzeczenia się praw do psa (w pralni!), zero sentymentów... Iliada była bardzo zaniedbana, zęby ma w fatalnym stanie,w uszach mozna prowadzic wykopaliska, 17 lipca skończy 6 lat, czyli wiele lat życia jeszcze przed nią... po wypuszczeniu z kojca bała się właścicieli, nie miała nawet swojej obroży! :( Szczerze powiedziawszy to patrząc na Iliadę, która nawet nie reaguje na swoje imię, serce mi się kraje… cały czas chodzi szybkim krokiem w kółko (wynik przebywania w kojcu), momentami ma problemy z utrzymaniem równowagi (tylnie łapy, jest podejrzenie o dysplazję, ma zanik miesni). Jeść dostaje malutkimi porcjami, pochłania to w oka mgnieniu… . Załatwia się oczywiście w domu i niestety bardzo martwi mnie zapach jej moczu (smród okrutny). Kuli się na każdy gwałtowny ruch. Nigdy nie sądziłam, że moja osobista suka, która boi się własnego cienia będzie wsparciem dla jakiegokolwiek psa… Quote
agusiazet Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Aniu, znowu jakąś straszną bidkę wynalazłaś!!! Quote
agnieszka30 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Taaak, miałyśmy z Anią złe przeczucia, ale to w jakim stanie jest Iliada przeszło nasze najśmielsze(złe) przypuszczenia.... Dzięki Bogu, jest już bezpieczna u Ani... Quote
Hund Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Tacy ludzie nie powinni mieć żadnego psa! Podli wstrętni i bezduszni!! Spaniel zapewne szybko się również znudzi i skończy jak ta biedna suczka. Nie mam słów i w takich chwilach mam ochotę szczelić w mordę takim prostakom! Quote
Ania_w Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 czasem mam wrazenie,ze to nie my je wynajdujemy tylko one wynajduja nas:) jutro wrzuce zdjecia:) moj aparat nareszcie wrocil z serwisu:) Quote
Ania_w Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 jest przesliczna! :loveu: po pierwszej wstepnej a przede wszytkim koniecznej :evil_lol: ze wzgledu na zapach kapieli u Agnieszki przyszla pora na kolejna kapiel tym razem estetyczna w "psim salonie pieknosci" ;) . Porzadna kapiel, wyczesanie i ze zlotego stala sie biszkoptowym goldenem :evil_lol: (jest jasniejsza od Niki) Quote
Jola_K Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 potwory nie ludzie, brak slow :( piekna sunia, pewnie o pieknym charakterze... podeslalam link do znajomych.... Quote
daga_27 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 pieknosci:loveu: a ludzie, to maja czasmi wyobraznie:angryy: Quote
Hund Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 żeby tylko czasem, ci skur...nie mają jej wogóle!! Quote
agnieszka30 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Jak podjechałam pod dom, zauważyłam Iliadę...Piękny,radosny pies... biegała, zaczepiając swoją panią... Potem dopowiedziałam sobie,że musiała przed naszym przyjazdem opuścić kojec... Wybiegła na ulicę, jej pani przyprowadziła ją za łapę, byłam przerażona, myślałam że wyrwie ją za stawu... Potem leżała "plackiem" przed właścicielka...po chwili zjawił się pan... Po dokonaniu formalności( 10 min) ów pan wziąl Iliadę i pomógł nam zapakować sie do auta... Musiał pomóc, bo nawet obroży nie miala... Pan był bardzo zdziwiony jak zobaczył kocyk na tylnym siedzeniu... "to tu ją wieziecie???'' , jak myślicie, co sugerował?????:-( Quote
Jola_K Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 bagaznik ? ? ? a moze przywiazanie do tylniego zderzaku :angryy: :angryy: :angryy: cep! Quote
Jola_K Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 agnieszka30 napisał(a):kto jest kim? typuje, pierwsza z lewej to Iliada, a po prawej sunia Ani :) Quote
agusiazet Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 A ja proszę o info, która na zdjęciu to Iliada!!!??? Quote
noemik Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 agnieszka30 napisał(a):haha!! typujcie dalej...:eviltong: Iliada z lewej, bez obróżki. Z prawej jest sunia w czarnej obróżce.:) a może nie?hmmm.... Quote
agusiazet Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Aga, imienniczko droga, nie bądź taka!!!:mad: Quote
Ania_w Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 noemik napisał(a):Iliada z lewej, bez obróżki. Z prawej jest sunia w czarnej obróżce.:) brawa!!! Agus a czy dla laureata przewidziana jest jakas nagroda? moze jakis psiak na tymczasik :evil_lol: Quote
agnieszka30 Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 No jasne, w obróżce jest Niki, Iliadzia( co za imię, Ania zmieniamy?)bez... ale piękne obie nieprzeciętnie... Przy okazji dowiedziałam się, że mój Jędrek ma słabośc do goldenów;) Quote
Recommended Posts