Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też bym na to nie wpadła...Jakże to... Pómeks...Pómik...Ha, nie ma rady, trzeba się z tym oswoić i pogodzić... :)

Pani Ania wie, co robi. Widać, wypatrzyła to w oczach naszego byłego Pimpusia.

Jak już sobie imię odmienić - to z rozmachem i odrobiną szaleństwa...:)

Niech tam ta wielka sympatia i miłość rośnie...niech Pómik ma wreszcie swój Raj na ziemi...

Posted

Meksiu został studentem zaocznym:) :)

Byli na jednych zajęciach dla dojrzałych psów i dostali zadania domowe na 2 tygodnie.

Postępy są wolne, ale są :)

Koty są zazdrosne o Meksia, ale Pani Ania daje radę.

Meksiuk pozdrawia,

29m4zkm.jpg

Pani Ani brakuje trzeciej ręki na wysięgniku na spacerach:) :)

qy9slz.jpg

Posted

On taki mądry...

To my, ludzie jesteśmy czasem do bani.

Czasem to ludziom należałoby nałożyć kaganiec, wysłac na szkolenie a nawet ...ech...może lepiej nie będę pisac.

Ale przecie wiem, że to dla Jego dobra, tak tylko czasem piszę na przekór...choć też tyle mam żalu do ludzi...że zwierzęta wydają się ideałami, a ludzie nie...

Posted

Figuniu kochana, co do ludzi to się zgadzam w 100 %.

Ja tak szumnie o tej szkole napisałam i widzę, że się przeraziłaś.

Pani Ania żadnej tresury nie prowadzi, ani się nie upiera, żeby niewiadomo czego Pimpka nauczyć.

To po prostu urozmaicenie spacerów i czasu spędzanego z psem.

Większość psów uwielbia jak coś się z nimi robi, potem chwali, nagradza smakołykiem.

To buduje więź z właścicielem.

Na spotkaniu byli tylko raz, a teraz sobie sami coś tam robią, na miarę emeryta jakim jest Meksiu.

Pani Ania to bardzo spokojna rozważna osoba:):) .

• Upvote 1
Posted

On taki mądry...

To my, ludzie jesteśmy czasem do bani.

Czasem to ludziom należałoby nałożyć kaganiec, wysłac na szkolenie a nawet ...ech...może lepiej nie będę pisac.

Ale przecie wiem, że to dla Jego dobra, tak tylko czasem piszę na przekór...choć też tyle mam żalu do ludzi...że zwierzęta wydają się ideałami, a ludzie nie...

Wiem, wiem Figuniu co miałaś na myśli, przecież piszemy tu i żartujemy !

A co do ludzi niestety mam takie samo zdanie do gadzinek oczywiście też!

Mądre, kochane i daleko im do potworów jakich wśród ludzi cała masa.

Posted

Dziewczynki kochane, ja też wiem, domyślam się, że czujecie podobnie i właściwie odbieracie te moje wpisy.

Czasem słowa są jakieś takie zbyt kanciaste, zupełnie niesposób oddać tego, co "w duszy gra"...

Myszko kochana, wiem dobrze, że Pimpulkowi nikt krzywdy nie robi i już nie zrobi. Taka szkoła, jak piszesz, to naprawdę wspaniała sprawa i cieszę się, że Psinek będzie miał zajęcie. To prawda, one uwielbiają pracować, mieć jakieś zajęcie, a nie, tylko spacer, micha i spanie. Dokąd jest zdrowie i ochota, to każdy powinien mieć jakiś "kamyczek" do podrzucania (jak Lonia) a jeszcze lepiej, jakieś bardziej ambitne wyzwania.

Tak tylko chciałam tym swoim wpisem dać upust uczuciom, które się pojawiają ilekroć myślę o TYM Piesiu. 

Ja kiedyś zostałam sama z rocznym dzieckiem, bo okazało się że jesteśmy dla męża "kulą u nogi". I poleciał w swiat rozwijać się i czerpać ile się da.

Ten Cudowny Pies miał więcej mądrości, przyzwoitości i poczucia odpowiedzialności, jak chodzi o sunię, która mu zaufała.

Niejeden tzw. człowiek, do pięt Mu nie dorasta.

Bardzo więc cieszę się, że Piesio ma zajęcie! Pani Ania jest przekochana, bo widać, że Go pokochała i stara się by miał wspaniałe, nie nudne ale wesołe i ciekawe życie.

A w ogóle to nie przejmujcie się moimi wpisami.:)

Każdym wpisem chciałabym dać do zrozumienia (Wam, sobie i całemu światu), że bardzo kocham, podziwiam i szanuję tą Istotkę w futerku pieska.

I widzę, że jakoś jednak przywykłam do imienia Pimpuś...jeszcze, z czasem się przestawię :) 

Myszko i Aguniu - ściskam Was serdecznie, pozdrawiam i dziękuję za to, że Jesteście!!! :)

• Upvote 2
Posted

Figuniu, na mnie jakaś pomroczność dzisiaj spadła, nie doczytałam do końca i nie załapałam:) :)

A to Pimpek Meksiu (też nie mogę się odzwyczaić od Pimpka) na wczorajszym spacerze.

Wprawdzie tyłem, ale też piękny. Od lewej czerwona linka:) :)

dfzkev.jpg

• Upvote 1