Marycha35 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Eluchna, smoku kochany, święte słowa, poprosimy!!!!!!!!!!! Quote
_Tosia_ Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Tak, tak, prosimy bardzo :modla: Quote
_Tosia_ Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Miałam jeszcze dwa telefony w sprawie adopcji Pimpusia- oba z Warszawy. Jeden pan zrezygnował od razu, jak dowiedział się, ze pies jest pod Katowicami. Drugi ma się zastanowić i dać mi znać, zobaczymy... Quote
Mysza2 Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 To kciuki trzymamy. Dobrze, że w ogóle ktoś dzwoni :) Dziewczynki musiałam przełożyć wyjazd z Pimpkiem do weta na przyszły tydzień. Quote
Marycha35 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Dziewczynki, błagam, looknijcie tu: cisza, dziewczyna z Dogo nie daje już rady, sunia z padaczką...http://www.dogomania.pl/forum/threads/248047-Uśpić-grzeczną-kanapową-młodą-sunię-Padaczka-przekreśla-szanse-na-dom/page3 Quote
_Tosia_ Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 Myszko jak my Ci się odwdzięczymy?... :kiss_2::Rose: Quote
Mysza2 Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 (edited) Byłam dzisiaj wreszcie z Pimpkiem w Lupusie:) Gruczoły wyczyszczone, oczywiście prawy był bardzo zatkany jak zwykle, ale puścił. Pimpek zaszczepiony na wściekliznę i wirusówki. Wzięłam też tabletki na odrobaczenie bo dawno nie był odrobaczany. Pani Ania ma mu je podać za 2 tygodnie od szczepienia. Wyropiliśmy my go też Fiprexem na pchły i kleszcze, pani Ania mnie o to prosiła bo minęły już ponad trzy miesiące od ostatniego kropienia. Pimpek ma brzydką matową sierść i łupież. Wetka sugerowała popróbowanie z inną karmą, przepisała też taki suplement w tabletkach Dermanorm na poprawę stanu skóry. Zaraz dokumentację zdjęciową wstawię. Ponieważ się porządziłam z wydatkami nie konsultując (poza szczepieniami) z Wami więc jeśli możecie to proszę zwróćcie mi tylko za szczepienia a resztę zapiszcie ode mnie dla Pimpka Edited November 6, 2013 by Mysza2 Quote
zachary Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Jesteś kochana Mysza2:loveu:. A ta sierść i łupież to chyba alergia na karmę.Często tak się dzieje...Mój pies miał matową sierść i łupież, bo był uczulony na karmę z kurczakiem. Zmiana karmy i pies znowu lśni i ma czystą skórę. Inna rzecz, że większość suchej karmy jest na kurczaku więc szukałam czegoś absolutnie bez tego. Je teraz z jagnięciną, z wołowiną, z rybą. Quote
Mysza2 Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 zachary napisał(a):Jesteś kochana Mysza2:loveu:. A ta sierść i łupież to chyba alergia na karmę.Często tak się dzieje...Mój pies miał matową sierść i łupież, bo był uczulony na karmę z kurczakiem. Zmiana karmy i pies znowu lśni i ma czystą skórę. Inna rzecz, że większość suchej karmy jest na kurczaku więc szukałam czegoś absolutnie bez tego. Je teraz z jagnięciną, z wołowiną, z rybą. To samo sugerowała wetka i przekazałam to Pani Ani. Ma popróbować z innymi karmami. Quote
Marycha35 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Eluchna, ja to chiiiba wykupię for You podziękowania w gazecie lokalnej!!! KOCHANAŚ I JUŻ:):):):) DZIĘKÓWECZKA za pomoc i serducho:) Eluś, a jak Pimpuś się zachowuje, kontaktowy był bardziej czy jak zwykle - alien;) Quote
Mysza2 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Marycha35 napisał(a):Eluchna, ja to chiiiba wykupię for You podziękowania w gazecie lokalnej!!! KOCHANAŚ I JUŻ:):):):) DZIĘKÓWECZKA za pomoc i serducho:) Eluś, a jak Pimpuś się zachowuje, kontaktowy był bardziej czy jak zwykle - alien;) Marysiu , jak zwykle:) Jak przyjechałam to merdał i kontakt wzrokowy nawiązał:) A potem to juz jak zwykle. Ale to taka cierpliwa kochana psinka. Moja Saba przy czyszczeniu guczołów kwiczy jak prosię zarzynane, a on pokorny i spokojny, zero agresji i takie pogodzenie z losem:( Quote
AgusiaP Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Pimpulek kochany :loveu: Nic tylko go całować :loveu: Quote
Marycha35 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Na fotkach to taki koziołek kochany jest:) Faktycznie, pogodzony z losem, jadę, idę, jak chcesz... Quote
Mysza2 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 I jeszcze aporos łapki i utykania. Pani Ania mówi że nie widzi poprawy. Ja go nie widzę codziennie więc trudno mi się wypowiadać. Ale porównując moje pierwsze kontakty z Pimpkiem to wg mnie mniej utyka niż parę miesięcy temu. Pewnie to też od dnia zależy. Jeszcze zostały 3 tabletki arthophosu i mamy zrobić miesiąc przerwy. Jak za miesiąc podjadę na czyszczenie gruczołów to zawiozę Pani Ani to ArthroHa które jest u mnie i zobaczymy. Ważne że się nie pogarsza:) Quote
Marycha35 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Oooo, bardzo słusznie, ważne, że nie jest gorzej, a może lepiej jednak ździebko;) Żeby tylko go mniej bolało, najważniejsze:) Quote
Mysza2 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Marycha35 napisał(a):Na fotkach to taki koziołek kochany jest:) Faktycznie, pogodzony z losem, jadę, idę, jak chcesz... Za wyjątkiem wchodzenia do gabinetu :evil_lol::evil_lol: Quote
Marycha35 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Hi, hi, no cóż, zwierz inteligentny...:) A czy on nie przytył troszku?:) Quote
Mysza2 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Marycha35 napisał(a):Hi, hi, no cóż, zwierz inteligentny...:) A czy on nie przytył troszku?:) już wczesniej był "przytyty" chudzina to on nie jest:) Quote
_Tosia_ Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Myszko, wielkie, wielkie dzięki!!! Pieniążki poleciały:loveu: kurcze, wet mu wpisał 10 lat... i zastanawia mnie, ze nie wpisał nr chip... Myszko, czy mogę mieć do Ciebie prośbę, abyś zerknęła przy okazji w jego książeczkę- powinien być wpisany jego nr chip.. Quote
Mysza2 Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 _Tosia_ napisał(a):Myszko, wielkie, wielkie dzięki!!! Pieniążki poleciały:loveu: kurcze, wet mu wpisał 10 lat... i zastanawia mnie, ze nie wpisał nr chip... Myszko, czy mogę mieć do Ciebie prośbę, abyś zerknęła przy okazji w jego książeczkę- powinien być wpisany jego nr chip.. Tosiu melduję że 78 zł za szczepienia wpłynęło, bardzo dziękuję:) Sprawdzę w książeczce oczywiście, nie oglądałam przyznaję się bez bicia:) Quote
Recommended Posts