Marycha35 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Prawda Małgoniu, byłoby łatwiej, ale babsko tchórz! Dziękujemy za piękne życzenia:) Quote
Marycha35 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Cholera, faktycznie!!! Nie pomyślałam o tym. Musi na bank dotrzeć do weta. Quote
sylwiaso Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Kochany Pimpolek!ile musi drogi przejść biedaczysko,po to lepsze życie!Wierzę w niego i trzymam mocno kciuki,pieniążki przelane. Quote
Nadziejka Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 (edited) NA ŚWIĘTA ŻYCZĘ CI CZ. XVJest taki zmierzch wśród grudniowych, szarych dni, kiedy w noc gwiazdka lśni. Wigilii czas każe nam u stołu stać, łamać opłatek, razem trwać. A kiedy już ta pierwsza z gwiazd zaświeci nam spoza chmur, dzieje się cud co w każdym z nas umie zburzyć jego własny mur :tree1:[FONT=Comic Sans MS]Pimpuniu - Tobie i ciotenkom skladam sercem zyczenia[/FONT]:bye::modla::modla: Domenku cudnego , w ktorym kochac beda i na raczkach nosic -jak krolewicza sciskam ogromnie za ciebie piesku:modla::bye:abys znalazl swoja przystan na zawsze ,wszystkiego najlepsiutkiego Edited December 23, 2012 by ewa gonzales Quote
Jaaga Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 [quote name='wilczy zew']może ma przeziębiony pęcherz?[/QUOTE] Raczej nie bardzo. Nie ma żadnych symptomów. Sika bez problemu, tyle że w domu. Ani za rzadko, ani za często, mocz normalny. Myślę, że potrzeba mu cierpliwości i treningu. Pimpek najchętniej wychodziłby na minutowe spacery. Już na pierwszym spacerze ciągnął sam do domu. Z doświadczenia wiem, że ludzie nie chcą psa z problemem z zachowaniem czystości. Niektórzy dzwoniący o moje szczeniaki są zaskoczeni, że z małym nie można wychodzić do końca kwarantanny poszczepiennej i szczenię załatwia się na podkład. Oni chcieliby, żeby 8-tyg. szczeniak załatwiał się już na spacerach. Agresji czy dominacji żadnej Pimpuś nie wykazuje, a dzieci ciągle biegają koło niego. Do obcych psów też normalnie podchodzi. Daje się obwąchać i nie reaguje na prowokację. Towarzystwo Muszki na pewno mu pomaga. Na spacerach ożywia się, bo ona stale zachęca go do zabawy. Na zdjęciu z hotelu widziałam, że były tam podesty z lukami między deskami. Może łapa Pimusiowi uwięzła tam i stąd uraz. Podłoże w kojcu powinno być raczej jednolite. Quote
Marycha35 Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 (edited) Dobrze czytać o Pimpulu w takim duchu:) Profesjonalna opieka, tego mu trzeba było:):):) Asiu na mój apel kto z Katowic pomoże odezwała się Mysza2, że może pojechać w czwartek. Napisz proszę do Niej, dogadaj się, mam też info, że z Katowic są:Bjuta, Soboz4, ataO, Gosia2313, Istar19, Klementynkaa, Maciaszek, Sphira18, Soboz4. Asiu i w wolnej chwili uaktualnij proszę tytuł wątku:) Edited December 23, 2012 by Marycha35 Quote
_Tosia_ Posted December 24, 2012 Author Posted December 24, 2012 [quote name='Marycha35']Dobrze czytać o Pimpulu w takim duchu:) Profesjonalna opieka, tego mu trzeba było:):):) Asiu na mój apel kto z Katowic pomoże odezwała się Mysza2, że może pojechać w czwartek. Napisz proszę do Niej, dogadaj się, mam też info, że z Katowic są:Bjuta, Soboz4, ataO, Gosia2313, Istar19, Klementynkaa, Maciaszek, Sphira18, Soboz4. Asiu i w wolnej chwili uaktualnij proszę tytuł wątku:) Marysiu, dziękuję za wiadomość i za namiary, napisałam już do Myszy2, czekam na odpowiedź! Bardzo Ci dziękuję za tak szybką akcję znalezienia dogomaniaków z Katowic, na pewno uda się go szybko przewieźć do weta :multi: Quote
rita60 Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Tak się cieszę malenki,że te Świeta spedzisz w zaciszu domowym... Quote
_Tosia_ Posted December 24, 2012 Author Posted December 24, 2012 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA ŚWIĘTA I SAMYCH SŁONECZNYCH DNI W NOWYM ROKU!!! Quote
Marycha35 Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Dziękóweczka, piękna życzenia:) Asiu dzięki za zmianę tytułu i że trzymasz rękę na pulsie w kwestii weta Pimpusiowego. Małgosiu mnie też kamień z serducha spadł, że Pimpko w domku, otoczony opieką i serdecznością:) Raz jeszcze pięknie dziękujemy DT:):):) A Pimpulka uprasza się o kulturalne sikanie;) Quote
Figunia Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Wszystkim Dogomaniakom zakochanym w Pimpusiu, zyczenia wszelkiego DOBRA we te wyjatkowe swieta, a takze (moze zwlaszcza) w zwykle, szare dni poswiateczne. By te pozytywne uczucia, ktore u wiekszosci ludzi budza sie jedynie w tym okresie, mogly zostac juz na zawsze!!! By nie bylo zla, cierpienia, okrucienstwa wobec tych najbardziej bezbronnych istot. Quote
