Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudowny banerek,dziękujemy!!!
marysiu, co do wieku Pimpka spierają się nawet weci :cool3:. Prawdopodobnie ma około 8-10 lat.. Raz usłyszelismy, ze 5, raz, ze 10...

• 2 weeks later...
Posted

właśnie, oby w zdrowiu, do Pimpula na pewno juz dotarł worek karmy, zamawiałam 1-ego czerwca.
przygotowuję też bazarek , lada chwila otworzę i linka podrzucę :)

Posted

Byliśmy wczoraj z Pimpkiem u weta na pobranie krwi. Wyniki mają być dzisiaj.
Pimpulo grzeczniutki i pogodzony z losem jak zawsze:)

Wydatki proszę zapisać ode mnie dla Pimpka

Posted

Myszko... boze, my Ci się chyba nigdy nie odwdzięczymy, nie wiem, jak Ci dziekować....:modla::modla::modla: nie dalibyśmy chyba już rady...

Jaaga, a czy jakaś jest poprawa po tej karmie, czy to za krótko , by coś zaobserwować?

mam jeszcze odebrać w poniedziałek dodatkowe rzeczy na bazarek od jednej z dogomniaczek i dopiero otworze

Posted

Mam wyniki badań Pimpka.
T4- to związane z tarczycą, znowu trochę się poprawiło, ale jeszcze jest za niskie.
Natomiast watrobowe nie specjalnie lepsze, a jedno nawet gorsze.
Pani dr kazała utrzymywać dawkę 3/4 tabl. forthyronu 2 razy dziennie.
Trzymać dietę wątrobową i dalej podawać Hapatiale
wyniki z 12.06.2014

Poprzednie wyniki są:
strona 41 post 1020 ( z 23.01.2014)
strona 44 post 1093 ( z 18.03.2014)

Posted

Ta kama, która przyszła to Hepatic ze sprawdzonej lecznicy, czyli mam nadzieję, że wreszcie będą widoczne efekty jej podawania. Wygląda resztą całkiem inaczej niż zawartosc poprzednich dwóch worków. Hepatic u nas zawsze pomagał wszystkim psom z chorą wątrobą, bo podstawą wyleczenia jest właśnie dieta.

Posted

Dziewczyny... nie wiem, jak pisać..
Martwią mnie koszty utrzymania Pimpka. Jego wydatki od 2012 r. przekroczyły już 8 tysięcy złotych.. Otrzymaliśmy pomoc w wysokości prawie 3500 tysiąca, w większości od dogomaniaków (MYSZA2 ponosi bardzo duże koszty- wozi go za własne paliwo do weterynarza i wielokrotnie płaciła za niego!!), tu są wyliczenia http://www.dogomania.pl/forum/threads/232461-Pimpuś-jest-w-płatnym-DT-Chora-wątroba-i-tarczyca?p=19690884#post19690884 .
Nie wiem, czy mam prawo prosić jeszcze o deklaracje, ale każda nawet najdrobniejsza kwota nas teraz poratuje, zaczyna być już naprawdę ciężko. Ja dostaję teraz 60 proc. wynagrodzenia (urlop macierzyński), niedługo wracam do pracy, ale jesteśmy nieźle pozadłużani. Piszę szczerze jak jest.. Chcemy, by Pimpusiowi było jak najlepiej, najważniejsze by było na jego tymczas, na karmę, leki..
Niezręcznie mi tak prosić jeszcze, ale wolę pisać, jak jest.. Naprawdę każda złotówka teraz się liczy..

Posted

__Lara, dziękuję! Musi się znaleźć dom dla niego, na pewno się znajdzie, to taki kochany psiak! Każdy ma przecież jakies zdrowotne problemy, on musi po prostu dostawac dwa leki, karmę na watrobę i mieć czyszczone gruczoły, to przecież nie tak strasznie.. Jest ogłaszany, więc liczę, że ktoś go w końcu pokocha. Miałam kilka telefonów, ale szkoda gadać, co to były za propozycje (głównie do budy..)

Posted (edited)

Asieńko ja deklaruję na teraz 20 zł stałej od lipca, umowę mam na 3 miesiące, jak mi przedłużą zawalczę o większą pensję i jak wygram to tu się odmelduję odpowiednio;) Zdaje się, że jest jakiś taki wątek gdzie fundacja Talkot czy jakoś tak pomaga w dofinansowaniu starszych psów. Ktoś coś na ten temat wie??? Nawet jednorazowe wsparcie byłoby ok!

Edited by Marycha35