Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Miałam jeszcze dwa telefony w sprawie adopcji Pimpusia- oba z Warszawy. Jeden pan zrezygnował od razu, jak dowiedział się, ze pies jest pod Katowicami. Drugi ma się zastanowić i dać mi znać, zobaczymy...

Posted (edited)

Byłam dzisiaj wreszcie z Pimpkiem w Lupusie:)
Gruczoły wyczyszczone, oczywiście prawy był bardzo zatkany jak zwykle, ale puścił.
Pimpek zaszczepiony na wściekliznę i wirusówki.
Wzięłam też tabletki na odrobaczenie bo dawno nie był odrobaczany.
Pani Ania ma mu je podać za 2 tygodnie od szczepienia.
Wyropiliśmy my go też Fiprexem na pchły i kleszcze, pani Ania mnie o to prosiła bo minęły już ponad trzy miesiące od ostatniego kropienia.
Pimpek ma brzydką matową sierść i łupież.
Wetka sugerowała popróbowanie z inną karmą, przepisała też taki suplement w tabletkach Dermanorm na poprawę stanu skóry.
Zaraz dokumentację zdjęciową wstawię.
Ponieważ się porządziłam z wydatkami nie konsultując (poza szczepieniami) z Wami
więc jeśli możecie to proszę zwróćcie mi tylko za szczepienia a resztę zapiszcie ode mnie dla Pimpka

Edited by Mysza2
Posted

Jesteś kochana Mysza2:loveu:. A ta sierść i łupież to chyba alergia na karmę.Często tak się dzieje...Mój pies miał matową sierść i łupież, bo był uczulony na karmę z kurczakiem. Zmiana karmy i pies znowu lśni i ma czystą skórę. Inna rzecz, że większość suchej karmy jest na kurczaku więc szukałam czegoś absolutnie bez tego. Je teraz z jagnięciną, z wołowiną, z rybą.

Posted

zachary napisał(a):
Jesteś kochana Mysza2:loveu:. A ta sierść i łupież to chyba alergia na karmę.Często tak się dzieje...Mój pies miał matową sierść i łupież, bo był uczulony na karmę z kurczakiem. Zmiana karmy i pies znowu lśni i ma czystą skórę. Inna rzecz, że większość suchej karmy jest na kurczaku więc szukałam czegoś absolutnie bez tego. Je teraz z jagnięciną, z wołowiną, z rybą.

To samo sugerowała wetka i przekazałam to Pani Ani.
Ma popróbować z innymi karmami.

Posted

Eluchna, ja to chiiiba wykupię for You podziękowania w gazecie lokalnej!!! KOCHANAŚ I JUŻ:):):):) DZIĘKÓWECZKA za pomoc i serducho:) Eluś, a jak Pimpuś się zachowuje, kontaktowy był bardziej czy jak zwykle - alien;)

Posted

Marycha35 napisał(a):
Eluchna, ja to chiiiba wykupię for You podziękowania w gazecie lokalnej!!! KOCHANAŚ I JUŻ:):):):) DZIĘKÓWECZKA za pomoc i serducho:) Eluś, a jak Pimpuś się zachowuje, kontaktowy był bardziej czy jak zwykle - alien;)

Marysiu , jak zwykle:)
Jak przyjechałam to merdał i kontakt wzrokowy nawiązał:)
A potem to juz jak zwykle.
Ale to taka cierpliwa kochana psinka.
Moja Saba przy czyszczeniu guczołów kwiczy jak prosię zarzynane, a on pokorny i spokojny, zero agresji i takie pogodzenie z losem:(

Posted

I jeszcze aporos łapki i utykania.
Pani Ania mówi że nie widzi poprawy.
Ja go nie widzę codziennie więc trudno mi się wypowiadać.
Ale porównując moje pierwsze kontakty z Pimpkiem to wg mnie mniej utyka niż parę miesięcy temu.
Pewnie to też od dnia zależy.
Jeszcze zostały 3 tabletki arthophosu i mamy zrobić miesiąc przerwy.
Jak za miesiąc podjadę na czyszczenie gruczołów to zawiozę Pani Ani to ArthroHa które jest u mnie i zobaczymy.
Ważne że się nie pogarsza:)

Posted

Marycha35 napisał(a):
Na fotkach to taki koziołek kochany jest:) Faktycznie, pogodzony z losem, jadę, idę, jak chcesz...

Za wyjątkiem wchodzenia do gabinetu :evil_lol::evil_lol:

Posted

Myszko, wielkie, wielkie dzięki!!! Pieniążki poleciały:loveu:
kurcze, wet mu wpisał 10 lat...
i zastanawia mnie, ze nie wpisał nr chip... Myszko, czy mogę mieć do Ciebie prośbę, abyś zerknęła przy okazji w jego książeczkę- powinien być wpisany jego nr chip..

Posted

_Tosia_ napisał(a):
Myszko, wielkie, wielkie dzięki!!! Pieniążki poleciały:loveu:
kurcze, wet mu wpisał 10 lat...
i zastanawia mnie, ze nie wpisał nr chip... Myszko, czy mogę mieć do Ciebie prośbę, abyś zerknęła przy okazji w jego książeczkę- powinien być wpisany jego nr chip..

Tosiu melduję że 78 zł za szczepienia wpłynęło, bardzo dziękuję:)
Sprawdzę w książeczce oczywiście, nie oglądałam przyznaję się bez bicia:)