Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieści dobre bo nie ma żadnego guza ani widocznych zmian w wątrobie, woreczek też ok.
Pani dr kazała zwiększyć dawkę hapatiale o 0,5 tabletki dziennie, bardzo pilnować diety, żeby nie podjadał żadnych kiełbasek itp.
Dostał znowu na 10 dni dermonorm (to na te skórne sprawy, łupież)
Pani dr mówi że poprawa wyników powinna być większa jeśli będzie miał trzymaną dietę i podawane leki,
ale to starszy psiak, nie wiadomo od kiedy komórki wątroby już nie funkcjonują dobrze.
W każdym razie wazne że nie ma żadnego guziora.
Na badanie krwi pod kątem tarczycy mamy przyjechać za 2 miesiące od ostatniego badania krwi.

Posted

To dobrze, że nic niepokojącego nie stwierdzono u Pimpula. Nie wiem, czy już wcześniej nie pisałam o tym ale mój starszy psiak miał długo łupież na skórze a miał czekoladową sierść na ktorej było to mocno widoczne. Minął ten łupież, gdy odstawiliśmy mu całkowicie suchą i mokrą karmę na drobiu. Mięso indycze, wołowe, ryby, jagnięcina, kaczka ale absolutnie unikamy drobiu więc nawet royala nie daję, bo jest w większości na drobiu.

Posted

Huraaaaa, pycha wieści tu.!!!!! Pimpuchna, grzybinko nasza kochana, zdrowyś raczej, ufff:):):) Asieńko może uczul Panią Anię, żeby dietę trzymać u smoczka restrykcyjnie...;)

Jak Wam się takie COŚ podoba, he he???;) Pimpulowi zestukamy???:)

Posted

_Tosia_ napisał(a):
Cudne KOJO, nawet schodki są, by nadmiernie nie obciążać łapek i kręgosłupa zbędnym skakaniem:loveu:

Tosia jestem :) czytałam i odezwę się

Posted

Mary- Ty mi tu lepiej Pimpola po wątrobie nie całuj :evil_lol: Jeszcze zgłodniejesz i zapragniesz kęs uszczknąć. a jak donoszą znawcy wątroba niezdrowa, bo gromadzi paskudztwa z organizmu i ma nadmiar witaminy A :diabloti:. ble ble ble.
Także wiesz... dla zdrowotności Twej ma troska. Po pyszczydle se cmokaj :loveu: Pyszczydło zacne i kosmate :lol: