Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właściciele oddali sunię bo mają drugiego psa - spaniela - i on w zupełności im wystarcza.
Iliada, trzymana była na dworze w kojcu 2x2 metry, nie była wypuszczana bo uciekała. Raz miała szczeniaki, ale wszystkie -oprócz jednego pomarzły podczas mroźnej zimy. Ojciec szczeniąt nieznany, prawdopodobnie wrzucony do kojca. Iliada to rodowodowy Golden Retriever.

Przekazanie suni Agnieszce30 (Agus, jeszcze raz dziekuje ze przewiezienie suni z Goraju woj. lubuskie do Zabrza) trwało tyle ile zajęło podpisanie zrzeczenia się praw do psa (w pralni!), zero sentymentów... Iliada była bardzo zaniedbana, zęby ma w fatalnym stanie,w uszach mozna prowadzic wykopaliska, 17 lipca skończy 6 lat, czyli wiele lat życia jeszcze przed nią... po wypuszczeniu z kojca bała się właścicieli, nie miała nawet swojej obroży! :(

Szczerze powiedziawszy to patrząc na Iliadę, która nawet nie reaguje na swoje imię, serce mi się kraje… cały czas chodzi szybkim krokiem w kółko (wynik przebywania w kojcu), momentami ma problemy z utrzymaniem równowagi (tylnie łapy, jest podejrzenie o dysplazję, ma zanik miesni). Jeść dostaje malutkimi porcjami, pochłania to w oka mgnieniu… . Załatwia się oczywiście w domu i niestety bardzo martwi mnie zapach jej moczu (smród okrutny). Kuli się na każdy gwałtowny ruch.
Nigdy nie sądziłam, że moja osobista suka, która boi się własnego cienia będzie wsparciem dla jakiegokolwiek psa…

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tacy ludzie nie powinni mieć żadnego psa! Podli wstrętni i bezduszni!! Spaniel zapewne szybko się również znudzi i skończy jak ta biedna suczka. Nie mam słów i w takich chwilach mam ochotę szczelić w mordę takim prostakom!

Posted

jest przesliczna! :loveu: po pierwszej wstepnej a przede wszytkim koniecznej :evil_lol: ze wzgledu na zapach kapieli u Agnieszki przyszla pora na kolejna kapiel tym razem estetyczna w "psim salonie pieknosci" ;) .
Porzadna kapiel, wyczesanie i ze zlotego stala sie biszkoptowym goldenem :evil_lol: (jest jasniejsza od Niki)

Posted

Jak podjechałam pod dom, zauważyłam Iliadę...Piękny,radosny pies...
biegała, zaczepiając swoją panią...
Potem dopowiedziałam sobie,że musiała przed naszym przyjazdem opuścić kojec...
Wybiegła na ulicę, jej pani przyprowadziła ją za łapę, byłam przerażona, myślałam że wyrwie ją za stawu...
Potem leżała "plackiem" przed właścicielka...po chwili zjawił się pan...
Po dokonaniu formalności( 10 min) ów pan wziąl Iliadę i pomógł nam zapakować sie do auta...
Musiał pomóc, bo nawet obroży nie miala...
Pan był bardzo zdziwiony jak zobaczył kocyk na tylnym siedzeniu...
"to tu ją wieziecie???'' , jak myślicie, co sugerował?????:-(

Posted

noemik napisał(a):
Iliada z lewej, bez obróżki. Z prawej jest sunia w czarnej obróżce.:)

brawa!!! Agus a czy dla laureata przewidziana jest jakas nagroda?
moze jakis psiak na tymczasik :evil_lol:

Posted

No jasne, w obróżce jest Niki, Iliadzia( co za imię, Ania zmieniamy?)bez...
ale piękne obie nieprzeciętnie...
Przy okazji dowiedziałam się, że mój Jędrek ma słabośc do goldenów;)