Marycha35 Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 (edited) Tak jest Figuniu, dziękujemy i popieram:):):) Ciekawe jak tam nasz Pimpko się sprawuje? Sikawka domowa ustąpiła? Przypominam o wyjątkowej urodzie naszego Przyjaciela;) Ludkowie jak święta mijają, ja tyję!!!;) Dobrze, że z sunią trzeba na spacerki brykać, znowu psiak ratuje głupiego człeka;) Edited December 25, 2012 by Marycha35 Quote
Marycha35 Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Ciekawe jak tam Pimpko żyje?:):):) A znacie tę akcję, pomysł pycha moim zdaniem: http://www.theyellowdogproject.com/T...ct/Polish.html Quote
_Tosia_ Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 rozmawiałam z panią z DT- Pimpek nie sprawia żadnych kłopotów, jest towarzyski, macha ogonem, biega za innymi psiakami. Raz warknął przy misce- to wszystko. W DOMU JUŻ NIE SIKA :)), ładnie sika na dworze- pani wychodzi z nim 4-5 razy dziennie, noc tez wytrzymuje, tylko trzeba z nim kolo 7 wyjść. Na spacerach biega za innym psiakiem. Nie chce długo spacerować- zaraz ciągnie do domu. Na łapce zaczyna powoli stawać, więc pani chce, by poczekać z wetem do nowego roku. Trzeba by mu porobić nowe ogłoszenia. Marycha- akcja fajna :). Chyba mojej Majce przyczepię żółtą wstążkę ;) Quote
zachary Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Może Pimpunio wraca do życia...Łapka może rzeczywiście na tym hotelikowym podeście uszkodzona wraca do formy, tak jak i sikanie... Quote
rita60 Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 No ...nasz Pimpuś wychodzi na człowieka;) Quote
Mysza2 Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Bardzo się cieszę że z łapką lepiej:) Trzymaj się chłopaku:) Quote
Marycha35 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Myszko kochana dzięki raz jeszcze za odzew na akcję wetową u Pimpula:):):) Mocno ściskam:) Fajnie, że łapinka naszego Przyjaciela zdrowieje, oby go nic nie bolało już więcej. Wieści z DT pycha, tak się cieszę, że jest już w cieple, suchym, bezpieczny, kochany, może jednak zaufa jeszcze człekowi! I jak sie ładnie ogarnął mądrala z sikaczką, mądra szorstkowa głowa:) Asiu akcja wstącha fajocha prawda, postanowiłam SOBIE żółtą wywiązać;):):):) Wtedy, jak coś, dam spokojnie po pyskach zaczepiaczom... he he he;) Asiu, błagam, podziękuj przy najbliższej rozmowie Pani, która opiekuje się Pimpulem! Za profesjonalizm, wyrozumiałość i serducho:) A z wetem poczekamy, ale swoją drogą przegląd by mu się przydał. Asiu a jak psiak stoi ze szczepieniami, odpchleniem, odrobaczeniem? Quote
Figunia Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Odwiedzam Niezwyklego, Niesamowitego Pieska. Czujaca, Myslaca Istote - Jego spojrzenie jest tak wymowne... Powiedziec o Nim piesek - to jakies straszne uproszczenie... O innych oczywiscie tez, ale u Niego jest to b. wyrazne. Ze we wnetrzu tego psiego cialka jest zakleta Rozumna, Wrazliwa Dusza. Wszystkiego Najlepszego dla Ciebie Istotko! Zebys byl szczesliwy w tym swiecie! Quote
Marycha35 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Figuniu trafione w 10!!!! Widziałam go, przytulałam, głaskałam, jak bone-dyne mądre, zmęczone, zrezygnowane ludzkie spojrzenie miał! Do tego ta kulejąca noga na wertepach pobliskich, ech.... Wstążkę żółtą eksponuję!!! ;) Mam nadzieję, że teraz jest dużo lepiej:) Quote
Figunia Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Zatem trzymajmy kciuki za to, by mial juz dobre, szczesliwe zycie!!! Oczywiscie wszystkie inne stworzonka tez. Moze ich spojrzenie nie chwyta tak za serce, nie jest tak przejmujaco wymowne, ale tak samo zasluguja na DOBRO. Quote
Marycha35 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 (edited) No ba! POPIERAM SERDECZNIE!!!:) Dzięki Wam Pimpulo już normalnieje, dzięki raz jeszcze za pomoc:):):) Wiem, widziałam, jak Asia i Adrian chcą temu psiakowi pomóc, sunia i 3 maluchy już dzięki Nim mają dobrze, jeszcze nasz muszkieter i mamy wspólne bingo;) Edit: a tu bazarrro na Bartona, który uratował kumpla, ech te psy! http://www.dogomania.pl/forum/thread...1#post20182221 Edited December 27, 2012 by Marycha35 Quote
Marycha35 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 (edited) Ludkowie znacie kogoś z Kutna, potrzebna osoba na cito do sprawdzenia supero domku:) dla psiaka z Katowic? Edited December 27, 2012 by Marycha35 Quote
_Tosia_ Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 Marysiu, Pimpuś miał wszystkie szczepienia. Co do odrobaczania- nie wiem, naprawdę nie pamiętam- zapytam Sylwii z hotelu, może będzie wiedziała. Pewnie za jakiś czas można powtórzyć Quote
Recommended Posts